Met de beste solar powerbank heb je altijd een batterij bij je voor het opladen van je apparaten. En omdat deze op zonne-energie werkt, heb je er niet eens een stopcontact bij nodig. Leg hem in het licht en hij laadt vanzelf op, klaar om jouw lege apparaten van een nieuwe boost te voorzien.
Er zijn een groot aantal soorten solar powerbanks. Deze hebben verschillende prijzen en variërende kenmerken. Dit artikel helpt je de beste te kiezen. We behandelen de top 10 beste solar powerbanks van 2024. Dat wordt opgevolgd door de belangrijkste aandachtspunten om op te letten als je deze gaat kopen. We eindigen het artikel met de meest gestelde vragen over de beste solar powerbanks van dit moment.
In dit artikel:
- 1 De 10 beste solar powerbanks van 2024
- 1.0.1 Lideka® Powerbank 30000 mAh Charger
- 1.0.2 Biione - Solar Powerbank
- 1.0.3 Homèlle - Solar Powerbank 36000mAh
- 1.0.4 Optiq Products® Powerbank 20000 mAh
- 1.0.5 HEKO Solar® - Solar Powerbank Swung 30000mAh
- 1.0.6 MM Brands Solar Powerbank 20000 mah
- 1.0.7 AMYS 30.000 mAh all-in-one Solar Powerbank
- 1.0.8 SAMTECH Solar Powerbank met 30000mAh
- 1.0.9 MyMotion® Solar Powerbank 20000 mAh + 3 in 1 Oplaadkabel
- 1.0.10 Xtorm Power Bank Rugged 10.000
- 2 Wat zijn de 5 beste solar powerbanks van 2024?
- 3 1. Lideka® Powerbank 30.000 mAh Charger
- 4 2. Biione – Solar Powerbank
- 5 3. Homèlle – Solar Powerbank 36.000mAh
- 6 4. Optiq Products® Powerbank 20.000 mAh
- 7 5. HEKO Solar® – Solar Powerbank Swung 30.000mAh
- 8 Waarop moet je letten als je een solar powerbank gaat kopen?
- 9 Wanneer is een solar powerbank een slimme aankoop?
- 10 Het opladen van je zonne powerbank
- 11 De voor- en nadelen van een solar charger powerbank
- 12 Veelgestelde vragen over solar powerbanks
- 13 Conclusie
De 10 beste solar powerbanks van 2024
Welke powerbank op zonne-energie is het best getest? Hier presenteren we de huidige top 10.
Robuuste powerbank met snelle laadfunctie - capaciteit 10.000mAh - vermogen 18W
Wat zijn de 5 beste solar powerbanks van 2024?
Deze 10 producten kwamen allen goed uit de beste solar powerbank test. De beste 5 daarvan verdienen meer toelichting.
1. Lideka® Powerbank 30.000 mAh Charger
Met een volle Lideka® Powerbank 30000 mAh Charger kan je je telefoon meerdere malen opladen. Hij heeft een capaciteit van 30.000 mAh en de batterij van een gemiddelde smartphone heeft 4500 mAh nodig om vol te raken. Een tablet laad je 5 keer op met deze capaciteit.
Deze Lideka powerbank heeft ook een geïntegreerde zonnecel, een snellaadfunctie en is geschikt voor alle apparaten door de 4 USB-aansluitingen. Hij bevat tevens een ledlamp die als zaklamp kan fungeren en die een SOS-signaal uitzendt in geval van nood. Hij is water- en valbestendig en dus ideaal voor een kampeertrip.
Behalve met zonne-energie kan je deze powerbank ook via het lichtnet of je laptop opladen. Een opvouwbare Lideka-zonnelader is apart verkrijgbaar. Dit is een grote solar powerbank waarmee je je telefoon minimaal 6 tot 7 keer kunt opladen. De zonnecel maakt hem ideaal voor langere vakanties.
Bekijk de Lideka® Powerbank 30000 mAh Charger bij de volgende vertrouwde webshops:
2. Biione – Solar Powerbank
Deze Biione - Solar Powerbank heeft ook een capaciteit van 30.000 mAh en is te krijgen in verschillende kleuren. Je gebruikt hem voor het opladen van je telefoon, je tablet, je camera of je e-reader zonder dat je daar een stopcontact voor nodig hebt. De capaciteit is voldoende voor meerdere ladingen.
Biione levert een powerbank met 4 USB-aansluitingen (2x USB, 1x USB-C en 1x micro USB). Via de snellaadfunctie laad je je apparaten nog sneller op. Daarbij heeft hij ook een led-zaklamp en kan hij een SOS-signaallicht afgeven in geval van nood.
Hij heeft een geïntegreerde zonnecel, maar kan ook via het lichtnet kunt opladen. In 6 tot 8,5 uur is hij vol. Daarbij is hij spatwaterdicht, dus ideaal voor op vakanties. Ga je kamperen of rondreizen en weet je niet wanneer je een stopcontact tegen zult komen? Dan heb je altijd een lamp, een energiebron en stroom beschikbaar voor al je apparaten.
Bekijk de Biione - Solar Powerbank bij de volgende vertrouwde webshops:
3. Homèlle – Solar Powerbank 36.000mAh
De beste grote powerbank is de Homèlle - Solar Powerbank 36000mAh. Behalve het feit dat hij een grote capaciteit heeft, is hij nog erg goed geprijsd ook. Met 36.000 mAh heb je voldoende energie voor al je apparaten. Hij is op te laden via zonne-energie, maar ook via het stopcontact. Je laadt je iPhone 12 in 1,5 uur op als je deze beste solar powerbank gebruikt.
Deze solar powerbank van Homèlle is specifiek ontworpen voor buitengebruik. Dat zie je aan het geïntegreerde zonnepaneel, maar ook aan het feit dat hij stofdicht, schokbestendig en waterdicht (IP65) is. Het is een ideaal apparaat om mee te nemen op vakantie.
Met 4 USB-ingangen kan je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. De powerbank heeft een snellaadfunctie en een ingebouwde zaklamp. Daarbij is hij gemakkelijk mee te nemen met het koord of karabijnhaak.
Bekijk de Homèlle - Solar Powerbank 36000mAh bij de volgende vertrouwde webshops:
4. Optiq Products® Powerbank 20.000 mAh
Zoek je een kleinere solar powerbank met 20.000 mAh capaciteit, dan is deze Optiq Products® Powerbank 20000 mAh een goede keuze. Met 20.000 mAH kan je een gemiddelde telefoon nog steeds 4 tot 5 keer opladen. Omdat hij een geïntegreerde zonnecel bevat, is je powerbank altijd te vullen. Je hoeft dus nooit zonder stroom te komen te zitten.
Deze powerbank is kleiner en daardoor goed betaalbaar. Hij heeft 3 USB-aansluitingen en kan ook via het lichtnet worden opgeladen. Daarbij is dit ook de beste solar powerbank voor als je een weekend gaat kamperen. Hij is spatwaterdicht en stofdicht en kan tegen een stootje. Net als de andere powerbanks heeft hij ook een zaklamp met SOS-functie.
Via de fast charge optie laad je je apparaten met deze solar powerbank extra snel op. Hij kan gebruikt worden met alle mobiele apparaten, zoals camera’s, e-readers, tablets en telefoons.
Bekijk de Optiq Products® Powerbank 20000 mAh bij de volgende vertrouwde webshops:
5. HEKO Solar® – Solar Powerbank Swung 30.000mAh
De laatste solar powerbank met 30.000 mAh uit onze top 5 is de HEKO Solar® - Solar Powerbank Swung 30000mAh. Wat dit product onderscheidt van de rest is het uitklapbare zonnepaneel waarmee hij sneller oplaadt. Deze solar powerbank is dus voornamelijk bedoeld om opgeladen te worden met de zon, ook al kan dat ook via het lichtnet gedaan worden. Een ander kenmerk dat hem uniek maakt is de draadloze oplaadfunctie voor bijvoorbeeld smartwatches en Airpods.
Deze beste solar powerbank neem je mee op vakantie of maar een festival. Terwijl je wandelt of reist laadt hij op. Hij heeft een zaklamp met een SOS-functie, een normale en een strobe modus. Daarbij is hij waterdicht, shockproof en stofdicht. Met quick charge laad je vier apparaten tegelijkertijd op.
Dit is een wat duurdere solar powerbank, maar daar krijg je dus ook veel voordeel en gebruikersgemak voor terug.
Bekijk de HEKO Solar® - Solar Powerbank Swung 30000mAh bij de volgende vertrouwde webshops:
Waarop moet je letten als je een solar powerbank gaat kopen?
De beste solar powerbank voor jou is niet automatisch de duurste of de meest uitgebreide. Deze doet waar jij hem voor nodig hebt. Om vast te stellen wat dat is, maak je beslissingen over een aantal belangrijke aandachtspunten. Deze bespreken we hier.
1. De capaciteit van de solar powerbank
Aan de capaciteit van je solar powerbank zie je hoeveel stroom je tot je beschikking hebt als deze vol is. Dit wordt uitgedrukt in mAh, wat milliampère per uur betekent. Een gemiddelde nieuwe smartphone batterij heeft bijvoorbeeld 4500 mAh en bij een tablet is dat ongeveer 7000 mAh. Met een solar powerbank met 30.000 mAh kan je dus een telefoon 6 tot 7 keer opladen.
De beste powerbank op zonne-energie met een hoge capaciteit ook dikker en zwaarder zal zijn. Dat is een belangrijk punt om rekening mee te houden als je de beste solar powerbank uitkiest. Hoe hoger de capaciteit, hoe minder draagbaar de solar powerbank. Weeg deze twee punten dus tegen elkaar af en vraag jezelf af welke afmetingen acceptabel zijn voor een bepaalde capaciteit.
2. Het aantal USB-poorten
Hoeveel apparaten wil je tegelijkertijd kunnen opladen? Neem je je powerbank alleen mee voor je telefoon, dan is één USB-poort genoeg. Heb je meerdere apparaten die je ermee op wilt kunnen laden, dan is het handig als deze meerdere poorten heeft.
De beste solar powerbanks uit onze top 10 hebben 3 tot 4 aansluitingen, maar 6 is ook mogelijk. Hoe meer poorten, hoe meer apparaten je tegelijkertijd aan je solar powerbank aansluit, maar ook hoe sneller deze leeg gaat, uiteraard.
3. Een snellader of een draadloze lader
Wat ook handig is, maar niet essentieel, is een sneellaad functie op je solar powerbank. De powerbanks solar die het beste uit onze test kwamen hebben dit allemaal. Een telefoon is dan binnen 1,5 uur vol, dus daar hoef je niet lang op te wachten. Echt lang zonder je apparaten zit je dan nooit.
Sommige goede solar powerbanks hebben ook een draadloze oplaadfunctie. Je legt je apparaat dan op de powerbank en deze laadt op. Uiteraard moet je apparaat daar wel geschikt voor zijn. Met een smartphone zonder deze functie kan je daar geen gebruik van maken. Veel smartwatches en oortjes hebben deze optie wel.
4. Het gewicht en de omvang
Veel mensen investeren in de beste powerbank met zonnecel, omdat ze deze mee kunnen nemen naar plekken waar geen stroom beschikbaar is. Dat zijn bijvoorbeeld festivals, kampeertrips of wandeltochten. Avonturiers die bergen beklimmen en wildkamperen zullen weinig stopcontacten tegenkomen, maar willen wel mooie foto’s kunnen maken met hun camera of smartphone.
Je wilt een telefoon hebben in het geval je hulp nodig hebt, om een slaapplek te reserveren of je navigatie mee te doen.
In deze gevallen is het handig als je powerbank met zonnepanelen klein en lichtgewicht is. Je hangt hem dan aan je rugtas om op te laden en eenmaal vol plaats je hem gemakkelijk in het bovenvakje van je tas. Een kleinere en lichtere powerbank, zo hebben we al gezien, zal wel minder capaciteit hebben.
5. Welke extra opties zoek je?
Behalve deze 4 aandachtspunten, zijn er de extra opties om over na te denken. De beste solar powerbank voor jou, heeft de opties die jij nodig hebt en zult gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan een zaklamp, een extra zonnepaneel om aan te sluiten en een haak of lus om hem aan je tas te binden.
Andere extra opties om te overwegen zijn of de zonne-energie powerbank waterdicht is, stofdicht is en tegen een stootje kan. Bekijk ook hoe lang het duurt voordat hij vol is en welke kabels je erbij krijgt. Dit zijn allemaal extra’s die jou het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken.
Wanneer is een solar powerbank een slimme aankoop?
Er zijn voldoende situaties te bedenken waarin een zonnepanelen powerbank een goede aankoop is. Deze hebben allemaal te maken met het feit dat er geen stopcontact binnen handbereik is om je apparaat op te laden.
De beste solar powerbank komt heel goed van pas als:
- Je gaat wildkamperen. Je hebt dan een zaklamp bij de hand en je telefoon en navigatiesysteem werken altijd.
- Je een lange wandeltocht gaat maken.
- Je op wereldreis gaat of een lange rondreis hebt gepland.
- Je een festival gaat bezoeken.
- Je een baan hebt waarbij je veel weg bent en veel apparaten gebruikt, zoals fotograaf.
Het opladen van je zonne powerbank
Het is niet zo dat je met een beetje zonlicht snel een volle zonnecel powerbank hebt. Zelfs de beste solar powerbank zal er meerdere dagen over doen om vol te raken als je alleen zonne-energie gebruikt. Je kunt er rekening mee houden dat deze in een perfecte situatie oplaadt met een snelheid van 2500 mAh per uur.
Gelukkig kan je de beste solar powerbanks ook opladen via het lichtnet. Dat duurt dan ongeveer een halve dag. Wat je dus het beste doet is deze thuis eerst helemaal vullen via het lichtnet. Daarna leg je hem regelmatig even in het licht om hem bij te laden.
Kom je dan weer op een plek met een stopcontact, dan vul je je powerbank met solar panel weer. De zonnepanelen zijn er dus vooral om je powerbank bij te laden nadat je hem hebt gebruikt. Sommige modellen kan je ook aan je laptop hangen om te vullen. De stroom van de accu van je laptop gebruik je dan weer om je telefoon op te laden, bijvoorbeeld.
De voor- en nadelen van een solar charger powerbank
Door te investeren in de beste powerbank solar profiteer je automatisch van een aantal voordelen. Uiteraard zijn deze apparaten ook niet perfect en zal je met wat nadelen te maken krijgen. We zetten deze hier beide naast elkaar zodat jij bepaalt of dit een slimme investering is voor jou.
Voordelen solar powerbank:
- Je kunt een solar powerbank opladen zonder dat je daar een stopcontact voor nodig hebt.
- Het opladen via de zonnecel gaat het snelste in de zon, maar ook daglicht zal hem al van stroom voorzien.
- Je hebt een duurzame manier tot je beschikking om je apparaten op te laden met de energie van de zon.
- De beste solar powerbanks zijn gemakkelijk mee te nemen, waterafstotend en beschermd tegen vallen.
- Ook hebben ze vaak een zaklamp, een snellaadfunctie of handige extra opties om het voor jou nog gemakkelijker te maken.
Nadelen solar powerbank:
- Helaas zal zelfs de beste powerbank op zonne-energie niet snel volledig vol raken zonder hulp van het lichtnet.
- Hoe groter de capaciteit, hoe groter en lomper de solar powerbank.
Veelgestelde vragen over solar powerbanks
Waar koop ik een goedkope solar powerbank?
De beste solar powerbank hoeft niet duur te zijn. Probeer een aanbieding te vinden of op zoek te gaan naar een sale. Soms worden er mooie tweedehands solar powerbanks aangeboden of vind je een koopje bij een outlet.
Er zijn ook winkels waar je soms de beste powerbank solar aantreft voor een lage prijs. Denk er bijvoorbeeld aan om een solar powerbank bij Action te kopen. Ook een powerbank op zonne-energie van Decathlon is soms heel gunstig geprijsd.
Wat zijn de beste merken als ik een solar powerbank wil kopen?
Onze top 10 geeft je al een goed idee van de topmerken die de beste solar powerbanks produceren. Anders zouden ze niet in onze toplijst staan. De Xtorm powerbank solar, bijvoorbeeld, staat bekend als erg kwalitatief, maar ook de solar powerbanks van Heko of Lideka zijn uitmuntend.
Een ander merk dat je zou kunnen proberen is Surge. De Surge solar powerbanks staan bekend om hun kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid.
Kan ik van mijn gewone powerbank ook een solar powerbank maken?
Het antwoord op deze vraag is: ja! Heb je al een powerbank en wil je deze ook met de zon kunnen opladen? Dan investeer je niet in een volledig nieuwe solar powerbank, maar koop je een klein zonnepaneel. Deze sluit je aan op je powerbank en zal het licht van de zon gebruiken om zich op te laden.
Het enige nadeel van deze optie is dat je je powerbank dan wel minder draagbaar maakt. Je moet dan ook een apart zonnepaneel meenemen en dat is niet altijd handig op vakantie of wandeltocht.
Conclusie
Dat brengt ons bij het einde van dit artikel en onze conclusie. We hebben gekeken naar de beste solar powerbanks van dit moment en naar de aandachtspunten om op te letten als je deze gaat kopen. Daarna hebben we de veelgestelde vragen over deze apparaten behandeld.
Maar wat is nu die beste solar powerbank voor jou? Uiteraard is het belangrijk dat deze aan al jouw eisen voldoet. Je vindt jouw ideale solar powerbank het beste door de volgende vragen te beantwoorden.
- Waarvoor wil je je solar powerbank kunnen gebruiken en hoeveel stroom heb je daarvoor nodig voordat je hem weer via het lichtnet kunt opladen?
- Hoeveel USB-poorten moet jouw solar powerbank hebben?
- Hoe groot en zwaar mag je solar powerbank zijn?
- Moet je solar powerbank een snellader en/of draadloze oplader bevatten?
- Welke extra opties heeft de beste solar powerbank voor jou?
Met de antwoorden op deze vragen stap je naar een (web)winkel. Je legt ze voor aan een medewerker of geeft ze in bij de filters. De beste solar powerbank voor jou voldoet aan al je eisen en valt binnen je budget. Je zult op momenten vast blij zijn dat je de best solar powerbank bij je draagt.
Meer koopgidsen gerelateerd aan tech