Home Computers De beste mini beamers van 2022

De beste mini beamers van 2022

29
0
DELEN
Beste mini beamer

Mini beamers winnen al meer terrein. Vroeger was het een apparaat wat voornamelijk voorkwam in voetbalkantines en kroegen. Een groot scherm voor thuis hadden alleen de echte mazzelaars. Tegenwoordig is het mogelijk om voor een schappelijke prijs een mini beamer in huis te nemen. Het bioscoop gevoel wordt op deze manier gemakkelijk in huis gehaald.  Ook op zakelijke gebied is een mini beamer enorm handig. Hij is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Presentaties kunnen in elke ruimte gegeven worden. Om een miskoop te voorkomen is het verstandig dit artikel door te lezen. Er wordt beschreven waar je op moet letten wanneer je een mini beamer gaat kopen. Ook worden een aantal veel gestelde vragen beantwoord. Allereerst volgen hier een aantal suggesties van de beste mini beamers.

Top 10 mini beamers

1. Philips PicoPixMICRO2 TV PPX360 Smart Mini Beamer

Philips PicoPix MICRO2 TV PPX360
 • Resolutie: 1920 x 1080
 • Soort: LED
 • Beeldverhouding: 16:09
 • Contrastratio: 600:1
 • Lichtopbrengst: 3500 lumen

De PicoPix Micro2 TV PPX360 is één van de beste mini beamers op de markt. Het apparaat is zeer licht en compact. De beamer kan dus overal mee naar toe. De ingebouwde speakers zijn van een prima kwaliteit.  De twee keer 3W geeft een stereogeluid in de kamer. Materiaal streamen kan via USC-C of HDMI. De ingebouwde batterij maakt de beamer nog mobieler. Tot wel 4 uur lang kan er genoten worden van een programma zonder stekker. De PicoPix Micro2 TV is niet goedkoop, maar is een absolute topaankoop.

Pluspunten

De batterij van de PicoPix Micro gaat wel vier uur mee
De mini beamer beschikt over uitstekende ingebouwde boxen

Minpunten

De PicoPix Micro2 TV PPX360 is best prijzig

Je kunt deze mini beamer bij de volgende webshops bestellen

2. Qunax Pro Mini Beamer

Qumax Pro Mini Beamer met HDMI kabel
 • Resolutie: 1920 x 1080
 • Soort: LCD
 • Beeldverhouding: 16:09
 • Contrastratio: 2000:1
 • Lichtopbrengst: 4000 Lumen

Qumax Pro is een uitstekende Mini Beamer voor een mooie prijs. Voor zowel films als presentaties is het een goed apparaat. Het formaat van de beamer is zeer compact en hij is licht van gewicht (1300 gram). Verbinden kan via VGA, USB, HDMI, AV, AUX, IR & TF. Keuze genoeg dus. De fabrikant beweert zelf dat de mini beamer de beste musthave van 2020 is. Ook in op dit moment is het een uitstekende aankoop. Voor mensen die een veelzijdige beamer willen voor een scherpe prijs, is dit een goed keus.

Pluspunten

De Qumax Pro Mini Beamer is zeer compact en licht
Het apparaat is scherp geprijsd
De beamer beschikt over veel aansluitingen

Minpunten

Er bestaan modellen met een betere beeldkwaliteit

Je kunt deze mini beamer bij de volgende webshops bestellen

3. Anker Nebula Apollo Smart Mini Beamer

Anker Nebula Apollo - Smart Mini Beamer
 • Resolutie: 854 x 480
 • Soort: LED
 • Beeldverhouding: 16:09
 • Contrastratio: 1500:1
 • Lichtopbrengst: 1500 Lumen

De Anker Nebula Apollo Smart is de ideale Mini Beamer voor onderweg. Het formaat is zeer compact en werkt met een ingebouwde accu die wel vier uur meegaat. Ook beschikt de Apollo over een ingebouwde 6W speaker. Het is dus ook mogelijk om de beamer als box te gebruiken. In dat geval gaat de accu zelfs wel dertig uur mee. Voor de mobiele telefoon kan verbinden via Airplay en Miracast. Let op! Deze mini beamer ondersteunt geen Chromecast. Apps zoals Netflix werken het beste via de Nebula App. Via deze weg kan je Netflix bedienen op je smartphone.

Pluspunten

De beamer heeft een intern geheugen van 8GB om films of beelden op te slaan
Het apparaat ziet er fraai uit
Prima kwaliteit

Minpunten

De Nebula Apollo ondersteunt geen Chromecast

Je kunt deze mini beamer bij de volgende webshops bestellen

4. LifeGoods Mini Beamer

LifeGoods Mini Beamer - 200 Projectie
 • Resolutie: 1280 x 720
 • Soort: LED
 • Beeldverhouding: 16:09
 • Contrastratio: 2000:1
 • Lichtopbrengst: 4500 Lumen

De mini beamer van LifeGoods brengt de bioscoop beleving naar huis. Het apparaat beschikt over ingebouwde speakers en levert een geweldig beeld. Door het compacte formaat is hij gemakkelijk te verplaatsen in de meegeleverde draagtas. De LifeGoods Mini Beamer is vrijwel met alle apparaten te verbinden die via HDMI werken. Het voordeel is dat hij met meerdere aansluitpoorten werkt. Er hoeft dus niet continu gewisseld te worden van kabel en apparaat.

Pluspunten

De LifeGoods Mini Beamer is met veel apparaten compatibel
Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

De ingebouwde ventilatie van het apparaat maakt redelijk veel geluid

Je kunt deze mini beamer bij de volgende webshops bestellen

5. Romas S5 Mini Beamer

Romas®️ - S5 - Mini Beamer
 • Resolutie: 1280 x 720
 • Soort: LCD
 • Beeldverhouding:
 • Contrastratio: 3000:1
 • Lichtopbrengst: 7000 Lumen

Avonden om nooit meer te vergeten beloven de producenten van de Romas S5 aan de consument. Het compacte model is licht van gewicht en makkelijk te installeren. De ingebouwde 10W speaker produceert een uitstekend geluid. Door de hoge lichtopbrengst presteert de Romas ook uitstekend in lichte ruimtes. Aansluiten kan via HDMI-, VGA-, USB-, Micro SD- en RCA AV-interface. Eigenlijk is elk apparaat er dus op aan te sluiten.

Pluspunten

De Romas S5 is vrijwel met elk apparaat te verbinden
De mini beamer heeft geen probleem met lichte ruimtes

Minpunten

Het geluid van de ventilator is hard

Je kunt deze mini beamer bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini beamer?

Er zijn een aantal zaken belangrijk bij het kopen van een mini beamer. De eigenschappen zijn van invloed op het functioneren van het apparaat. Niet elke mini beamer is geschikt in een bepaalde situatie. Daarom is het van belang om goed op een rijtje te hebben wat belangrijk is om te weten.

Lichtopbrengst

Met de lichtopbrengst van mini beamers wordt de helderheid bedoeld. Dit wil zeggen of het apparaat goed gebruikt kan worden bij daglicht of om groter mee te projecteren. De eenheid waarin dit aangegeven wordt is Ansi lumen. Het verschilt dus per situatie hoeveel lichtopbrengst er nodig is. In de meeste gevallen is 2000 Ansi lumen genoeg. Echter wordt de mini beamer veel gebruikt in verlichte ruimtes dan is er minimaal het dubbele aantal nodig.

De situaties

De situatie waarin de mini beamer het meest gebruikt gaat worden, bepaalt welke het beste is. Hieronder een aantal verschillende situaties besproken:

Zakelijk: Beamers worden vaak ingezet als hulpmiddel bij presentaties. Dit wordt meestal niet in het donker gedaan. Daarom is het van belang om een beamer te nemen met een hoge lichtopbrengst. Met name de apparaten met lcd-techniek zijn hiervoor geschikt. De kleuren blijven stabiel en verzadigd. In deze situatie wordt een lichtopbrengst van minimaal 3000 lumen geadviseerd.

Sport: Mini beamers die ingezet gaan worden voor sportwedstrijden moeten ook veel overdag functioneren. Veel sportevenementen vinden namelijk overdag in het weekend plaats. Daarom is het ook in dit geval van belang dat er een lichtopbrengst van minimaal 3000 lumen wordt gehaald. Bij sport verandert het beeld vaak snel en veel. Er bestaan beamers met speciale sportmodus die hier op ingesteld zijn.

Gamen: Tijdens het gamen is het van belang dat het beeld direct reageert wanneer er een knop ingedrukt wordt. Voor deze situatie is een beamer met zo min mogelijk vertraging nodig. De eenheid noemen ze: input lag. Dit wordt uitgedrukt in milliseconden. Voor een games is het belangrijk om de dit getal zo laag mogelijk te hebben. Ook moet hij op ieder moment van de dag goed beeld leveren. Daarom moet ook in dit geval de lichtopbrengst hoog zijn. Er wordt 2000 tot 3000 lumen geadviseerd.

Thuisbioscoop: Een mini beamer wordt vaak gebruikt als een soort thuisbioscoop. Het apparaat werkt meestal in een donkere ruimte. In de bioscoop is het immers ook donker. Hierbij is een hoge lichtopbrengst minder van belang. 1000 tot maximaal 3000 lumen is het advies.

Televisie: Een beamer kan natuurlijk ook een vervanging zijn van de televisie. In dit geval moet hij goed functioneren op elk moment van de dag. Een lichtopbrengst van minimaal 3000 lumen is dus gevraagd.

Contrastratio

Met de contrastratio voor beamers wordt het verschil tussen het witste wit en het zwartste zwart bedoelt. Een hoge contrastratio wil zeggen dat er meer kleur onderscheiden kan worden op het scherm. Een verhouding van 2500:1 betekent dat het lichtste punt 2500 keer lichter is dan het donkerste punt. Dit bepaalt hoe realistisch het beeld is. Met name bij film kijken in een donkere ruimte is dit goed te zien. Mini beamers die uitsluitend voor presentaties op het werkt gebruikt worden, hebben hier minder belang bij. Dit wordt namelijk vaak in lichte ruimtes gedaan. Ook is er voor tabellen en grafieken geen heel realistisch beeld nodig. Een hoge contrastratio zou nauwelijks opvallen.

De resolutie

Een mini beamer heeft een resolutie. Dit staat voor het aantal pixels. Hoe hoger de resolutie, hoe groter de projecties. HD-kwaliteit staat bijvoorbeeld voor een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit is een uitstekende kwaliteit voor een beamer. Een lagere resolutie gaat ten koste van de kwaliteit van het beeld. Het zal dan minder scherp zijn. Voor het geven van presentaties is dit echter niet nodig. 4K resolutie is nog een stuk scherper dan HD. Dit staat voor een resolutie van 3840 x 2160 en wordt ook wel Ultra HD genoemd. Films en series zien er fantastisch uit op 4K beeld. Echter moet de video zelf ook deze resolutie ondersteunen.

De wijze van verbinden

Een mini beamer wordt op een bepaalde manier verbonden met de bron van de video. Over het algemeen werkt dit via een HDMI-kabel. Wanneer er meerdere apparaten op de beamer aangesloten gaan worden is het handig om te kiezen voor model met meerdere ingangen. Zo hoeft de HDMI-kabel er niet elke keer uitgehaald te worden. Verbinden kan ook met behulp van het wifi-netwerk. Zowel de bron als de beamer moeten dan verbinding maken met het netwerk. Voor apparaten die dit niet kunnen, bestaat er de Chromecast. Deze maakt verbinding met het netwerk en stuurt vervolgens via een HDMI-kabel de beelden door naar de mini beamer.

Throw distance & Throw ratio

De afstand van de mini beamer tot het scherm of de muur is van invloed op het beeld. Daarom zijn begrippen als throw distance en throw ratio belangrijk. De eerste staat voor de afstand van de lens tot het scherm. De throw ratio is de verhouding van de afstand en het formaat. Een ratio van 1,5:1 wil zeggen dat een mini beamer op 1,5 meter afstand een beeld van een meter breed geeft. Houd dus rekening met de afstand en de verhouding wanneer je een mini beamer gaat uitzoeken.

Mini beamer beste

FAQ

In dit gedeelte van het artikel worden een aantal veel gestelde vragen beantwoord.

Wat is het verschil tussen een DLP-beamer, LCD-beamer of LED-beamer?

DLP, LCD en LED zijn projectietechnieken. Het verschil lees je hieronder:

DLP staat voor Digital Light Processing. Een chip in de beamer weerkaatst via miljoenen spiegeltjes de juiste kleurcombinaties. Dit gaat via een kleurenwiel die de kleuren naar de spiegels stuurt. Hoe meer spiegels, hoe meer pixels. De voordelen zijn: het kleurenspectrum is erg breed, de contrast verhouding is hoog en het apparaat is kleiner en lichter. De nadelen zijn: de lichtopbrengst is lager en er is kans op een regenboog effect.

LCD staat voor Liquid Crystal Display. Bij deze techniek wordt het licht via drie kleine spiegels gefilterd in rood, groen en blauw.  Vervolgens gaan de lichtstralen door LCD-chips die er een beeld van vormen. Hierna komt een prisma die de beelden tot een volledig gekleurd beeld maken. De voordelen van LCD zijn: Een hogere lichtopbrengst, een helder beeld en intense kleuren. De nadelen zijn: een lager contrast en een groter/zwaardere beamer dan DLP.

LED staat voor Light Emitting Diode. Een LED-beamer werkt ook met DLP of LCD. Echter maakt hij gebruik van drie lampen in plaats van één. Deze Ledlampen hebben de kleuren: rood, groen en blauw. Voordelen zijn: De beamer wordt minder warm, hij is stiller, hij is duurzamer en werkt sneller. Het nadeel is dat de lichtopbrengst lager is.

Wat is het verschil tussen een Long Throw en Short Throw beamer?

Het verschil is simpel. Een Short Throw beamer kan een groot beeld op een kortere afstand projecteren. Dit is dus geschikt voor in kleinere ruimtes. Een Long Throw Beamer is in staat om een groot beeld van topkwaliteit op een grote afstand te creëren. Dit is ideaal voor in grote ruimtes.

Waarom een mini beamer kiezen boven een gewone beamer?

Een mini beamer is makkelijk te verplaatsen. Hij is licht en past vaak in een jaszak of een tas. Dus voor werknemers die vaak presentaties geven op verschillende locaties is het handig. Ook voor een huishouden waarin de beamer door meerdere mensen op verschillende plekken gebruikt wordt is het handig. Hij neemt weinig ruimte in huis in. Wil je een heel goede beamer die gemonteerd wordt om jarenlang te blijven zitten? Dan is mini beamer niet per se de beste keus.

Conclusie

In het artikel heb je kunnen lezen hoe je de beste mini beamer uitzoekt voor jou specifieke situatie. Het belangrijkste is om te bepalen in welke situaties hij gebruikt gaat worden. Voor presentaties of activiteiten overdag is een hoge lichtopbrengst gewenst. Dan heeft het daglicht minder effect op het beeld. Een hoge resolutie geeft een scherper beeld. Ook de afstand van de beamer tot het scherm is iets om rekening mee te houden. Zet alles dus goed op een rijtje voor je een aankoop gaat doen. Er staan in het artikel een aantal uitstekende mini beamers om te kiezen. De PicoPix Micro2 TV PPX360 zal absoluut niet tegen vallen. Of dit de mini beamer is die het beste bij jou past ligt aan je persoonlijk situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here