Home Huishoudelijk Beste huistelefoon & vaste telefoon 2020

Beste huistelefoon & vaste telefoon 2020

472
0
DELEN
Beste huistelefoon & vaste telefoon

Maak jij nog graag gebruik van een huis- of vaste telefoon? Dan is je vast al opgevallen dat ook deze telefoons tegenwoordig steeds moderner worden. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe huistelefoon/vaste telefoon, heb je dan ook ontzettend veel keuze. Wij kunnen je hierbij helpen, want in dit artikel vertellen wij je alles over de beste huistelefoons/vaste telefoons. We stellen een top 10 samen, bespreken de voor- en nadelen en zetten de overige belangrijke informatie over deze telefoons voor je op een rijtje.

Wat zijn de beste huistelefoons en vaste telefoons?

Als je op zoek bent naar een nieuwe huistelefoon/vaste telefoon, wil je natuurlijk weten welke telefoons goed zijn. Om jou hierbij op weg te helpen, hebben wij een top 10 lijst samengesteld waarin wij de beste huistelefoons/vaste telefoons op een rijtje zetten. Wel moeten wij hierbij vermelden dat de keuze voor een beste huistelefoon/vaste telefoon uiteraard persoonlijk is. Daarom geven wij in dit artikel meerdere suggesties van de beste huistelefoons/vaste telefoons die het beste uit onze test zijn gekomen. Hieronder vind je onze suggesties voor de 10 beste huistelefoons/vaste telefoons en later in dit artikel lichten wij de beste 5 hiervan nog eens verder toe.

De 5 beste huistelefoons/vaste telefoons uitgelicht

Om jou een beter beeld te kunnen geven van de 5 beste huistelefoons/vaste telefoons, vertellen wij je de belangrijkste informatie over deze producten. Ook zetten we de voor- en nadelen van deze producten op een rijtje, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken over welke huistelefoon of vaste telefoon het beste bij jou past.

1. Panasonic KX-TG6824

Panasonic KX-TG6824

De beste vaste telefoon dat uit onze test is gekomen, is de Panasonic KX-TG6824. Deze vaste telefoon heeft gemakkelijk functies, die het gebruik van deze draadloze huistelefoon enorm simpel maken. Denk bijvoorbeeld aan het antwoordapparaat en het verlichte toetsenbord.

Deze vaste telefoon heeft nog meer pluspunten, die hieronder beschreven staan. Daarnaast bespreken wij hieronder ook enkele nadelen; deze nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen van de Panasonic KX-TG6824!

Pluspunten

Heeft een Noise Reduction-functie waardoor de ander goed te verstaan is
Ruimte voor zo’n 120 contacten in telefoonboek
Beschikt over nummerherkenning
Heeft een antwoordapparaat dat tot 30 minuten aan berichten kan opnemen
Grote toetsen
Mogelijkheid om per sms op de hoogte gebracht te worden om de ontvangen berichten vanaf een andere telefoon te beluisteren
4 handsets

Minpunten

Verlichting toetsen valt uit tijdens gesprek
Geen mogelijkheid om een hoofdtelefoon op dit toestel aan te sluiten

Je kunt deze vaste telefoon bij de volgende webshops bestellen

2. Gigaset C570 Duo + 2x Gigaset C570-HX Uitbreiding

Gigaset C570 Duo + 2x Gigaset C570-HX Uitbreiding

Met deze Gigaset C570 Duo + 2x Gigaset C570-HX uitbreiding ben je verzekerd van een goede huistelefoon. Deze huistelefoon is enorm goed uit onze test gekomen, mede door de handige functies die deze vaste telefoon heeft.

Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van deze huistelefoon? Wij sommen het hieronder voor je op. Het is uiteraard niet voor niets dat deze vaste telefoon op plek 2 in deze top 10 geëindigd is. Deze vaste telefoon biedt namelijk tal van voordelen!

Pluspunten

4 handsets, dus op 4 verschillende plaatsen bereikbaar in huis
Nummerherkenning
Beschikt over een handsfree functie, waardoor je kunt bellen zonder de handset vast te houden
Tot wel 200 contacten opslaan in het telefoonboek
Verlicht toetsenbord
Luide beltoon
Ook goede vaste telefoon voor senioren of slechthorenden

Minpunten

Geen antwoordapparaat
Elke handset dient apart ingesteld te worden

Je kunt deze vaste telefoon bij de volgende webshops bestellen

3. Panasonic KX-TG6823

Panasonic KX-TG6823

Nog een vaste telefoon van Panasonic in dit rijtje: de Panasonic KX-TG6823. Deze huistelefoon heeft zijn plaats in deze lijst dan ook zeker verdiend, want het heeft veel te bieden. Deze goede huistelefoon ook veel weg van de nummer 1 in onze lijst: Panasonic KX-TG6824.

Ten opzichte van de nummer 1 van deze lijst valt echter op dat deze variant een stuk goedkoper is. Daartegenover staat echter dat deze variant wel minder uitgebreid is en dus minder mogelijkheden biedt.

Pluspunten

Heeft een Noise Reduction-functie waardoor de ander goed te verstaan is
Ruimte voor zo’n 120 contacten in telefoonboek
Beschikt over nummerherkenning
Heeft een antwoordapparaat dat tot 30 minuten aan berichten kan opnemen
3 handsets
Mogelijkheid om per sms op de hoogte gebracht te worden om de ontvangen berichten vanaf een andere telefoon te beluisteren

Minpunten

Het instellingenmenu kan in de eerste instantie lastig te begrijpen zijn
Verlichting toetsen valt uit tijdens gesprek

Je kunt deze vaste telefoon bij de volgende webshops bestellen

4. Gigaset DL580 Zwart

Gigaset DL580 Zwart

Een huistelefoon die ook goed uit de test is gekomen, is de Gigaset DL580 Zwart. Deze huistelefoon is zeer makkelijk in gebruik. De huistelefoon is daarom ook vooral voor senioren heel handig om te gebruiken.

Benieuwd naar de voor- en nadelen van de Gigaset DL580 Zwart? Hieronder zetten wij ze voor je op een rijtje. Om meerdere redenen is het in ieder geval terecht dat deze vast telefoon een prominente plek in deze top 10 heeft gekregen.

Pluspunten

Geen ruis
Hard geluid, waardoor iedereen goed verstaanbaar is
Geen oproepen meer missen door waarschuwingslampje
Grote toetsen
Verlicht display
Beschikt over 4 sneltoetsen, waardoor het ontzettend makkelijk is in gebruik
Goedkope huistelefoon

Minpunten

Geen antwoordapparaat
Dit toestel is bedraad, waardoor je niet met deze telefoon kunt rondlopen

Je kunt deze vaste telefoon bij de volgende webshops bestellen

5. Fysic FX-8025

Fysic FX-8025

Als je een huistelefoon wilt kopen, is ook de Fysic FX-8025 een echte aanrader. Deze huistelefoon is heel erg goed uit onze test gekomen. Hieronder zetten wij de voor- en nadelen van deze draadloze vaste telefoon op een rijtje.

Deze huistelefoon heeft grote toetsen, beschikt over een noodknop en heeft ook nog eens nummerherkenning. Andere pluspunten zijn de mogelijkheden om 50 contacten te op te slaan en de mogelijkheid om het antwoordapparaat te gebruiken.

Pluspunten

Grote toetsen
Eenvoudig in gebruik
Vaste toestel en handset werken goed samen
Tot 50 contacten opslaan in telefoonboek
Antwoordapparaat
Nummerherkenning
Mogelijkheid voor fototoetsen, waardoor je heel snel mensen uit je omgeving kunt bellen.
Heel erg geschikt voor ouderen
Beschikt over noodknop

Minpunten

Handleiding wat onduidelijk
Matige geluidskwaliteit
Fototoetsen niet te zien op toestel

Je kunt deze vaste telefoon bij de volgende webshops bestellen

Belangrijke eigenschappen van een goede huistelefoon/vaste telefoon

Huistelefoons/vaste telefoons hebben belangrijke eigenschappen die van belang kunnen zijn bij de aanschaf. Voordat je een huistelefoon of vaste telefoon gaat kopen, is het dan ook belangrijk om goed rekening te houden met bepaalde eigenschappen. Over welke eigenschappen een huistelefoon/vaste telefoon zeker moet beschikken? We bespreken het hieronder.

Gebruiksgemak

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Echter zijn er wel nog genoeg redenen om hiernaast nog een vaste telefoon aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de kwaliteit van de telefoonverbinding op een vaste lijn vaak als beter wordt beschouwd dan bij een mobiele telefoon. Als je een mobiel abonnement hebt, zijn kosten voor een huistelefoon vaak al inbegrepen waardoor het makkelijk is om ook een vaste telefoon aan te schaffen. Bellen met een vaste telefoon is immers ook vaak goedkoper dan bellen met een mobiele telefoon, dus het is zeker de moeite waard om een vaste telefoon aan te schaffen.

Vooral bij oudere mensen kan een vaste telefoon eigenlijk niet ontbreken in huis. Oudere mensen vinden het fijn om met een vaste lijn te bellen en vinden de functies van een mobiele telefoon soms nog lastig. Op een vaste telefoon zitten namelijk vaak een stuk minder knopjes en functies dan op een mobiele telefoon, dus het gebruiksgemak bij een vaste telefoon is heel goed. Een vaste telefoon is namelijk vaak heel simpel te gebruiken en heeft makkelijke functies, zodat je binnen no time even iemand kunt bellen. Voordat je een vaste telefoon gaat kopen, is het dus goed om te kijken naar het gebruiksgemak. Maar hoe weet je wanneer het gebruiksgemak goed is? De menu-instellingen van de vaste telefoon moeten niet te lastig zijn, de telefoon moet makkelijk te installeren zijn en het moet mogelijk zijn om snel even iemand te kunnen bellen. Voor ouderen is het een verstandige keuze om te gaan voor een vaste telefoon met zo min mogelijk knopjes. Want hoe minder knopjes de vaste telefoon heeft, hoe makkelijker het wordt om deze te bedienen.

Handsets

Bij een vaste telefoon kun je vaak kiezen voor extra handsets. Dit is goed om te doen, want met exrta handsets ben jij op meerdere plekken in huis bereikbaar. Dit kan voordelig zijn, want zo kun je dus de telefoon in verschillende ruimtes opnemen. Stel, je bent boven en je hoort de telefoon beneden gaan. Met een extra handset kun je dus ook gewoon boven deze telefoon opnemen: wel zo makkelijk! Je kunt vaak zelf kiezen hoeveel handsets je bij de vaste telefoon wilt hebben. Denk er dus goed over na in welke ruimtes van je huis je graag bereikbaar wilt zijn.

Geluidskwaliteit

Bij een vaste telefoon is het natuurlijk belangrijk dat de persoon waarmee je belt goed te verstaan is en andersom. Daarom is een goede geluidskwaliteit bij een vaste telefoon van groot belang. Dit betekent dat degene goed verstaanbaar moet zijn en de telefoon geen ruis heeft. Sommige vaste telefoons beschikken over een Noise-reduction functie. Met deze functie worden omgevingsgeluiden gedempt zodat de persoon waarmee je belt goed te verstaan is. Als je bijvoorbeeld slechthorend bent, is dit een functie die heel handig kan zijn. Op deze manier kun je namelijk gewoon blijven bellen zonder dat je er moeite mee hebt de ander te verstaan.

Draadloos

Als jij het fijn vindt om vrij door een ruimte te bewegen als je aan het bellen bent, is het verstandig om te kiezen voor een draadloze vaste telefoon. Als jij kiest voor een vaste telefoon die bedraad is, zit je namelijk met een draad vast aan het toestel. Op deze manier heb je maar vrij beperkte ruimte om jezelf te bewegen.

Handsfree

Als jij graag gesprekken wilt voeren zonder dat je daar direct je vaste telefoon voor nodig hebt, is het goed om te kijken of de vaste telefoon die je wilt kopen beschikt over een handsfree-functie. Met een handsfree-functie kun je gesprekken voeren over de ingebouwde luidspreker van een toestel. Op deze manier hoef je dus niet je vaste telefoon vast te houden. Dit kan enorm makkelijk zijn, want zo heb je jouw handen vrij en kun je toch makkelijk gesprekken voeren.

Nummerherkenning

Nummerherkenning is een belangrijke eigenschap waar je rekening mee kunt houden als je een nieuwe vaste telefoon wilt kopen. Bij nummerherkenning kun je zien door wie je wordt gebeld. Als dit contact verwerkt is in jouw telefoonboek, kun je direct zien wie jou belt. Dit is ontzettend handig, want zo voorkom je dat je telkens niet weet door wie je wordt gebeld.

Telefoonboek

Als jij veel contacten hebt, is het verstandig om te kijken naar hoeveel contacten je bij een vaste telefoon in het telefoonboek kunt zetten. Dit kan bij een aantal vaste telefoons namelijk maar beperkt zijn. Het is uiteraard allesbehalve fijn als jij een paar contacten niet kunt toevoegen omdat het telefoonboek vol zit. Kijk dus voordat je een vaste telefoon aanschaft hoeveel contacten je kunt opslaan, om teleurstelling te voorkomen.

Antwoordapparaat

Een antwoordapparaat kan voor velen een handige functie zijn bij een vaste telefoon. Door middel van een antwoordapparaat krijgen bellers een boodschap te horen als je even niet bereikbaar bent. Als ze willen, kunnen ze dan na de piep een boodschap voor je inspreken. Op deze manier weet jij direct waar het over gaat en zou je ze indien nodig terug kunnen bellen wanneer het jou schikt.

De populairste merken huistelefoons/vaste telefoons

Je hebt de keuze uit veel verschillende merken als je op zoek bent naar een nieuwe huistelefoon. Enkele populaire merken zijn: Panasonic, Gigaset, Fysic, Motorola en Philips. Je kunt voor een goede huistelefoon dus zeker bij een van deze merken terecht.

Vaste telefoon beste

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

De lijst van beste huistelefoons/vaste telefoons is onafhankelijk door ons samengesteld. Deze lijst is door ons samengesteld aan de hand van beoordelingen van bekende en vertrouwde aanbieders. Ook hebben wij de beoordelingen van kleinere aanbieders in deze lijst meegenomen. Op deze manier hebben wij een weloverwogen lijst kunnen samenstellen waarin wij suggesties geven voor de beste huistelefoons/vaste telefoons.

Tips voor huistelefoon/vaste telefoon

Enkele tips die goed zijn om te onthouden bij het kopen van een huistelefoon/vaste telefoon:

  • Als je in meerdere ruimtes bereikbaar wilt zijn, kies er dan altijd voor om meerdere handsets aan te schaffen. Kies hierbij voor minimaal twee handsets, zo kun je in ieder geval bijvoorbeeld al boven en beneden in huis de telefoon opnemen.
  • Lees beoordelingen van bekende, vertrouwde en kleinere aanbieders. Ook het lezen van productrecensies van andere mensen kan jou enorm helpen bij je keuze voor een vaste telefoon. Hiermee kan jij de voor- en nadelen van een betreffende vaste telefoon afwegen, en kijken of je voor die telefoon gaat of voor een andere.
  • Ga op zoek naar de huistelefoon die het beste omschreven staat bij jouw provider, dus bijvoorbeeld naar de beste kpn huistelefoon.

FAQ

Welke vaste telefoon is het meest geschikt voor mijn situatie?

Voordat je weet welke vaste telefoon je wilt gaan kopen, is het goed om te kijken waarvoor je de vaste telefoon gaat gebruiken. Zoek je een huistelefoon om thuis te gebruiken? Bedenk dan goed hoe je te bereiken wilt zijn. Wil je op één plek bereikbaar zijn thuis of op meerdere plekken? Als je in meerdere ruimtes bereikbaar wilt zijn, is het goed om een vaste telefoon te kiezen met meerdere handsets. Ook is het handig om te kijken naar een handsfree functie als je een vaste telefoon thuis wilt gebruiken. Met een handsfree functie kun je namelijk gewoon door het huis rondlopen als je aan het bellen bent, zonder dat je je telefoon hiervoor nodig hebt. Ook een antwoordapparaat en nummerherkenning zijn handige functies als je een vaste telefoon wilt voor thuisgebruik.

Wil je een vaste telefoon zakelijk gebruiken? Dan moet de vaste telefoon vaak over meer functies beschikken dan bij thuisgebruik. Een zakelijke telefoon heeft namelijk vaak meer uitgebreide functies. Denk bijvoorbeeld aan functies waarbij er makkelijk doorverbonden kan worden. Ook dient de vaste telefoon voor zakelijk gebruik te beschikken over een groot telefoonboek, waar veel contacten kunnen worden opgeslagen.

Misschien ben je al wat ouder en zou je graag een vaste telefoon hebben die eenvoudig is in gebruik. Voor senioren is dit namelijk heel handig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vaste telefoon met grote toetsen, verlichting en luide beltonen. Ook is het belangrijk om te kijken naar of de telefoon die je voor ogen hebt compatibel is met hoortoestellen, mocht dit het geval zijn. Ook zou je in dit geval kunnen kijken naar of de vaste telefoon beschikt over een noodknop. Dit kan van pas komen, want als je deze noodknop indrukt wordt er direct een waarschuwingsbericht gestuurd naar andere contacten.

Hoe kan ik mijn vaste telefoon installeren?

Er zijn twee mogelijkheden om je vaste telefoon te installeren. Via een telefoonkabel of verbinden met een wifi modem. De installatie van je huistelefoon kan per provider verschillen.

Hoe sluit ik mijn vaste telefoon aan via een telefoonkabel

Misschien heb je onlangs een vaste telefoon gekocht, maar heb je geen idee hoe het nu verder moet. Want hoe sluit je jouw vaste telefoon aan via een telefoonkabel? Om dit aan te duiden, nemen we de provider KPN even als voorbeeld. Als je een abonnement hebt afgesloten bij KPN, kan jouw telefoon worden aangesloten op een ISRA-punt. Dit is dan ook direct de eerste stap: zoek het ISRA-punt in jouw meterkast. Als je deze aansluiting niet in jouw meterkast hebt, kun je het vaak vinden bij het hoofdstopcontact. Steek daarna de stekker van het toestel in het ISRA-punt of het hoofdstopcontact, en voilà: je kunt de huistelefoon gebruiken!

Hoe sluit ik mijn vaste telefoon aan via een wifi modem?

Als je graag jouw vaste telefoon wilt aansluiten op een wifi modem, zal je andere stappen moeten volgen. Let hierbij op dat dit per provider kan verschillen, dus lees altijd goed de handleiding door voordat je jouw vaste telefoon gaat aansluiten op een wifi modem. We nemen even de stappen door voor deze aansluiting bij de providers KPN en Ziggo. Zo kun je gemakkelijk jouw huistelefoon aansluiten bij KPN of Ziggo.

KPN:

Heb je een aansluitdoos met groene poort en een telefoonkabel met een groene stekker in je KPN pakket? Dan kun je vrij gemakkelijk jouw vaste telefoon aan de KPN modem aansluiten. Hoe je dit doet? Check altijd eerst of de wifi modem wel verbinding heeft met het internet. Als dit niet het geval is, zal je dit eerst goed moeten instellen. Zodra dit geregeld is, kun je het uiteinde van de telefoonkabel met de groene stekker in de groene poort van de KPN modem doen. Het andere uiteinde kun je in je basisstation doen. Als het goed is gegaan, hoor je nu een kiestoon en kun je bellen.

Ziggo:

Als er in jouw Ziggo pakket een telefoonkabel aanwezig is, kun je beginnen met het aansluiten van jouw huistelefoon met de modem van Ziggo. Dit werkt als volgt: pak het uiteinde van de telefoonkabel en steek deze in de TEL 1 poort. Het andere uiteinde doe je in het basisstation. Brandt het lampje van de TEL 1 poort? Dan ben je op de goede weg. Hierna kun je checken of je op het toestel een kiestoon hoort. Is dit het geval, dan is het installeren gelukt. Hoor je geen kiestoon? Volg deze stappen dan opnieuw, misschien is er toch wat misgegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here