Home Automotive Alles wat je wilt weten over de Tesla Model 3

Alles wat je wilt weten over de Tesla Model 3

2471
0
DELEN

De Tesla model 3 is al een tijdje in Nederland, maar is nog steeds heel populair. Snel, betaalbaar, en volledig elektrisch, dat is hoe de Tesla Model 3 wordt omschreven. In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Wat is de Tesla Model 3?

Het was al een tijdje bekend dat Tesla ooit met een betaalbaar model op de markt wilde komen. En dat is dan ook gebeurd met de Tesla Model 3. Dit model is sinds 2019 verkrijgbaar in Nederland. De Tesla Model 3 is het kleinste model in Tesla’s aanbod en vormt daarmee het nieuwe instapmodel. Het model is te verkrijgen in verschillende varianten: Performance, Long Range en Standard Range Plus. Ook is Tesla Model 3 te verkrijgen in meerdere kleuren, zoals bijvoorbeeld zwart, wit, rood, blauw en zilver.

In Tesla’s Model 3 staat veiligheid centraal. Het ontwerp bestaat uit aluminium en staal, dat zorgt voor een maximale sterkte in het voertuig. Het heeft daarnaast een kofferbak, dus genoeg bagageruimte. De Tesla Model 3 is volledig elektrisch. Dat betekent dat je nooit meer brandstof hoeft te tanken. Het voertuig heeft een bereik van zo’n 530 km op één batterijlading. Naast een oplaadinstallatie voor thuis, kun je de auto ook bij iedere openbare laadpaal opladen. Wereldwijd zijn er momenteel zo’n 17.000 superchargers. 

De Tesla Model 3 bevat verschillende Autopilot-functies, die ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij verschillende taken tijdens het autorijden. De functies hebben als doel om veiligheid en comfort te bieden. Ook de hondenmodus bij de Tesla Model 3 is een populaire functie. Het interieur van de Tesla Model 3 is tevens, zoals verwacht, weer spectaculair.

Wat zijn de specificaties van Tesla Model 3?

De actieradius van de Tesla Model 3 wordt geschat op 315 km. Het voertuig heeft een snelheid van zo’n 225 km/h tot 261 km/h. De kosten van het verbruik per kilometer bedragen ongeveer 4 cent. 

De afmetingen van de Tesla Model 3 zijn 4.694 x 1.849 x 1.443 mm (lengte x breedte x hoogte). Het gewicht van de Tesla Model 3 verschilt per variant. De Standard Range Plus heeft een gewicht van 1612 kg, en de Performance en Long Range 1847 kg. De laadruimte van de Tesla Model 3 is 542 liter. 

Hoewel elektrische auto’s normaal gesproken een enorm lange levertijd hebben, is dit bij Tesla niet zo. In het algemeen heeft Tesla een snellere levertijd dan andere fabrikanten. De levertijd van de Tesla Model 3 is zo’n 1-2 maanden.

Wat is de prijs van de Tesla Model 3?

Voertuigen van Tesla hebben altijd een hoog prijskaartje. Hoewel de Tesla Model 3 in de eerste instantie omschreven werd als het meest betaalbare model, heeft het alsnog een hoge prijs. Echter kost het wel een stuk minder als de vorige modellen van Tesla, zoals bijvoorbeeld Model S. Maar wat kost een Tesla Model 3?

De Standard Range Plus is verkrijgbaar vanaf € 48.980, de Long Range vanaf € 58.980 en de Performance vanaf € 64.580. Echter ben je er met deze prijs nog niet, want er moet ook rekening worden gehouden met bijtelling van de Tesla Model 3.

Twijfel je nog of je een Tesla wilt aanschaffen? Het is bij de Tesla Model 3 ook mogelijk om een proefrit te maken, zo kun je zelf oordelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here