Home Automotive Tesla komt met speciale hondenmodus

Tesla komt met speciale hondenmodus

2543
0
DELEN

Autofabrikanten denken tegenwoordig ook veel aan dieren. Zo kwam autofabrikant Ford afgelopen jaar al met een geluiddicht hondenhok voor tijdens de jaarwisseling. Tesla heeft nu ook een speciale hondenmodus doorgevoerd die voorkomt dat honden in een auto zitten die oververhit raakt. Naast dat het voorkomt dat de auto oververhit raakt, laat het ook voorbijgangers weten dat ze het raam er niet uit hoeven te slaan of de hulpdiensten te bellen.

Hoe de modus precies werkt ga ik je nu vertellen.

Wat is de hondenmodus van Tesla?

Het gebeurt regelmatig dat mensen hun hond in de auto laten om bijvoorbeeld snel een boodschap te doen. Vaak word er niet bij stilgestaan dat auto’s die in de zon staan snel warm worden en de temperatuur in de auto daarom snel oploopt. Honden kunnen een temperatuur van 40 graden of hoger maar heel kort overleven in een afgesloten ruimte.

Tesla had al een soortgelijke modus waarbij de airco automatisch aan ging wanneer de temperatuur in de auto te hoog werd. Elon Musk heeft veel tweets van zijn klanten ontvangen die vroegen om een update van deze modus. Model 3 is de enige Tesla met hondenmodus op dit moment.

Hoe werkt de modus?

Tesla-rijders kunnen in het airco-menu kiezen voor de hondenmodus. Ze kunnen zelf instellen rond welke temperatuur de temperatuur in de auto moet blijven. Wanneer de hondenmodus is ingeschakeld staat met grote letters op het scherm van de boordcomputer dat de hondenmodus actief is. Er staat: ‘Mijn eigenaar is zo terug’, onder deze tekst staat de huidige temperatuur in de auto.

Zo weten de voorbijgangers en de politie dat het goed gaat met de hond en hoeven ze dus ook geen raampje in te tikken. Doordat de airco de temperatuur regelt, verbruikt hij ook acculading. Om te voorkomen dat de auto niet meer kan rijden krijgt de eigenaar een melding op zijn telefoon wanneer de acculading 20% is. Zo kan de hond nog bevrijd worden en kan de auto nog rijden naar een punt om weer opgeladen te worden.

De hondenmodus niet bedacht door Tesla

De hondenmodus is niet bedacht door Tesla zelf. Elon Musk kreeg veel tweets van klanten die vroegen of er een hondenmodus beschikbaar was. 4 maanden nadat de tweets waren verstuurd was de hondenmodus daadwerkelijk een optie.

Andere nieuwe functies

Tegelijk met de hondenmodus update is er ook een nieuwe Sentry Mode update gelanceerd. Bij deze modus houd de Tesla zelf de omgeving in de gaten met camera’s. Staat er iemand te lang dicht bij de auto? of leunt er iemand tegen aan? Dan laat de auto weten dat hij de omgeving filmt. Blijft de dreiging bestaan of gebeurt er daadwerkelijk iets? Dan gaat het alarm af en krijgt de eigenaar van de auto automatisch de beelden doorgestuurd.

Conclusie

Tesla is met een nieuwe functie gekomen om honden te beschermen tegen oververhitting. Wanneer het baasje een boodschap gaat doen en de hond in de auto laat dan kan hij instellen hoe de temperatuur in de auto moet blijven. De auto merkt op wanneer de temperatuur stijgt en verlaagt de temperatuur vervolgens door de airco aan te zetten.

Op deze manier worden er geen ruiten ingeslagen, weten de voorbijgangers dat het goed gaat met de hond en gaat het ook daadwerkelijk goed met de hond.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here