Home Televisie De beste 55 inch tv; onze top 10 van 2021

De beste 55 inch tv; onze top 10 van 2021

376
0
DELEN
Beste 55 inch tv

Tegenwoordig zijn er talloze verschillende tv’s op de markt. Je hebt hier dus heel veel keuze in. Een tv waar veel voor wordt gekozen door velen is een 55 inch tv. Ben jij ook op zoek naar een 55 inch tv? Wij helpen je op weg. In dit artikel stellen wij een top 10 samen van de beste 55 inch tv en zetten wij van de populairste de voor- en nadelen op een rijtje.

Wat is de beste 55 inch tv?

Als je op zoek bent naar een 55 inch tv, wil je natuurlijk graag weten welk tv goed is. Om jou een beeld te geven van de beste 55 inch tv, hebben wij een top 10 samengesteld. Uiteraard is de keuze voor beste 55 inch tv persoonlijk, wij geven enkel suggesties. De top 10 bestaat uit suggesties voor de beste 55 inch die het beste uit onze test zijn gekomen. Eerst vind je de top 10 van beste 55 inch tv en later in het artikel lichten wij de 5 beste nog eens verder toe.

De 5 beste 55 inch tv’s uitgelicht

Om jou een beter beeld te kunnen geven van de 5 beste 55 inch tv’s uit onze test, zetten wij nog even de voor- en nadelen van deze producten voor je op een rijtje. Op deze manier kun je erachter komen of er wellicht een 55 inch tv tussen zit die goed aansluit bij jouw wensen en interesses.

1. Samsung Crystal UHD 55TU7020

Samsung Crystal UHD 55TU7020

Een 55 inch tv dat als beste uit onze test is gekomen, is de Samsung Crystal UHD 55TU7020. Deze LED-tv geliefd bij veel gebruikers en staat bekend om de goede prijskwaliteitsverhouding.

Wij zetten de voor- en nadelen van deze 55 inch Samsung tv voor je op een rijtje.

Pluspunten

Deze tv van Samsung van 55 inch heeft een hele scherpe beeldkwaliteit (4K UHD-resolutie) waarmee je ook kleine (kleurrijke) details goed kunt zien
Goed gebruiksgemak
Tv is gemakkelijk te verbinden via wifi om gebruik te maken van smart tv functies
Beschikt over de Samsung Smart hub met overzichtelijk menu
Ruim aanbod aan apps, denk bijvoorbeeld aan Netflix en YouTube
Snel schakelen tussen live tv en het gebruiken van apps

Minpunten

Heeft maar 2 HDMI-poorten
Geluidskwaliteit zou iets beter kunnen

Je kunt deze 55 inch tv bij de volgende webshops bestellen

2. LG 55UM7100PLB

LG 55UM7100PLB

Wij vinden de LG 55UM7100PLB een van de beste 55 inch tv’s van dit moment. Deze LED-tv is ontzettend goed uit onze test gekomen. Dit heeft mede te maken met de goede kwaliteit en het gebruiksgemak.

Om jou een goed beeld te geven van deze 55 inch tv, zetten wij de voor- en nadelen van deze LG 55 inch tv hieronder op een rijtje.

Pluspunten

Beschikt over een 4K UHD-scherm, waardoor de beeldkwaliteit waanzinnig is
Beschikt over 4K Active HDR, waardoor je een magische kijkervaring krijgt
Filmpjes van lagere resolutie kunnen geoptimaliseerd worden door de 4K upscaler
Tv is gemakkelijk te verbinden via wifi om gebruik te maken van smart tv functies

Minpunten

Geen draaibaar voetstuk
Afstandsbediening is van mindere kwaliteit

Je kunt deze 55 inch tv bij de volgende webshops bestellen

3. Philips The One 55PUS7304/12

Philips The One 55PUS7304 12

Een 55 inch tv dat volgens ons ook zeker niet in dit rijtje mag ontbreken, is de Philips The One 55PUS7304/12. Deze Philips LED-tv van 55 inch is in staat jou een fantastische ervaring te bieden als het gaat om tv kijken.

Wat de voor- en nadelen zijn van deze tv? Wij sommen het voor je op.

Pluspunten

4K Ultra HD-scherm, waardoor de beeldkwaliteit heel goed is
Goed gebruiksgemak
Dolby Vision & Dolby Atmos functie, waardoor het beeld en geluid levensecht is
Gemakkelijk verbinden met wifi om toegang te krijgen tot smart tv functies
Draaibare voet
Beschikt over Ambilight verlichting, waardoor de Philips 55 inch tv een magisch effect creëert

Minpunten

Geluidskwaliteit zou iets beter kunnen
Afstandsbediening minder goed leesbaar in het donker

Je kunt deze 55 inch tv bij de volgende webshops bestellen

4. Samsung QLED 55Q64T

Samsung QLED 55Q64T

Een 55 inch tv dat goed uit onze test is gekomen, is de Samsung QLED 55Q64T. Deze tv heeft een QLED-scherm en heeft veel goede functies waardoor het gebruiksgemak als positief wordt ervaren.

Hieronder sommen wij graag de voor- en nadelen van deze prima 55 inch tv voor je op.

Pluspunten

4K resolutie
Beschikt over DUAL LED achtergrondverlichting, waardoor er meer contrast aanwezig is
Rijke, pure en levendige kleuren door het QLED-scherm
Beschikt over de overzichtelijke Samsung Smart Hub, waarbij live televisie, internet en apps gemakkelijk samenkomen
Goed gebruiksgemak
Gemakkelijk verbinden met wifi om toegang te krijgen tot smart tv functies

Minpunten

Heeft een verversingssnelheid van 50 Hz, waardoor beelden niet altijd vloeiend kunnen worden weergegeven
Geluidskwaliteit zou iets beter kunnen
Geen draaibare voet

Je kunt deze 55 inch tv bij de volgende webshops bestellen

5. Samsung QLED Frame 55LS03T

Samsung QLED Frame 55LS03T

Een echte favoriet uit onze test als het gaat om de beste 55 inch tv is de Samsung QLED Frame 55LSO3T. Deze tv scoort volgens ons op meerdere vlakken enorm goed.

Benieuwd naar de voor- en nadelen? Wij sommen het voor je op.

Pluspunten

QLED-scherm, 4K resolutie
Rijke, pure en levendige kleuren
Slank ontwerp
Je kunt de tv strak tegen de muur aanhangen door middel van de meegeleverde muurbeugel
Via de One Connect Box kun je de tv via een transparante kabel verbinden met je stopcontact of andere apparaten
Gemakkelijk verbinden met wifi om toegang te krijgen tot smart tv functies
Beschikt over Dual LED, waardoor het contrast wordt aangepast aan de beelden die je aan het kijken bent

Minpunten

Prijzig
Aanvullende passende frame nog bij Samsung opvragen

Je kunt deze 55 inch tv bij de volgende webshops bestellen

Belangrijke eigenschappen van een goede 55 inch tv

Een tv heeft eigenschappen die van groot belang kunnen zijn bij de aanschaf. Het is daarom goed om voordat je een tv gaat aanschaffen rekening te houden met deze eigenschappen. Door deze eigenschappen goed te bestuderen van tevoren, weet je of het product goed aansluiten bij jouw wensen en interesses. Over welke eigenschappen een goede 55 inch tv moet beschikken? We bespreken het hieronder.

Scherm

Als je op zoek bent naar een 55 inch tv, is de kans groot dat je verschillende soorten schermen tegen komt. Denk hierbij maar aan een LED-tv, QLED-tv of OLED-tv. Deze schermen hebben ieder een eigen doel. Het is dus goed om je van tevoren in te lezen over deze verschillende schermen, om erachter te komen welk scherm je het beste bij jou in huis vindt passen. Hieronder geven wij jou alvast wat korte informatie over deze verschillende schermen.

LED-tv: bij dit scherm wordt gebruik gemaakt van ledlampjes als achtergrondverlichting. Deze lampjes hebben als doel het lcd-scherm te verlichten.
QLED-tv: bij dit scherm wordt ook gebruik gemaakt van een LED-scherm, alleen bij dit scherm wordt er gebruik gemaakt van een techniek die voor een hoog kleurbereik zorgt. Hierdoor ontstaan pure, rijke en levendige kleuren.
OLED-tv: bij dit scherm wordt geen gebruik gemaakt van achtergrondverlichting, want iedere pixel bij dit scherm heeft zijn eigen lampje. Dit zorgt ervoor dat iedere pixel zelfstandig werkt. Dit leidt tot een enorm hoog contrast. 

Resolutie

Voordat je een 55 inch tv gaat kopen, is het goed om van tevoren te kijken naar de resolutie. De resolutie bepaalt namelijk hoe scherp het beeld van de tv is. Wat goed is om hierbij te onthouden is dat je met een 4K resolutie tegenwoordig vaak goed zit. 4K komt namelijk steeds vaker voor. Denk bijvoorbeeld aan 4K video’s en 4K Blu-rays.Ook steeds meer spelcomputers ondersteunen 4K. Als jij jezelf alvast wilt voorbereiden op de toekomst, is het een goed idee om een tv te kiezen met een 4K resolutie.

Smart tv

Als jij in het bezit wilt zijn van een moderne tv, is het goed om te kijken naar een smart tv. Via een smart tv kun je jouw tv gemakkelijk verbinden met wifi. Op deze manier kun je heel simpel toegang krijgen tot het internet en apps. Denk bijvoorbeeld maar aan apps als YouTube en Netflix. Naast het feit dat je gemakkelijk dingen kunt streamen, kun je met een smart tv uiteraard ook prima live tv kijken.

Geluid

Tv’s van tegenwoordig zijn steeds platter. Doordat dit het geval is, is er vaak minder ruimte voor speakers. Dit betekent vaak dat de geluidskwaliteit wat minder goed kan zijn. Houd hier rekening mee als je kiest voor een platte tv. Mocht je goed geluid van je tv enorm belangrijk vinden, kan het een optie zijn om je tv te combineren met bijvoorbeeld een soundbar. Op deze manier heb je dan alsnog een goed geluid.

55 inch tv beste

De populairste merken 55 inch tv’s

Als je op zoek gaat naar een 55 inch tv, heb je keuze uit verschillende merken. Enkele populaire merken van deze tv’s zijn Samsung, LG, Philips, Hisense, Salora, Sony en Toshiba.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Deze lijst is onafhankelijk door ons samengesteld aan de hand van beoordelingen van bekende en vertrouwde aanbieders. Bij het samenstellen van deze lijst hebben wij ook gekeken naar de beoordelingen van kleinere aanbieders. Zo hebben wij een weloverwogen lijst kunnen samenstellen waarin wij suggesties geven over de beste 55 inch tv’s.

Tips voor een 55 inch tv

  • Bedenk voordat je een 55 inch tv aanschaft waar je de tv wilt neerzetten/ophangen. Meet de ruimte goed op en zorg ervoor dat je er zeker van bent dat het goed gaat passen. Het zou toch tenslotte zonde zijn als je een heel idee in je hoofd hebt over waar je de tv zou willen hebben, en het dan uiteindelijk niet past. Bereid je daarom goed voor voordat je een tv koopt.
  • Lees beoordelingen van andere gebruikers over een tv die je in gedachten hebt om te kopen. Zo kun je de verschillende voor- en nadelen goed tegen elkaar afwegen om uiteindelijk te beslissen of de tv wel of niet geschikt voor jou is.
  • Lees de handleiding van tevoren goed door voordat je begint met het installeren van je tv. Zo voorkom je onduidelijkheden en weet je zeker dat het allemaal goed verloopt

FAQ:

  • Hoeveel is 55 inch in cm?

Misschien vraag je jezelf af wat de afmetingen zijn van een 55 inch tv. Dat zit zo: 55 inch staat gelijk aan 140 cm. Hierbij is de gemiddelde breedte 123 cm en de gemiddelde hoogte zonder voet 71 cm.

  • Waarom kiezen voor een smart tv?

Tegenwoordig is het ontzettend handig als je gewoon even snel op je tv een video kan kijken wanneer je dit wil. Ook een aflevering van je nieuwe serie kijken via je tv is natuurlijk ideaal. Een smart tv is een goede optie als je hier graag gebruik van wilt maken. Met een smart tv kan je namelijk gemakkelijk jouw tv met internet verbinden om gebruik te maken van het internet en allerlei apps. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan apps als YouTube, Netflix, Spotify, Apple TV en Videoland. De apps die beschikbaar zijn op een smart tv kunnen per smart tv verschillen.

  • Welke resolutie is geschikt voor serie kijken?

Bij het kijken van een aflevering van je serie wil je uiteraard wel over goed en scherp beeld beschikken. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een 4K resolutie van een tv. Met deze resolutie ben je ervan verzekerd dat je een goed scherp beeld hebt. En zeg nou zelf, een serie kijken in goede kwaliteit is een stuk leuker, toch?

Aanvullende producten

Een aanvullend product bij een 55 inch tv zou een soundbar kunnen zijn. Aangezien de meeste tv’s van tegenwoordig platter zijn, is er namelijk minder ruimte voor speakers. Het geluid kan hierdoor wat minder goed zijn, dus een soundbar zou in dit geval een goede optie kunnen zijn om het geluid van je tv te versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here