Home Huishoudelijk De beste snoerloze stofzuiger

De beste snoerloze stofzuiger

199
0
DELEN
Beste snoerloze stofzuiger

Wat is de beste snoerloze stofzuiger? We kennen het allemaal wel. Ben je het huis aan het schoonmaken, blijft het snoer van je stofzuiger weer haken. Tegenwoordig is deze ergernis te voorkomen. Er zijn talloze sites die beweren dat ze voor jou de beste snoerloze Dyson stofzuiger hebben. Allemaal leuk en aardig, maar jij wil de beste koop voor jouw situatie. Daarom laten we je in dit artikel zien wat de beste stofzuigers zijn die ook nog eens snoerloos zijn. De plus en minpunten komen aan bod. Ook worden een aantal veel gestelde vragen bij het uitzoeken van een stofzuiger behandeld.

Top 10 beste snoerloze stofzuigers

1. Dyson V11 Absolute Extra Pro

Dyson V11 Absolute Extra Pro

De Dyson V11 Absolute Extra Pro is de beste snoerloze stofzuiger. Dit apparaat is van alles voorzien. Het heeft een hoge zuigkracht wat maakt dat je huis grondig gereinigd wordt. De V11 Pro is uitgerust met een Torque-vloerzuigmond. Hierdoor is hij voor alle vloertypes geschikt. Ook kan je deze snoerloze steelstofzuiger 60 minuten achterelkaar gebruiken zonder op te laden.

Sterker nog, de V11 Extra Pro wordt standaard geleverd met twee accu’s. Een kleine wissel maakt het dus mogelijk om twee uur lang te stofzuigen. Zelfs wanneer de opvang bak vol zit gaat er geen zuigkracht verloren. Het lcd-scherm informeert je continue over de accuduur en de status van de machine.

Pluspunten

Twee keer 60 minuten te gebruiken
Op alle vloertypes te gebruiken
Informatief lcd-scherm houd je op de hoogte tijdens het stofzuigen

Minpunten

Het apparaat is best luid. 82 decibel produceert het

Je kunt deze snoerloze stofzuiger bij de volgende webshops bestellen

2. Dyson V11 Absolute Extra

Dyson V11 Absolute Extra

De Dyson V11 Absolute Extra lijkt in veel opzichten een kopie van de pro versie. Het is dan ook een uitstekende keuze om snoerloos mee te stofzuigen. Toch zijn er wel een aantal kleine verschillen. De Absolute Extra variant is iets breder dan de Pro variant, namelijk 26,1centimeter in plaats van 25,6 centimeter. Ook wordt deze versie geleverd met maar een enkele accu. Dit brengt de gebruiksduur terug tot 60 minuten.

Ook ontbreekt de meubelzuigmond die bij de pro wel meegeleverd wordt. Al met al is de V11 Absolute Extra even krachtig als zijn grote broer. Het ontbreken van enkele accessoires maakt dat hij op twee komt in de top 10. Echter betaal je dan ook minder voor deze goede draadloze stofzuiger van Dyson.

Pluspunten

Goedkoper dan de Pro maar wel even krachtig
Op alle vloertypes te gebruiken
In het bezit van een informatief lcd-scherm

Minpunten

Door de enkele accu slechts 60 minuten achtereenvolgens te gebruiken
Net zo luidruchtig als de Pro. 82 decibel

Je kunt deze snoerloze stofzuiger bij de volgende webshops bestellen

3. Philips Speedpro Max Aqua series 8000

Philips SpeedPro Max Aqua series 8000 XC8149 01

Wat zal je een tijd overhouden als je zou kunnen stofzuigen en dweilen in één en dan ook nog eens snoerloos. Met de Philips Speedpro Max Aqua series 8000 valt dit te realiseren. Bij dit apparaat zit een speciaal mondstuk aan de voorkant die vuil weghaalt met zuigfunctie en vervolgens de overige viezigheid met de geïntegreerde dweil functie. Voor de echte hardnekkige vlekken zit er ook nog AquaBoost-knop op. De standaard zuigmond is 360° open.

Het vuil wordt zowel aan voorkant, achterkant en zijkant opgezogen.  De accuduur van de Speedpro Max Aqua is ongeveer 80 mintuten, de langste accuduur uit deze top 10. Voor een vloerkleed zit er een turbostand op die 30 minuten werkt op een volle accu. Deze snoerloze stofzuiger van Philips is een topaankoop.

Pluspunten

De Aqua series 8000 maakt zuigen en dweilen in 1 handeling mogelijk
De accu gaat lang mee, 80 minuten
De zuigmond is voorzien van verlichting waardoor je al het vuil duidelijk ziet liggen
De 360°-zuigmond zorgt voor een top resultaat

Minpunten

Het waterreservoir moet direct geleegd worden na het zuigen en dweilen
De microvezel doek moet na gebruik gewassen worden
De stofzuiger is erg luidruchtig

Je kunt deze snoerloze stofzuiger bij de volgende webshops bestellen

4. Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Miele Triflex HX1 Cat & Dog

De Miele Triflex HX1 Cat & Dog is een goede snoerloze stofzuiger. Op een volle accu stofzuig je in 30 minuten zonder onderbreking. Het voordeel van dit apparaat is de geïntegreerde kruimeldief. Dus wanneer je de bank wil ontdoen van de haren van je hond of kat, ontkoppel je kruimeldief en met de turboborstel ontdoe je bank van alle haren.

Als het huis schoon is hang je hem in de wandlader. Zo neemt de stofzuiger minimale ruimte in.

Pluspunten

De turboborstel maakt hem ideaal voor dierenharen
De turboborstel maakt hem ideaal voor dierenharen
In het bezit van verlichting om onder de bank te zuigen

Minpunten

Korte accuduur vergeleken andere snoerloze stofzuigers in deze lijst, 30 minuten
Het geluid is 80 decibel dus erg luid
De stofzuiger heeft geen parketborstel

Je kunt deze snoerloze stofzuiger bij de volgende webshops bestellen

5. Dyson Cyclone V10 Absolute

Dyson Cyclone V10 Absolute

Snoerloos en Dyson gaan goed samen, want op 5 staat wederom een stofzuiger van hen. Dit apparaat is uitgerust met een krachtige motor voor optimale zuigkracht. Een volledig opgeladen accu gaat ongeveer 60 minuten mee. De Dyson V10 snoerloos is voorzien van een combiborstel voor op harde vloeren en laagpolig tapijt. Ook wordt er een gemotoriseerde miniborstel bijgeleverd voor kruimels en een parketborstel voor de houtenvloer.

Het stofreservoir heeft ruimte voor 0,75 liter. Dit reservoir is voorzien van een kliksysteem wat maakt dat hij makkelijk te legen is zonder troep te maken. Deze Dyson steelstofzuiger is ideaal wanneer je opzoek bent naar een krachtige schoonmaakhulp. 

Pluspunten

Hij is veelzijdig door de parketborstel en de gemotoriseerde miniborstel
Het stofreservoir is erg makkelijk te legen

Minpunten

Het is de luidste van de snoerloze stofzuigers in deze lijst, 87 decibel
In de turbostand gaat hij maar 7 minuten mee

Je kunt deze snoerloze stofzuiger bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen van een snoerloze stofzuiger?

De beste snoerloze stofzuiger is voor elk persoon anders. Het is afhankelijk van je eigen situatie. Hoeveel geld heb je over voor een stofzuiger? Hoeveel oppervlakte moet er bij jou gezogen worden? Een Dyson snoerloze stofzuiger met dweil-functie is fantastisch, maar overbodig als je woning grotendeels bedekt is met tapijt. Hier volgen een aantal tips om op te letten voor je opzoek gaat naar jouw ideale snoerloze stofzuiger.

Ga naar een betrouwbare winkel

Tegenwoordig is het erg simpel om een webwinkel te beginnen. Om die reden is het aanbod van snoerloze stofzuigers gigantisch. Zorg dat je er een koopt bij een winkel die je vertrouwt. Grote ondernemingen zijn vaak goedgeorganiseerd en hebben een uitstekende garantieregeling. Een Coolblue staat bijvoorbeeld voor een erg goeie service. Mocht er iets aan de hand zijn met je snoerloze steelstofzuiger, dan is het waarschijnlijk snel opgelost. Mediamarkt en BBC staan ook voor kwaliteit en service. Je kan kiezen voor een winkel waar je vaak goeie ervaringen hebt gehad. Dit is altijd beter dan een vage webshop zonder fysieke winkel. De 10 euro die je dan bespaart kan op termijn in een flink verlies veranderen bij defecten.

Kies voor een bekend merk

Grote merken hebben hun naam hoog te houden. Ze staan garant voor hun kwaliteit en zitten niet te wachten op negatieve aandacht. Dyson, Philips, Tristan, Miele, Bosch enzovoort willen een snoerloos apparaat aanbieden die de beste is vergeleken met de concurrent. Kleinere of onbekendere merken kunnen tegenvallen. De stofzuiger maakt niet altijd het verhaal waar uit de omschrijving. Het kan ook zijn dat hij veel minder lang meegaat. Let hierbij ook op beoordelingen van mensen. Een snoerloze stofzuiger met een hoog cijfer is eigenlijk de best geteste. De klanten geven namelijk aan dat ze tevreden zijn over hun aankoop.

De juiste zuigmond

Kies de beste snoerloze steelstofzuiger voor jouw vloer. Bij een pakketvloer hoort een speciale zuigmond die ervoor ontworpen is. Niet alle stofzuigers hebben deze accessoire. Voor tapijt of andere ondergronden geldt hetzelfde. Door goed op te letten op de juiste zuigmond voorkom je schade aan je vloer of teleurstellende prestaties van de stofzuiger.

De juiste accu

Een goede accu is van groot belang voor een snoerloze stofzuiger. Een grote woning kost meer tijd om schoon te houden. Een accuduur van maar 30 minuten is dan te kort. Het is vervelend als het apparaat na elke kamer opnieuw opgeladen moet worden. Zorg bij de aankoop de stofzuiger dat hij over een sterk accu bezit of de optie om tussendoor van accu te wisselen.

Huisdieren

Mensen met huisdieren weten dat dit voor uitdagingen zorgt. De haren zijn overal terug te vinden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat gasten onder de haren zitten wanneer ze de deur uit stappen. Daarom is een stofzuiger in het leven geroepen die snoerloos is en het best werkt tegen haren. Hij moet krachtig genoeg zijn om de dierenharen van de vloer of meubels te krijgen.

De prijs

Wat wil je uitgeven? Een goede snoerloze stofzuiger kost een hoop centen. De Dyson op nummer 1 heb je pas vanaf 749 euro. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een goedkopere variant niet goed werkt. De Tristan snoerloze stofzuiger op nummer 10 van de lijst is de beste koop. Slechts 49,99 euro kost hij. De overige acht stofzuigers zitten er tussenin qua prijs. Stuk voor stuk functioneren ze prima, dus bepaal voor jezelf wat het budget is.

De oppervlakte van je huis

Woningen verschillen natuurlijk van elkaar. Een tweekamerappartement is over het algemeen een stuk kleinere dan een vrijstaande woning. Het zou niet logisch zijn om een peperdure snoerloze stofzuiger te kopen met een lange accuduur, wanneer je maar 50 vierkante meter moet schoonhouden. Andersom is het bij een grote woning van belang om te kijken naar apparaten met goeie accu’s. Het is vervelend om het huis in vier etappes te moeten schoonmaken omdat de stofzuiger na twee kamers in de lader moet.

Geluidsniveau

Snoerloze stofzuigers maken geluid. Hoeveel dat is verschild per apparaat. Bij het kiezen van een stofzuiger moet je hier op letten. Hoeveel decibel mag hij produceren? Bij de meeste snoerloze stofzuigers wordt aangegeven of hij luid is (71-75 dB) of zeer luid (+76 dB).

Snoerloze stofzuiger beste

FAQ

Het kan zijn dat je nog twijfelt over het kiezen voor een snoerloze stofzuiger. Daarom beantwoorden we hieronder een aantal veel gestelde vragen om je te helpen bij je beslissing.

Wat is een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger is een draadloos apparaat die eruitziet als een lange steel. Je duwt het apparaat vooruit over de vloer en deze zuigt dan het stof op. De stofzuiger is voorzien van een stofreservoir die regelmatig geleegd moet worden. Het apparaat werkt op een accu. Deze moet na gebruik opgeladen worden.

Wat zijn de verschillen met een sledestofzuiger?

Er zijn grote verschillen met een traditionele sledestofzuiger.  Je trekt dit type voort in plaats van duwen bij de steelstofzuiger. Ook is hij over het algemeen niet snoerloos en een stuk minder wendbaar. Een sledestofzuiger heeft meer zuigkracht en is geschikt voor grote oppervlakten. Een ander verschil is dat het stofreservoir een stuk groter is dan bij een snoerloze steelstofzuiger. Het reservoir zit niet in de hals maar in de slede. De snoerloze stofzuiger is erg geschikt voor kleine oppervlakten.

Wat zijn de voordelen van een snoerloze steelstofzuiger?

Een voordeel van een snoerloze stofzuiger is dat hij niet afhankelijk van een snoer en stopcontact is. Ook is hij licht van gewicht en een stuk compacter. Dit maakt de stofzuiger wendbaar. Je hoeft niet de slede achter je aan te zeulen door het huis heen. Een ander voordeel is dat de snoerloze stofzuiger makkelijker op te ruimen is. De compacte vorm maakt hem makkelijk op te bergen in een kast. Sommige typen hebben een 2 in 1 functie die dweilen en zuigen tegelijk mogelijk maakt. Dit scheelt een hoop tijd.

Wat zijn de nadelen van een snoerloze stofzuiger?

Natuurlijk zijn er ook nadelen. De stofzuigers werken op accu, dus als je vergeet op te laden of heel veel zuigwerk hebt, kan je in de problemen komen.  Ook kost het vaak veel tijd om de accu weer op te laden. Een ander nadeel is dat het stofreservoir kleiner is dan bij een traditionele stofzuiger. Deze moet je dus vaker legen. Ook is een snoerloze stofzuiger minder krachtig, alhoewel het verschil wel al kleiner wordt. Over het algemeen zijn het apparaten die veel lawaai maken. Dit kan als een nadeel ervaren worden. Bijna alle modellen produceren rond de 80 decibel aan geluid.

Conclusie

Wat is de beste snoerloze stofzuiger? Uit de beoordelingen blijkt Dyson V11 Absolute Extra Pro de beste keuze is als je voor snoerloos gaat. Dit apparaat is krachtig zelfs als het stofreservoir vol zit. Hij is voorzien van een mooi lcd-scherm en twee accu’s. De Dyson is dus erg lang te gebruiken en is geschikt voor alle ondergronden. Het enige nadeel is dat hij vrij veel lawaai maakt, maar dat is bij vrijwel alle anderen ook het geval. De prijs is echter wel 749 euro.

Het is dus aan jou om te bepalen of je dit voor een stofzuiger over hebt. Er staan een aantal goedkopere varianten in de top 10 die ook prima werken. Onthoud dat je de stofzuiger bij een betrouwbare winkel en van een betrouwbaar merk moet kopen. Dan is de kans op telleurstelling minimaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here