Home Smartphones en tablets Hoe voorkom je schade aan jouw smartphone? 

Hoe voorkom je schade aan jouw smartphone? 

495
0
DELEN
Hoe voorkom je schade aan jouw smartphone? 

Je smartphone gaat waar jij gaat. We kunnen niet meer zonder en nemen deze tegenwoordig vrijwel overal mee naartoe. Als we naar buiten gaan, op het werk zijn, een boodschap gaan halen of gewoon lekker thuis rondlopen. Helaas wordt de smartphone hierdoor wel een stuk kwetsbaarder voor externe factoren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voordat je het weet heeft jouw geliefde smartphone schade opgelopen. Met alle gevolgen van dien. Repareren kost vaak veel geld en vervangen is een nog grotere investering. Daarom is het belangrijk om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Gelukkig is dat ook goed mogelijk. De tips in dit artikel helpen daarbij. 

Voorkom waterschade 

Waterschade iphone komt zeer geregeld voor. Misschien heb je dit zelf ook al eens meegemaakt. Bijvoorbeeld toen deze onverhoopt ook in de wasmachine kwam bij het wassen van je broeken. Of toen je op een onbewaakt moment een glas water over je telefoon liet vallen, de telefoon uit je broekzak liet vallen bij een toiletbezoekje of die keer dat hij in een regenplas belandde. Allemaal situaties waar je vast weleens van gehoord hebt of misschien zelfs al zelf hebt ondervonden. 

Vervelend en het kan ook nog eens heel veel schade veroorzaken aan jouw telefoon. Helemaal voorkomen lukt ook niet. Je hoeft maar één keer iets minder goed op te letten en het kwaad is al geschiedt. Op sommige momenten is dit echter wel te voorkomen. Waterschade kan bijvoorbeeld ook ontstaan op het moment dat je je in een vochtige ruimte begeeft. Hoe verleidelijk het dus ook is om je smartphone mee de badkamer in te nemen, laat hem op het moment van douchen of badderen op een veilige plek buiten de ruimte liggen. Regent het hard? Zorg er dan voor dat je telefoon goed beschermd blijft. 

Wist je dat sommige smartphones tegenwoordig zijn uitgerust met een hogere IP-waarde? Sommigen kunnen zelfs kort onder water worden gehouden. Blijf echter wel je gezonde verstand houden. Voor uren in bad liggen zijn ook die telefoons niet gemaakt. Ook dan kan er waterschade telefoon ontstaan. Wees dus realistisch en probeer je telefoon goed te beschermen. 

Investeer in goede bescherming 

Investeer in goede bescherming 

De beste manier om schade te voorkomen is door je telefoon op de juiste manier te beschermen. Heb je dus net een nieuwe telefoon? Wacht dan echt totdat je een kwalitatief hoesje hebt, alvorens je deze gaat gebruiken. Hoe zuinig je ook op je telefoon bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. 

Combineer een hoesje ook altijd met een screenprotector. Een kras op het beeldscherm kan vervelende gevolgen hebben en is ook zo gemaakt. Je sleutelbos hoeft er maar net iets langs te schuiven en de eerste kras is al ontstaan. Bovendien zal je ook niet de eerste zijn die zijn telefoon regelmatig laat vallen. 

Let wel op: zodra de eerste krassen op de screenprotector zijn ontstaan, is het van essentieel belang dat deze zo spoedig mogelijk wordt vervangen. Op dat moment beschermt hij namelijk niet meer. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here