Home Computers De beste 27 inch monitor

De beste 27 inch monitor

41
0
DELEN
Beste 27 inch monitor

Wat is de beste 27 inch monitor? Dit is het formaat monitor wat met name geschikt is om op te gamen. Het beeld is groter en laat meer zien dan een standaard 24 inch monitor, maar is ook niet te groot. Een 27 inch monitor heeft een doorsnede van 69 centimeter. Natuurlijk is het voor de thuiswerker of grafisch ontwerper ook fijn om op een ruim scherm te werken. Er zijn echter wel een aantal zaken om rekening mee te houden bij de aankoop van een monitor. In dit artikel worden een aantal 27 inch schermen aanbevolen en vervolgens worden belangrijke eigenschappen van een monitor besproken. Tot slot komen er een aantal veel gestelde vragen aan bod.

Top 10 27 inch monitoren

1. Samsung Odyssey G5 LC27G55TQWUXEN 27 inch

Samsung Odyssey G5 C27G55T
 • Resolutie: 2560 x 1440 pixels
 • Paneeltype: VA paneel
 • Pixeldichtheid: 109 ppi
 • Reactietijd: 1 ms
 • Verversingssnelheid: 144 Hz

Met de Samsung Odyssey G5 LC27G55TQWUXEN heb je één van de beste 27 inch monitoren van 2020 in huis. De resolutie is zeer hoog. Een fijne toevoeging is het curved scherm. Dit zorgt voor een intense beleving van games. De verversingssnelheid en reactietijd zijn met name erg gunstig voor het spelen van spellen. Deze 27 inch monitor is dan ook zeer geschikt om aan te sluiten op een PS4. In de recensies zijn consumenten lyrisch over dit beeldscherm. Ook uit de test van Cool Blue komt de Samsung Odyssey als een van de beste 27 inch monitoren naar voren.

Pluspunten

De eigenschappen van de Odyssey LC27G55TQWUXEN zijn zeer gunstig om games op te spelen
Prima kwaliteit
Het gebogen scherm zorgt voor een intense ervaring van het beeld

Minpunten

De Samsung 27 inch monitor beschikt niet over ingebouwde speakers
De monitor is niet in hoogte verstelbaar

Je kunt deze 27 inch monitor bij de volgende webshops bestellen

2. LG 27UL850 4K USB-C IPS Monitor 27 inch

LG 27UL850 - 4K USB-C IPS Monitor - 27 Inch
 • Resolutie: 3840 x 2160 pixels
 • Paneeltype: IPS paneel
 • Pixeldichtheid: 163 ppi
 • Reactietijd: 5 ms
 • Verversingssnelheid: 60 Hz

De LG 27UL850 is een 27 inch 4K monitor met een IPS paneel. Het scherm is ideaal voor de thuiswerkplek. Aan de USB-C-aansluiting kan een laptop of ander apparaat worden opgeladen. Ook is de monitor in hoogte te verstellen. Het beeldscherm is waarschijnlijk niet ideaal voor de fanatiekste gamer. Wel zorgt het IPS paneel voor een geweldige kleurweergave.

Pluspunten

De LG27UL850 is kantelbaar, verstelbaar en draaibaar en dus ideaal voor thuiswerk
De USB-C-aansluiting zorgt ervoor dat andere apparaten aan het beeldscherm opgeladen kunnen worden

Minpunten

Voor professionele gamers zijn niet alle eigenschappen even gunstig

Je kunt deze 27 inch monitor bij de volgende webshops bestellen

3. MSI Optix G27CQ4

MSI Optix G27CQ4 - WQHD Curved Gaming Monitor - 165hz - 27 Inch
 • Resolutie: 2560 x 1440 pixels
 • Paneeltype: VA paneel
 • Pixeldichtheid: 108,79 ppi
 • Reactietijd: 1 ms
 • Verversingssnelheid: 165 Hz

De MSI Optix G27CQ4 is een absolute top monitor voor gaming. Het scherm is gebogen voor de intensere ervaring van spellen. De verversingsnelheid en reactietijd zijn uitermate geschikt voor games. De gameplay is altijd vloeiend en het reageert enorm snel op bewegingen van de bestuurder.

Pluspunten

De G27CQ4 heeft alle eigenschappen die een top gaming monitor nodig heeft
De curve in het MSI-scherm zorgt voor een heftigere beleving van het beeld

Minpunten

De G27CQ4 is niet verstelbaar en dus minder geschikt als thuiswerk scherm

Je kunt deze 27 inch monitor bij de volgende webshops bestellen

4. ASUS TUF Gaming VG27AQ

ASUS TUF VG27AQ - QHD IPS Gaming Monitor - 144hz - 27 inch
 • Resolutie: 2560 x 1440 pixels
 • Paneeltype: IPS paneel
 • Pixeldichtheid: 109 ppi
 • Reactietijd: 1 ms
 • Verversingssnelheid: 165 Hz

De ASUS TUF Gaming VG27AQ is een goede 27 inch monitor. Hij is speciaal ontworpen voor shooters en snelle games. Hij beschikt over een IPS paneel en heeft toch een lage reactietijd en hoge verversingssnelheid. De VG27AQ beschikt daarnaast over een realistische kleurweergave. Ook kunnen mensen uit alle hoeken meekijken op het scherm zonder dat het beeld minder wordt. Het beeldscherm van ASUS heeft dus de bekende eigenschappen van een IPS paneel plus de gunstige eigenschappen voor een beeldscherm voor games.

Pluspunten

Gamen kan op de VG27AQ zonder haperingen en in een geweldige weergave
Het beeldscherm is alle kanten op te verstellen voor de ideale houding

Minpunten

De monitor beschikt niet over USB om andere apparaten op aan te sluiten

Je kunt deze 27 inch monitor bij de volgende webshops bestellen

5. Samsung LS27R650

Samsung LS27R650 - Full HD IPS Monitor - 27 inch
 • Resolutie: 1920 x 1080 pixels
 • Paneeltype: IPS paneel
 • Pixeldichtheid: 81,59 ppi
 • Reactietijd: 5 ms
 • Verversingssnelheid: 75 Hz

Wederom een Samsung beeldscherm. De LS27R650 is een uitstekende 27 inch monitor voor zakelijk gebruik. Het design geeft jou werkplek een stijlvolle uitstraling. Het scherm is in hoogte verstelbaar en zo aan te passen aan de meeste ideale ergonomische werkhouding. De dunne rand maakt het mogelijk om gemakkelijk met twee schermen naast elkaar te werken. Het IPS paneel zorgt voor een mooie kleurweergave en een goed beeld vanuit elke kijkhoek. Ook beschikt de LS27R650 over een blauw licht filter. Deze techniek vermindert vermoeide ogen bij het werken in de avond. Het is het ideale beeldscherm voor op de werkplek. Voor het gamen zijn andere modellen geschikter dan de LS27R650.

Pluspunten

De LS27R650 is in de ideale ergonomische werkhouding te stellen
De LS27R650 is in de ideale ergonomische werkhouding te stellen
De Samsung vermindert vermoeide ogen met het blauw licht filter

Minpunten

Het scherm heeft minder pixels dan andere modellen
De LS27R650 beschikt niet over ingebouwde speakers

Je kunt deze 27 inch monitor bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste 27 inch monitor?

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer je een 27 inch monitor gaat kopen. De belangrijke eigenschappen en aandachtspunten worden hieronder besproken.

Resolutie

De resolutie van een 27 inch scherm is zeer belangrijk. Dit staat namelijk voor het aantal pixels op het beeld. Een 27 inch scherm is groter fan een standaard beeldscherm. Een 24 inch scherm met dezelfde resolutie heeft evenveel pixels op hetzelfde oppervlak. Het beeld zal dus scherper zijn op het kleinere scherm. Te veel pixels kan ook nadelig zijn. Hoe hoger de resolutie, hoe kleiner de icoontjes en tekst is. Dit is op te lossen door in te zoomen, maar het is niet ideaal. Een hogere resolutie zorgt wel voor meer werkruimte op het beeld. Het is belangrijk om de juiste resolutie voor het beeldscherm te kiezen. Een term die veel winkels zoals Cool Blue en Mediamarkt gebruiken is pixel-dichtheid. Dit geeft aan hoeveel pixel er per inch van het scherm zitten. Hierdoor kan je beter bepalen hoe hoog de resolutie van het 27 inch scherm daadwerkelijk is.

Het paneel

Het paneel is het kernonderdeel van de monitor. Het zorgt namelijk voor het beeld. Er zijn drie zaken waar het paneel invloed op heeft. Ten eerste bepaalt het welke kleuren er weergegeven worden, of de kijkhoek veel invloed heeft en de hoeveelheid contrast tussen licht en donker. Ten tweede bepaalt het de verversingssnelheid. Dat is de hoeveelheid frames die het scherm kan berekenen. De eenheid hiervoor is Hertz, de aantal keer per seconde dat het beeld opnieuw berekend wordt. Hoe hoger het aantal Hertz hoe minder haperingen het beeld heeft. Ten derde bepaalt het paneel de reactietijd of responsetijd. Dit is de tijd die het duurt om van kleur te veranderen. Dit wordt meestal uitgedrukt in milliseconden. Hoewel bij de verwerkingssnelheid geldt hoe hoger hoe beter is dit bij de reactietijd niet altijd het geval.

Paneeltypen

Er zijn drie panelen van elkaar te onderscheiden:

IPS-paneel: Een IPS paneel heeft het hoogste kleurbereik. Dit zorgt voor de meest natuurgetrouwe weergave. Ook maakt de kijkhoek niet uit bij een IPS paneel. Er is wel sprake een laag verversingssnelheid cijfer. Het komt maar zelden voor dat het hoger dan 75 is. Voor werkzaamheden zoals tekstverwerken is dit geen probleem. Voor sommige veel vragende spellen kan dit wel zorgen voor een minder vloeiend beeld. Echter wordt het al beter met de jaren. IPS panelen hebben geen bijzonder lage reactiesnelheid. Het is uitstekend voor werken, maar voor veel eisende games iets minder. Echter is dit type paneel in ontwikkeling en zijn er tegenwoordig hele goed IPS game monitoren verkrijgbaar.

TN paneel: Een TN paneel heeft ene slechtere kleurweergave dan een IPS paneel. Helaas heeft dit ook gevolgen voor de kijkhoek van het scherm. Echter is de verversingssnelheid een stuk hoger. Dit is meestal 144 Hz. Waar het TN paneel om bekend staat is de lage reactiesnelheid. Dit kan in sommige situaties een groot voordeel zijn.

VA paneel: Dit paneel zit tussen de andere twee panelen in. De beeldkwaliteit is niet zo goed als bij IPS, maar wel beter dan bij VA. Het contrast is wel erg groot. Licht en donker zitten erg ver uit elkaar bij een VA paneel. Voor de verversingssnelheid geldt eveneens dat het gemiddeld is. Met een VA paneel kan je alle kanten op. De reactiesnelheid is hoog. Afhankelijk van het doel van de monitor kan dit een voor of een nadeel zijn.

27 inch monitor beste

Het doel

Welk paneel het best is hangt af van de situatie. Hieronder volgen een paar situaties:

Thuiswerken: Een IPS paneel heeft uitstekende eigenschappen om kantoor werk mee te verrichten. Het beeld is mooi en er kan iemand vanuit een andere hoek meekijken. Door de mindere kleuren bij een VA of een TN paneel zijn deze minder geschikt. Echter zijn ze allen prima instaat om Microsoft Word te draaien.

Gamen: Voor gamen is een TN paneel ideaal. Alhoewel de kleuren iets minder zijn, is de verversingssnelheid hoger dan bij IPS. Hierdoor zal het beeld niet snel haperen bij veeleisende games. Ook is de lagere reactiesnelheid gunstig. Bij het gamen kan de milliseconde vertraging net het moment zijn waarin je een tegenstander je uitschakelt.

Televisie: Wanneer de monitor gebruikt wordt voor het kijken van films of televisie wint ook het IPS paneel. Deze levert gewoon de mooiste beelden met de meest natuurgetrouwe beelden. Om deze reden wordt IPS ook veel aangeraden voor mensen die veel grafisch bezig zijn.

Aansluitingen

Een beeldscherm moet aangesloten worden aan een computer. Dit kan op verschillende manieren. Het apparaat waar de monitor op aangesloten wordt is uitgerust met een kabel. Meestal gaat het met een HDMI-aansluiting. Ook kan er spraken zijn van een DisplayPort-aansluiting, DVI- of VGA-aansluiting. De laatstgenoemde geldt voornamelijk voor oudere computers en komen dus minder vaak voor. Daarom is het belangrijk goed op te letten wat voor computer of laptop er op het beeldscherm komt. Een USB-C-aansluiting is relatief nieuw. Via deze kabel kan zowel geluid, data als beeld overgedragen worden. Dit kan veel schelen in de aansluiting. Geen onnodige draden meer op het bureau. Het is tegenwoordig ook mogelijk om het beeldscherm draadloos aan te sluiten.

FAQ

Tot slot worden er in dit gedeelte van het artikel een aantal veel gestelde vragen besproken.

Welke beeldschermresoluties bestaan er?

Er zijn tegenwoordig drie resoluties die veel voorkomen op 27 inch beeldschermen:

 • Full HD- Veel schermen hebben deze resolutie van 1080×1920.
 • Quad HD- Dit is een resolutie van 1140×2560. Dit is twee keer Full HD. Omdat een 27 inch wat groter is dan een gemiddeld scherm is het verstandig om een iets hogere resolutie te kiezen. Quad HD is dan zeer geschikt.
 • 4K- Een 4K scherm heeft een resolutie van 3840×2160. Dit geeft een adembenemend scherp beeld. Gamen of foto’s bewerken is geweldig op een 27 inch 4K scherm. Om de nieuwste films te kijken is het ook een ideale resolutie. De prijs is vaak wel hoger dan de andere.

Wat betekent een ergonomische werkplek?

Een ergonomische werkplek betekent dat het je er in een prettige goede houding kan werken. Voor een 27 inch scherm betekent dit dat hij verstelbaar is. Dat wil zeggen: het scherm kan kantelen en draaien. Zo pas je de hoogte aan op je eigen lengte en kunnen mensen makkelijk meekijken wanneer het nodig is.

Zijn er 27-inch beeldschermen met een touchscreen?

Er bestaan monitoren met touchscreen. Echter worden deze niet veel verkocht. Het voordeel van dit type monitor is dat je apps op het scherm kan aanklikken. Bijvoorbeeld bij het geven van presentaties kan touchscreen een handige toevoeging zijn. Toch zien de meeste consumenten het niet als een belangrijke functie voor een 27 inch monitor.

Conclusie

Een 27 inch monitor is met name populair onder gamers. In het artikel zijn veel schermen behandeld die met name voor het spelen van spellen gebruikt worden. Het paneel heeft veel invloed op de kwaliteit van een beeldscherm. Lees dus goed door welke eigenschappen een IPS, VA of TN paneel heeft. Ook voor de thuiswerkplek zijn er 27 inch schermen op de markt die geweldig zijn. Na het lezen van dit artikel ken je de belangrijkste eigenschappen. Hiermee is de juiste keuze voor jou situatie een eitje. Gegarandeerd een topaankoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here