Home Fotografie Tips voor de beste foto’s met je smartphone

Tips voor de beste foto’s met je smartphone

1941
0
DELEN
beste foto's telefoon

Ben jij gek op het maken van mooie foto’s? Van jezelf, van anderen of van de omgeving? Dan kun je natuurlijk gebruikmaken van een goed fototoestel. Echter zijn de telefoons van tegenwoordig ook uitgerust met een uitstekende camera, waardoor je ook met je smartphone al geweldige foto’s kunt maken. Hoe je de beste foto’s kunt maken met je smartphone? Wij geven wat handige tips, dus lees snel verder!

Ken je camera

Een van de goede tips die je kunt gebruiken bij het fotograferen met je smartphone, is om je camera te kennen. Als jij geen flauw idee hebt van wat de camera-app van jouw smartphone allemaal kan, kan dit enorm zonde zijn als je mooie foto’s wilt maken. Het is daarom goed om je camera te kennen. Ga daarom eens naar de camera-app en kijk wat voor mogelijkheden het allemaal biedt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het aanpassen van de belichting, het gebruiken van HDR of het inzetten van een timer. Naast je eigen camera-app, zijn er ook nog diverse andere apps te vinden die je hiervoor kunt gebruiken. Doe dus vooral even research van tevoren, zodat je weet wat bepaalde functies betekenen en welke jij nodig hebt om de mooiste foto’s te maken.

Maak je lens en beeldscherm schoon van tevoren

Om mooie foto’s te kunnen maken met je smartphone, is het belangrijk om van tevoren je lens en je beeldscherm goed schoon te maken. Zorg er dus voor dat hier geen vingerafdrukken op staan of het vuil is geworden, aangezien dit invloed kan hebben op jouw foto’s. Hoe schoner jouw lens is, hoe beter en scherper de foto’s kunnen worden. Het is een kleine moeite, maar echter wel heel belangrijk om je telefoon lens goed schoon te maken. Doe dit dan ook vooraf en neem indien nodig een doekje mee waarmee je het tussendoor nog eens schoon kan maken. Zo voorkom je wazige foto’s.

Neem er tijd voor

Een goede tip om mooie foto’s te maken met je mobiel is om er de tijd voor te nemen. Als je echt foto’s wilt maken die er professioneel en scherp uit komen te zie, dan is het een aanrader om het niet even snel af te raffelen. Kijk goed om je heen naar wat je op de foto wilt zetten. Gebruik verschillende functies en meerdere lenzen van je telefoon indien je deze hebt, zodat je erachter kunt komen hoe jouw foto’s het mooiste kunnen worden.

Voor voldoende licht zorgen

Bij het fotograferen met je smartphone is het belangrijk om voor voldoende licht te zorgen. Het is een aanrader om sowieso in de eerste instantie te fotograferen bij daglicht. Op deze manier hoef je niet zelf voor extra belichting te zorgen, wat fijn kan zijn. Als je ’s avonds of in de winter foto’s wilt maken, krijg je al sneller ruis in je foto’s. Om de mooiste foto’s te maken, is het ook een aanrader om de HDR modus te gebruiken. Bij deze functie worden meerdere foto’s met verschillende belichtingen samengevoegd tot één foto.

Houd je telefoon stil

Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is belangrijk om je telefoon stil te houden tijdens het fotograferen. Wanneer dit niet gebeurt, is de kans op onscherpe foto’s groter. Om je telefoon goed stil te houden is het slim om je telefoon dichtbij je lichaam te houden. Om een stabiele houding aan te nemen is het een aanrader om jouw elleboog en bovenarm tegen je lichaam aan te houden. Je bovenarmen kun je dan in een hoek van ongeveer 45 graden voor je lichaam plaatsen. Op deze manier heb je meer stabiliteit en dit kun je terugzien in de foto’s. 

Lukt het je niet goed om je telefoon zelf stil te houden? Dan kan het ook nog een aanrader zijn om gebruik te maken van een statief. Deze statiefjes voor telefoons zijn vaak van een compact formaat. Het zorgt ervoor dat de foto’s scherp worden en je geen beweging terugziet. Het is makkelijk op je telefoon te plaatsen en zeer handig om mee te nemen. Het is dan ook zeker iets waar je over na kunt denken als je professioneel wilt fotograferen met je smartphone. 

Of je nu goede foto’s wilt maken met je Samsung telefoon of met je iPhone, deze tips kunnen jou erbij helpen om de mooiste foto’s te realiseren. Fotograferen met je iPhone of andere telefoon kan best lastig zijn, zeker in de beginfase. Zorg er daarom voor dat je jouw camera goed leert kennen. Met deze tips hierboven kun je al een heel eind komen om toffe foto’s te maken. Zo heb jij straks geen fototoestel meer nodig, omdat je met je smartphone hetzelfde resultaat kunt bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here