Home Smartphones en tablets Beste sport oordopjes 2021

Beste sport oordopjes 2021

3008
0
DELEN
Beste sportoordopjes

Oordopjes, tegenwoordig zie je er bijna iedereen mee lopen. Ook tijdens het sporten worden oordopjes veel gedragen, en dan met name sport oordopjes. Het is dan ook niet gek dat er tegenwoordig hoge eisen worden gesteld aan oordopjes: er zijn namelijk talloze keuzes. Voor de sportliefhebbers onder ons, kunnen goede sport oordopjes van groot belang zijn. Ben je nog op zoek naar een paar goede sport oordopjes? Dan ben je hier op de juiste plaats, want wij onthullen in dit artikel de beste sport oordopjes.

Wat zijn de beste sport oordopjes?

Je bent vast benieuwd wat de beste sport oordopjes zijn. Aangezien de keuze voor beste sport oortjes persoonlijk kan zijn, hebben wij een top 10 samengesteld van suggesties voor de beste sport oordopjes. Wij hebben ons hierbij laten inspireren door de aanbevelingen en beoordelingen van bekende aanbieders op dit gebied. Hieronder vind je de 10 sport oordopjes die bij ons het beste uit de test zijn gekomen. Daarna zullen wij de beste 5 sport oordopjes nog eens extra toelichten.

De 5 beste sport oordopjes uitgelicht

Wat zijn nou echt de beste oordopjes om te sporten? Als je een sportliefhebber bent wil je dit vast graag weten. Ben je nog op zoek naar een paar goede sportoortjes? Hieronder geven wij je de belangrijkste informatie over de 5 sport oordopjes die het beste onze test zijn gekomen.

1. JBL Reflect Mini NC

JBL Reflect Mini NC

De sport oordopjes die het beste uit onze test zijn gekomen, zijn de JBL Reflect Mini NC. Deze sport oordopjes zijn draadloos, en zijn ideaal te gebruiken voor zowat iedere sport.

Het zijn een van de beste hardloop oordopjes, maar ook voor bijvoorbeeld fietsen, yoga of andere sporten zijn deze oortjes heel goed te gebruiken. Geloof het of niet, deze oordopjes zijn zelfs voor zwemmen heel geschikt.

Pluspunten

Fantastisch geluid
Oordoppen hebben een stevige pasvorm
Beschikken over noise cancelling
Oordoppen hebben een IPX7 IP-certificering en zijn dus waterdicht
Goede batterijduur. Deze oordoppen kunnen zo’n 7 uur mee na een enkele lading.

Minpunten

Oortjes zijn wat klein en blijven hierdoor bij sommige mensen lastig in de oren zitten.

Je kunt deze sportoordopjes bij de volgende webshops bestellen

2. Jabra Elite 75T

Jabra Elite 75T

Wij vinden de Jabra Elite 75T ook een van de beste draadloze oortjes voor sport. De oortjes zijn ideaal geschikt voor allerlei sporten. Dankzij de ideale pasvorm blijven de oortjes ook super aangenaam zitten.

Zijn de oordopjes na verloop van tijd? Dan is het goed om te weten dat je de oordopjes razendsnel op kunt laden. Ook geniet je sowieso van een lange batterijduur; deze kan oplopen tot wel 28 uur!

Pluspunten

Comfortabele pasvorm, vallen niet snel uit de oren
Lange batterijduur. De batterij gaat bij een enkele lading al 7,5 uur mee. Door de oplaadcase kan de speeltijd zelfs wel oplopen tot 28 uur
Waterbestendig
Goed geluid
Gemakkelijk toegang tot spraak assistent

Minpunten

Geluid is wat minder goed als je veel beweegt, bijvoorbeeld als je door de wind fietst.

Je kunt deze sportoordopjes bij de volgende webshops bestellen

3. Beats Powerbeats Pro Zwart

Beats Powerbeats Pro Zwart

De Beats Powerbeats Pro Zwart oordopjes zijn ook enorm goed uit onze test gekomen. Deze sport oortjes van Beats hebben veel voordelen. Zo zijn de oortjes perfect te gebruiken voor verschillende sporten.

De oortjes worden door veel mensen gezien als een van de beste hardloop oordopjes, en ook voor andere sporten kunnen deze oortjes goed gebruikt worden.

Pluspunten

Professioneel geluid
Goed gebruiksgemak
Lange batterijduur: zo’n 9 uur op een enkele lading
Waterdicht

Minpunten

De oordoppen zijn vrij prijzig
Minder geschikt voor mensen die een bril dragen.

Je kunt deze sportoordopjes bij de volgende webshops bestellen

4. Philips SHQ6500

Philips SHQ6500

Sport oortjes die ook zeker niet in dit rijtje mogen ontbreken, zijn de Philips SHQ6500. Deze draadloze oortjes die werken via Bluetooth zijn zeer geschikt om te sporten.

De oortjes leveren een prima geluid, zijn volledig waterbestendig en zitten ook heerlijk in de oren. Dankzij de Bluetooth verbinding kun je de oortjes bovendien makkelijk koppelen aan jouw smartphone of tablet. Al met al prima oortjes van het merk Philips.

Pluspunten

Prima geluid
Waterbestendig
Stevige en comfortabele pasvorm
Voordelige prijs

Minpunten

De batterij gaat niet zo lang mee. Het kan dus voorkomen dat je deze oordopjes vrij regelmatig moet gaan opladen. Gemiddeld gaan deze oordopjes 4,5 uur mee na een enkele lading.

Je kunt deze sportoordopjes bij de volgende webshops bestellen

5. Sony WF-SP700N

Sony WF-SP700N

De Sony WF-SP700N kwam bij ons goed uit de test. Wij vinden deze sport oordopjes zeker een van de beste draadloze sport oordopjes. Dit komt onder meer door de ideale pasvorm van deze oortjes; als deze oortjes uit jouw oren vallen, maak je eigenlijk een zeldzaam moment mee.

Daarnaast beschikken deze oortjes over noise cancelling, hebben de oortjes een makkelijke bediening en zijn de oortjes volledig waterbestendig. Wat wens je nog meer?

Pluspunten

Goed geluid
Beschikken over noise cancelling
Comfortabele pasvorm
Waterbestendig
Bediening is heel handig
Handsfree bellen
Gemakkelijk toegang tot spraak assistent

Minpunten

Vrij prijzig
Batterij gaat maar drie uur mee op een enkele lading.

Je kunt deze sportoordopjes bij de volgende webshops bestellen

Belangrijke eigenschappen van sport oordopjes

Om tot de juiste sport oordopjes te kunnen komen, is het goed om te kijken naar de belangrijkste eigenschappen van deze sport oordopjes. Want waar moeten goede sport oortjes allemaal aan voldoen? Wij zetten de belangrijkste eigenschappen van sport oordopjes voor je op een rijtje.  

Geluid

Een van de belangrijkste dingen waar goede sport oordopjes aan moeten voldoen, is natuurlijk goed geluid. Tijdens het sporten wil je natuurlijk zo liefst mogelijk genieten van leuke muziek. Hiervoor is het dan wel van groot belang dat je ook echt van deze muziek kan genieten omdat het geluid van de sport oortjes goed is. Je wilt dus niet te maken krijgen met bijvoorbeeld het storen van geluid.

Maar hoe weet je welke oordopjes beschikken over goed geluid? Oordopjes kunnen gebruik maken van twee geluidssystemen: mono of stereo. Als oordopjes een mono geluidssysteem hebben, gaat al het geluid via één kanaal. In dit geval hoor je dus hetzelfde geluid aan beide kanten en komt het dus niet voor dat je aan één kant een ander geluid hoort dan aan de andere kant van je oordopjes. Hebben oordopjes een stereo systeem? Dan gaat het geluid wel via twee kanalen, waardoor het mogelijk is dat je aan de ene kant andere geluiden hoort dan aan de andere kant. Vaak heeft dit te maken met bijvoorbeeld de instrumenten, waarbij je aan de ene kant bijvoorbeeld het drumstel meer hoort en aan de andere kant de gitaar.

Tegenwoordig beschikken de meeste oordopjes al over een stereo geluidssysteem. Kijk dan ook goed of de oordopjes die jij graag wilt hier ook over beschikken, want een stereo geluidssysteem is over het algemeen beter dan een mono geluidssysteem. Een stereo geluidssysteem zorgt ervoor dat je een betere waarneming hebt van het geluid.

Goed geluid heeft ook te maken met het frequentiebereik. Dit heeft te maken met de bandbreedte, die aangegeven wordt in Hertz. Hoe breder het frequentiebereik van de oordopjes is, hoe beter de hoge en lage tonen hoorbaar zijn. Het is dus goed om bij oordopjes ook te kijken naar het frequentiebereik. Vaak ligt dit tussen de 20 en 20000 Hz.

Goed geluid is dus een belangrijk punt om naar te kijken als je op zoek gaat naar nieuwe sport oordopjes. Op deze manier kun jij namelijk én genieten van goed geluid én tegelijkertijd lekker sporten.

Geschikt voor sporten

Wat uiteraard ook belangrijk is bij goede sport oordopjes, is dat het geschikt is voor sporten. Het is namelijk allesbehalve fijn dat als je aan het sporten bent jouw oordopjes steeds uit je oren vallen. Kijk hierbij ook echt naar voor welke sporten jij de sport oordopjes denkt te gebruiken. Niet alle sport oordopjes zijn namelijk geschikt voor alle sporten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zwemmen. Lang niet alle sport oordopjes kun je gebruiken bij het zwemmen. Om te zwemmen, heb je echt waterdichte oordopjes nodig. Als jij oordopjes zoekt om te zwemmen, is het goed om te kijken naar de IP-certificering van de oordopjes. Deze certificering bepaald namelijk hoe goed oordopjes tegen water bestand zijn. Deze certificering bestaat uit twee cijfers. Voor de waterdichtheid moet je hiervoor kijken naar het tweede cijfer. Hoe hoger dit cijfer is, hoe meer waterproof de oordopjes zijn.

Comfortabele pasvorm

Het is niet alleen belangrijk dat de sport oordopjes geschikt zijn om te sporten, het is daarentegen uiteraard ook belangrijk dat de oortjes lekker zitten. Het kan namelijk zo zijn dat je jezelf bij sommige sport oordopjes kan irriteren aan deze oortjes zitten. Dit merk je uiteraard pas nadat je de oortjes hebt aangeschaft. Wat goed is om hierbij te doen is om beoordelingen van andere mensen te lezen om te lezen hoe zij dit ervaren.

Noise cancelling

Wil jij je alleen maar focussen op het sporten en geen afleiding hebben van omgevingsgeluiden? Dan is het bij sport oordoppen goed om te kijken of deze oordoppen beschikken over noise cancelling. Bij noise cancelling worden storende omgevingsgeluiden namelijk gedempt. Op deze manier heb jij dus een stuk minder last van je omgeving en kun je jezelf echt focussen op het sporten. Dit is vooral heel erg geschikt voor als je vaak binnen aan het sporten bent. Denk bijvoorbeeld aan in de sportschool. Hier kan het dat je last hebt van andere mensen in de sportschool. Dan is het natuurlijk ideaal om even de noise cancelling te gebruiken, om volledig te kunnen focussen.

Waterbestendig

Een andere belangrijke eigenschap waar goede sport oordopjes over moeten beschikken, is waterbestendigheid. Dit is vooral van groot belang als jij op zoek bent naar de beste oordopjes om bijvoorbeeld te hardlopen of fietsen. Wanneer je namelijk aan het hardlopen of fietsen bent en het begint te regenen, wil je natuurlijk niet dat jouw oortjes daarna niet meer goed werken. Het is dus belangrijk dat je in dit geval kiest voor sport oordopjes die waterbestendig zijn. Dit kan niet alleen een voordeel zijn voor hardlopen of fietsen, maar ook voor veel andere sporten. Tijdens het sporten ben je namelijk aan het zweten, en de oortjes moeten hier natuurlijk wel tegen bestand zijn. Dit is dus in veel gevallen wel een belangrijke eigenschap om in je achterhoofd te houden als je van plan bent om sport oordopjes te kopen.

Batterij

Het is vervelend als jij tijdens jouw sportsessie zonder batterij komt te zitten. En het is natuurlijk ook niet fijn om je sport oordopjes telkens weer te moeten opladen. Dan zal je namelijk net zien dat wanneer jij aan een sportsessie wilt beginnen, net de batterij leeg is. Om dit te voorkomen, is het daarom verstandig om te kiezen voor sport oordopjes die lang meekunnen. Zo hoef je er niet telkens voordat je gaat sporten aan te denken om je sport oordopjes weer op te laden.

Prijs

Uiteraard is de prijs van sport oordopjes ook belangrijk. Het is natuurlijk helemaal aan jou hoeveel geld je hieraan wilt uitgeven. Sport oordopjes kunnen dan ook veel in prijs verschillen, waarbij de ene oortjes duurder zijn dan de andere oortjes. Dit heeft vaak te maken met het merk en de eigenschappen waarover de sport oordopjes beschikken.

Features van oordoppen die ervoor zouden kunnen zorgen dat de oordopjes duurder zijn, zijn bijvoorbeeld het ontwerp, de waterbestendigheid, batterijduur en of de oordoppen beschikken over noise cancelling. Ook kan er een verschil zitten tussen de prijs van draadloze oortjes of oortjes met draad, waarbij draadloze oortjes vaak duurder zijn. 

Iets wat je kunt doen voordat je bepaalt of je de sport oordopjes een bepaalde prijs waard vindt, is beoordelingen van anderen lezen. Op deze manier kun je de voor- en nadelen goed opsommen en kun je voor jezelf tot de beste keuze komen.

Sportoordopjes beste

De populairste merken sport oordopjes

Sport oordopjes zijn tegenwoordig in veel verschillende soorten te krijgen, bij veel verschillende merken. Wat de populairste merken voor sport oordopjes zijn? Hierbij kun je denken aan JBL, Jabra, Beats, Philips, Sony, Aftershokz, Bose, Sennheiser, Teufel, Under Armour, Apple, Samsung en ga zo maar door. Als je op zoek bent naar sport oordopjes, heb je qua merken dus in ieder geval heel veel keuze. En vaak hebben deze merken ook nog allemaal verschillende soorten oordopjes, waardoor je uit genoeg oordopjes kunt kiezen.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

De lijst met de beste sport oordopjes is met zorg en onafhankelijk door ons samengesteld. Aan de hand van verschillende beoordelingen van bekende en vertrouwde aanbieders is deze lijst samengesteld. Bovendien hebben wij ook gekeken naar beoordelingen van kleine aanbieders, deze hebben wij ook meegenomen in onze lijst. Op deze manier hebben wij een weloverwogen lijst kunnen samenstellen waarin wij suggesties geven over de beste sport oordopjes van dit moment.

Tips voor sport oordopjes

Heb jij de meest geschikte sport oordopjes gevonden? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om hier goed mee om te gaan. Daarom geven wij je wat extra tips.

  • Zorg ervoor dat de sport oordopjes goed in je oren zitten. Dit is van groot belang als je gaat sporten.Je wilt natuurlijk voorkomen dat de sport oordopjes niet lekker zitten tijdens het sporten of zelfs uit je oren vallen. Kijk dus goed voordat je gaat sporten of de oortjes goed in je oren zitten. Zeker als je van plan bent intensief te sporten is dit belangrijk.
  • Zorg dat jouw apparaat voordat je gaat sporten is gekoppeld aan je sport oordopjes. Zo voorkom je dat je problemen krijgt tijdens het sporten en iedere keer moet stoppen. Als je voordat je begint met sporten zorgt dat je sport oortjes goed zijn verbonden, ben jij er helemaal klaar voor om die sportsessie (met toffe muziek) kan voltooien.
  • Stel van tevoren een muziek playlist in. Muziekstreamingsdiensten bieden vaak de mogelijkheid om een wachtrij van liedjes te maken voor jouw favoriete muziek. Dit is dus ideaal om te doen voor het sporten. Als jij dan al een leuke muziek playlist samenstelt voordat je gaat sporten, weet je zeker dat je jezelf tijdens het sporten niet druk hoeft te maken over dat er een liedje voorbijkomt dat je liever niet wilde horen. Door de liedjes van tevoren te regelen hoef je dus ook niet tijdens het sporten te stoppen om andere muziek aan te zetten. Een goede voorbereiding is het halve werk!

FAQ

Ben je van plan om binnenkort nieuwe sport oordopjes te kopen? Maar heb je toch nog een aantal vragen die je graag beantwoord zou willen hebben? Hieronder beantwoorden wij veelvoorkomende vragen over sport oordopjes, die jou er wellicht bij kunnen helpen om een goede keuze te maken.

Wat zijn de verschillen tussen een sport koptelefoon en sport oordopjes?

Het spreekt een beetje voor zich, maar koptelefoons zijn uiteraard een stuk groter dan sport oordopjes. Koptelefoons hebben daardoor vaak grotere speakers. Dat betekent echter niet altijd dat het geluid bij koptelefoons beter is dan bij sport oordopjes, want tegenwoordig beschikken heel veel sport oordopjes over een fantastische geluidskwaliteit.

Een koptelefoon voor het sporten is niet altijd geschikt. Het kan prima zijn voor een rondje wandelen, maar als jij intensief gaat bewegen is een koptelefoon niet ideaal. Een koptelefoon kan in dit geval namelijk niet zo goed blijven zitten en dat kan heel erg gaan irriteren als je aan het sporten bent. Sport oordopjes daarentegen zijn wel enorm geschikt voor intensief sporten. Sport oordopjes vallen minder snel uit en zitten vaak meer comfortabel tijdens het sporten dan een sport koptelefoon.

Wat voor soort sportoordopjes zijn het meest geschikt voor sporten?

Voor sporten is het de beste keuze om te kiezen voor draadloze in-ear oordopjes. Door hiervoor te kiezen heb je niet te maken met onnodig lange draden. Je zit er tijdens het sporten dan ook vast niet op te wachten als er telkens en draad langs je lichaam hangt. Draadloze oordopjes zijn voor het sporten daarom een stuk handiger. Je kunt ook voor sport oortjes kiezen die beschikken over een oorhaak, als je er zeker van wilt zijn dat jouw oortjes goed blijven zitten.  

Hoe weet ik zeker welke sport oordopjes in mijn oren passen?

Het is natuurlijk altijd lastig om te zeggen welke sport oordopjes het beste in jouw oren passen. Je wilt natuurlijk dat je sport oordopjes wel goed in jouw oren blijven zitten als je aan het sporten bent. Bij sommige oordopjes zit er een oorhaak bij, waarmee je ervoor kan zorgen dat de oordopjes steviger komen te zitten. Dit kan handig zijn voor tijdens het sporten. Zo ben je er namelijk zeker van dat als je aan het sporten bent niet je sport oordoppen zomaar uitvallen.

Sport je meer binnen of buiten?

Om de juiste sport oordopjes te kiezen, is het goed om te bedenken of je voornamelijk binnen of buiten sport. Als je vooral buiten aan het sporten bent, is het goed om in je achterhoofd te houden dat het voor je veiligheid goed is om wel nog wat van je omgeving te blijven horen. Als je hiervoor noise cancelling gebruikt, kan het zo zijn dat je niets meer van de omgeving hoort, en dat kan gevaarlijk zijn. In dit geval zou je kunnen kiezen voor oordopjes die een ‘ambient sound’ hebben. In tegenstelling tot noise cancelling worden omgevingsgeluiden bij ambient sound juist versterkt. Dit kan goed zijn als je buiten sport, want hiermee hoor je ook nog wat er in jouw omgeving gebeurt.

Als je binnen aan het sporten bent, kan noise cancelling wel heel fijn zijn. Als jij bijvoorbeeld in de sportschool bezig bent en je even geen last wilt hebben van omgevingsgeluiden, is noise cancelling ideaal. Zo kun jij je namelijk even afzonderen en beter focussen op je sportsessie, zonder telkens afgeleid te worden. Dit is vooral een handige functie als je alleen aan het sporten bent.

Is het noodzakelijk om te kiezen voor waterbestendige sport oordopjes?

Waterbestendige oordopjes kunnen van groot belang zijn voor het sporten. Als jouw sport oordopjes namelijk niet water- en zweetbestendig zijn, is de kans groot dat je schade krijgt aan jouw oordopjes. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Houd dus in je achterhoofd dat het verstandig is om te kiezen voor waterbestendige sport oordopjes. Hiermee ben je goed bestand tegen zweet en bijvoorbeeld een regenbui.

Wat zijn de beste oordopjes voor kinderen om te zwemmen?

De beste oordopjes om te zwemmen voor een kind, zijn de JBL Reflect Mini NC, Jabra Elite 75T of Beats Powerbeats Pro. Deze oordoppen zijn waterdicht en zijn dus goed bestand tegen water.

Wat is het nut van een microfoon in sport oordopjes?

Veel sport oordopjes beschikken al over een microfoon. Maar waar is deze microfoon in de sport oordopjes nou eigenlijk goed voor? Een microfoon in sport oordopjes kan goed van pas komen als jij handsfree wilt bellen. Op deze manier kun jij dus gemakkelijk even tijdens het sporten een belletje plegen of opnemen. Dit kan heel handig zijn als jij vaak iemand moet bellen of zelf vaak gebeld wordt. Door de microfoon in de sport oordopjes kun je dus eigenlijk een beetje multitasken: sporten en bellen tegelijk. Je kunt dus zelf bepalen of jij een microfoon in je sportoordopjes handig vindt of niet. Het kan handig zijn als jij vaak belt, maar als je maar weinig belt is een microfoon in je sport oordopjes niet direct nodig.

Met welke apparaten kan ik mijn sport oordopjes verbinden?

Er zijn twee manieren waarmee je jouw sport oordopjes kan verbinden met jouw apparaten: via Bluetooth of via een draad. Tegenwoordig zijn vooral de Bluetooth sport oortjes populair, aangezien dit heel makkelijk is om aan te sluiten op jouw apparaten. Zowat ieder apparaat heeft tegenwoordig Bluetooth, waardoor het heel eenvoudig wordt om het apparaat te koppelen aan jouw sport oordopjes. Heb je geen Bluetooth oordopjes, maar sport oordopjes met draad? Ook dan zijn er veel mogelijkheden om het simpel met elkaar te koppelen. Als je een van de nieuwste iPhones hebt wordt het echter een ander verhaal, want deze apparaten hebben de juiste verbinding hiervoor niet meer. Voordat je sport oordopjes gaat kopen, is het dan ook goed om te kijken naar de juiste verbinding. Heb je een van de nieuwste iPhones? Dan is het een mogelijkheid om een aparte kabel te kopen om je oortjes mee te koppelen. Echter is het in dit geval wel een stuk handiger om te kiezen voor Bluetooth oortjes, want deze zijn binnen no time aan jouw apparaten gekoppeld.

Meer koopgidsen

Bekijk ook onze andere koopgidsen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here