Home Computers Wat is het verschil tussen refurbished grade A, B en C?

Wat is het verschil tussen refurbished grade A, B en C?

341
0
DELEN
Wat is het verschil tussen refurbished grade A, B en C

Bij producten die gemaakt zijn om een lang leven te hebben, zoals auto’s, is investeren in een tweedehands exemplaar een hele gangbare keuze, vooral omdat het prijsverschil met een nieuwe auto vaak groot is. Consumentenelektronica als smartphones en tablets zijn wat minder gemaakt om lang mee te gaan, want producenten willen graag dat je om de paar jaar een nieuwe koopt. Maar een nieuwe smartphone of tablet, zeker als het een iPhone of iPad is, kost een hoop geld. Als je er dan toch een nodig hebt, kun je ook overwegen om te besparen en te investeren in een refurbished apparaat. Dit zijn opgelapte tweedehands apparaten die een tweede leven krijgen. De worden echter vaak geclassificeerd in verschillende gradaties, en het is belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn, want deze geven de staan van het product aan na refurbishment. We bespreken het verschil tussen refurbished Grade A, B en C.

Grade A

Grade A is de hoogste en daarmee ook duurste categorie binnen refurbishment. Het gaat om producten die over het algemeen van de hoogste kwaliteit zijn binnen het refurbished spectrum en minimale tot geen tekenen van gebruikssporen tonen. Refurbished Grade A elektronica is grondig getest grondig getest, gerepareerd en gereinigd om aan de fabrieksstandaarden te voldoen. Daardoor kunnen ze worden worden vergeleken met nieuwe producten en worden ze vaak ook geleverd in de originele verpakking. Je koopt een volledig functioneel product dat wordt geleverd met garantie van de verkoper, net als bij een nieuw product. Dit is dan ook de beste keuze als je op zoek bent naar refurbished iPhones met een goede batterij.

Grade A

Grade B

Ook refurbished Grade B producten zijn over het algemeen nog steeds van goede kwaliteit. Ze vertonen echter meer gebruikssporen dan Grade A-producten. Dat is dan in de vorm van lichte krassen, deuken of andere cosmetische imperfecties. Wel zijn ze nog steeds volledig functioneel en grondig getest, gerepareerd en gereinigd. Echter kunnen ze mogelijk niet aan alle fabrieksstandaarden voldoen. Desalniettemin worden ze meestal geleverd met een garantie, maar de duur en dekking hiervan kunnen variëren afhankelijk van de verkoper. Dit is dus een belangrijk punt om op te letten bij je aankoop.

Grade C

De laagste categorie binnen het spectrum van refurbished elektronica is Grade C. Deze producten vertonen aanzienlijke gebruikssporen en cosmetische imperfecties, waardoor ze ook echt als tweedehands uitzien. Denk aan zaken als diepere krassen, deuken, slijtage of andere zichtbare gebreken aan het apparaat. Het gaat weliswaar om volledig functionele apparaten, maar ze kunnen wel wat meer meer tekenen van slijtage vertonen en mogelijk niet aan alle fabrieksstandaarden voldoen. Daarom zijn Grade C-producten over het algemeen dan ook de goedkoopste optie binnen het refurbished spectrum. Afhankelijk van de verkoper worden Grade C-producten geleverd met een beperkte garantie of mogelijk zelfs geen garantie.

Weet dus wat je kunt verwachten met het budget dat je bereid bent uit te geven, want het ene refurbished apparaat is het andere niet. Zeker als je het product online besteld en dus niet met eigen ogen hebt kunnen zien is dit van belang. Sowieso is het belangrijk om de specificaties en garantievoorwaarden van elke Grade te controleren voordat je een aankoop doet, zodat je een product krijgt dat kan voldoen aan je verwachtingen en behoeften. Het gaat immers nog steeds om veel geld dat je uitgeeft, ook al betaal je niet de volledige prijs van een gloednieuw model.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here