Home Computers De beste goedkope printer

De beste goedkope printer

140
0
DELEN
Beste goedkope printer

Wat is de beste goedkope printer? Het is best handig om een printer in huis te hebben. Zeker in tijden waarin thuiswerken steeds vaker voorkomt. Toch is het niet voor iedereen nodig om een peperdure printer aan te schaffen. Er zijn hele goede apparaten op de markt voor schappelijke prijs. In dit artikel worden een aantal goede goedkope printers besproken. Verder zal worden behandeld waar je op moet letten wanneer je een printer gaat kopen. Hierbij gaat het vooral om bepaalde eigenschappen die een printer voor iemands specifieke situatie moet hebben. Tot slot zullen er nog een aantal veel gestelde vragen worden behandeld. Aan het eind van het artikel zal je beseffen dat de goedkoopste printer niet per definitie de slechtste is.

Top 10 goedkope printers

1. Epson Expression Home XP-4100

Epson Expression Home XP-4100
 • Afmeting: 37,5 x 30 x 17 cm
 • Afdruksnelheid zwart/wit: 10 pagina’s per minuut
 • Afdruksnelheid kleur: 5 pagina’s per minuut
 • Papierlade capaciteit: 100
 • Afdrukresolutie: 5760 x 1440 dpi

De Epson Expression Home XP-4100 is een goedkope all-in-one printer. Printen gaat via wifi en kan dus door alle apparaten in huis worden gedaan. De Epson printer ondersteunt ReadyPrint. Met dit abonnement worden de nieuwe cartridges vanzelf verstuurd en krijg je korting. De printer heeft twee lades. De eerste is voor gewoon papier en de twee speciaal voor fotopapier. Ook print de Epson XP-4100 automatisch dubbelzijdig. Een van de grootste voordelen is het zeer compacte formaat. De printer neemt nauwelijks ruimte in op het bureau. De Epson Expression Home XP-4100 is een top aankoop voor een hele scherp prijs.

Pluspunten

De Epson XP-4100 is van een zeer compact formaat
Prima kwaliteit
Het ReadyPrint abonnement voorkomt dat de printer zonder inkt komt te zitten

Minpunten

De printer ondersteunt geen ADF
De inktcartridges van de XP-4100 kosten bijna evenveel als de printer zelf

Je kunt deze goedkope printer bij de volgende webshops bestellen

2. Canon PIXMA MG2550S

Canon PIXMA MG2550S
 • Afmeting: 42,6 x 30,6 x 14,5 cm
 • Afdruksnelheid zwart/wit: 8 pagina’s per minuut
 • Afdruksnelheid kleur: 4 pagina’s per minuut
 • Papierlade capaciteit: 60
 • Afdrukresolutie: 4800 x 600 dpi

De Canon PIXMA MG2550s is goede goedkope printer. De afdrukresolutie en afdruksnelheid zijn niet bovengemiddeld, maar het is een mooi geprijsd apparaat die goed zijn werk doet. Helaas werkt het printen via een kabel naar de computer. Geen draadloos printen via wifi dus. Door de 3-in-1 cartridge bespaar je extra geld op de aanschaf van inkt. De MG2550s is een uitstekende printer om aan een vaste computer te koppelen. De functies en prestaties zijn niet goed genoeg voor de zeer aantrekkelijke prijs die betaald wordt.

Pluspunten

De 3-in-1 cartridge is goedkoop in de aanschaf
De printer zelf is ook voordelig

Minpunten

De afdruksnelheid van de printer is niet zo hoog
De printer werkt niet draadloos en moet dus altijd aangesloten zijn op een computer

Je kunt deze goedkope printer bij de volgende webshops bestellen

3. HP DeskJet 2720

HP DeskJet 2720 - All-in-One Printer
 • Afmeting: 42,6 x 30,4 x 15,4 cm
 • Afdruksnelheid zwart/wit: 25 pagina’s per minuut
 • Afdruksnelheid kleur: 25 pagina’s per minuut
 • Papierlade capaciteit: 60
 • Afdrukresolutie: 4800 x 1200 dpi

De goedkope HP DeskJet 2720 printer is een ideaal voor thuis. De eigenschappen zijn uitstekend. De afrukresolutie is prima, de papierlade is goed en de afdruksnelheid is zelfs uitstekend vergeleken met andere goedkope modellen. Via HP Instant Ink geeft de printer automatisch een seintje voor de cartridges leeg zijn. Vervolgens wordt de nieuwe inkt thuisgestuurd tegen veel lagere prijs dan losse cartridges. Via wifi print je gemakkelijk met alle apparaten vanuit het hele huis. De DeskJet 2720 is scherp geprijsd en is een prima printer.

Pluspunten

De eigenschappen van de printer zijn uitstekend voor de prijs die betaald wordt
Afdrukken op de DeskJet 2720 werkt via wifi

Minpunten

De papier invoer van de printer is niet handig en zorgt voor een knik in het papier

Je kunt deze goedkope printer bij de volgende webshops bestellen

4. Epson Expression Home XP-2100

Epson Expression Home XP-2100 - All-in-One Printer
 • Afmeting: 39 x 30 x 14,6 cm
 • Afdruksnelheid zwart/wit: 10 pagina’s per minuut
 • Afdruksnelheid kleur: 4 pagina’s per minuut
 • Papierlade capaciteit: 50
 • Afdrukresolutie: 5760 x 1440 dpi

De Epson Expression Home XP-2100 is een goedkope printer die veel lijkt op de eerder beschreven XP-2100. Hij is iets kleiner en heeft maar ruimte voor de helft van het papier. De afdrukresolutie is zeer hoog alleen de snelheid is wat aan de lage kant. Printen gaat draadloos via wifi en wanneer de inkt bijna op is wordt er nieuwe gestuurd via Epson ReadyPrint. Ook heeft de XP-2100 een aparte fotolade met speciaal papier. Het is een uitstekende goedkope Epson printer van een prettig formaat.

Pluspunten

Het formaat van de XP-2100 is zeer gunstig
De afdrukresolutie van de Epson is uitstekend

Minpunten

De afdruksnelheid van de Epson XP-2100 is niet zo hoog

Je kunt deze goedkope printer bij de volgende webshops bestellen

5. HP ENVY 6010

HP ENVY 6010 - All-in-One Printer
 • Afmeting: 43 x 51 x 13 cm
 • Afdruksnelheid zwart/wit: 25 pagina’s per minuut
 • Afdruksnelheid kleur: 25 pagina’s per minuut
 • Papierlade capaciteit: 100
 • Afdrukresolutie: 1200 x 1200 dpi

De HP ENVY 6010 is een uitstekende betaalbare printer voor thuis. Hij print, scant en kopieert in een goede kwaliteit. Alles werkt gemakkelijk via wifi. Het is een van de beste goedkope printers uit 2020. Er past genoeg papier in de lade en de afdruksnelheid is zeer goed. Inkt zal nooit opraken door de automatische inkt bezorgservice HP Instant Ink.

Pluspunten

De printsnelheid van de printer is uitstekend
Prima algehele kwaliteit

Minpunten

De HPENVY 6010 is duurder dan andere modellen in de categorie goedkope printers

Je kunt deze goedkope printer bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen een goede goedkope printer?

De eigenschappen en specificaties verschillen per printer. Daarom is het handig om door te nemen wat er allemaal mogelijk is. Zo kan bepaald worden wat in jouw specifieke situatie de ideale printer is.

All-in-one printer

Wat tegenwoordig wordt beschouwd als een normale printer, noemen we een all-in-one printer. Dat wil zeggen: hij print, hij kopieert en hij scant. Ook de goedkope printers vallen onder dit type. Een all-in-one printer klinkt erg geavanceerd maar is gewoon normaal.

Afdrukkwaliteit

Bij het kopen van een goedkope printer zal de term resolutie of DPI langskomen. Dit slaat op de afdrukkwaliteit. DPI staat voor dots per inch. Het gaat om het aantal druppeltjes inkt op een oppervlak. Hoe meer dit er zijn hoe hoger de kwaliteit van de geprinte tekst of afbeelding. Dit betekent niet dat er ook meer inkt verbruikt wordt. Het is nagenoeg hetzelfde. Een goedkopere printer heeft over het algemeen een lagere DPI. Echter, schijn bedriegt soms. Het kan dus geen kwaad om er op te letten.

Snelheid

Een hele langzame printer zit niemand op te wachten. De snelheid van de meeste printers wordt aangegeven in pagina’s per minuut. Ook is er onderscheid tussen zwart/wit en kleurenprints. Kleurenprints kosten meer tijd dan zwart/wit. Een zeer snelle all-in-one printer heeft een snelheid van ongeveer 25 pagina’s per minuut. Let op de gegeven hoeveelheid pagina’s printsnelheid om een de aankoop van een langzame printer te voorkomen.

Het formaat van de printer

Niet iedereen heeft evenveel ruimte over voor een printer in huis. Daarom zijn ze in verschillende formaten verkrijgbaar. Ook goede betaalbare printers zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Vaak zijn de printers met extra functies groter van formaat. Als dit niet nodig is of er geen ruimte voor is, zijn kleinere modellen wellicht beter. De meeste online winkels zoals Cool Blue en Mediamarkt hebben een filter voor het formaat van de printer. Zo blijven alleen de gewenste formaten over.

Capaciteit papierlade

Een papierlade van een printer heeft een beperkte capaciteit. Er zal hoe dan ook een moment komen dat hij bijgevuld moet worden. Voor de veel gebruikers zijn er printers met een grote lade. Er hoeft dan minder vaak bijgevuld te worden. De ladecapaciteit is meestal rond de 60 vellen. Er bestaan hele luxe apparaten met een capaciteit van 250. Er bestaan ook varianten met meerdere lades met verschillende papiersoorten voor verschillende doeleinden. Aangezien in dit artikel goedkope betaalbare printers worden besproken, is dit niet snel aan de orde.

Goedkoop door duurzaamheid

Kosten besparen hoeft natuurlijk niet alleen te betekenen dat de printer goedkoop moet zijn. Tegenwoordig zijn er duurzame opties die beter zijn voor de planeet en de portemonnee. Er bestaan namelijk goede printers met goedkope cartridges. De inkt komt uit grote flessen die vele malen goedkoper zijn dan losse inktpatronen. Het voordeel is ook dat deze niet uitdrogen. Het is dus goedkoper en gaat langer mee. Misschien is het interessant om eens naar de duurzame oplossing te kijken.

Goedkope printer beste

Kleuren

Niet alle printers hebben evenveel kleurcartridges. Hoe meer kleuren, hoe beter de kwaliteit van fotoprints. Wanneer het apparaat veel gebruikt gaat worden voor afbeeldingen of foto’s, is dit iets om rekening mee te houden. De consument moet bedenken of foto’s afdrukken belangrijk vindt. De standaard printers voor thuis hebben over het algemeen vier kleur. Hiermee is het mogelijk op prima foto’s te printen. Nog meer kleur verhoogt de kwaliteit, maar dit kan ook gevolgen hebben voor de verkoopprijs.

Draadloos printen of via kabels

Tegenwoordig hebben bijna alle goedkope printers wifi. Het is dus niet nodig om met kabels te werken voor aansluiting. Ook kan er gemakkelijk vanaf andere apparaten in huis worden geprint. Een smartphone of laptop is het bijvoorbeeld ideaal voor. Nadeel is wel dat internet essentieel is om te kunnen printen. Er bestaan ook printers voor thuis die via usb-stick of kabel kunnen printen. Het is verstandig om van tevoren te bedenken op welke manier de printer verbonden moet kunnen worden. Of het enkel via een vaste computer gaat of via verschillende losse apparaten maakt een groot verschil. Echter werken de beste goedkope printers bijna altijd via wifi.

OCR-Software

Het kan zijn dat in een printer beschikt over OCR-Software. Dit staat voor Optical Character Recognition. Hiermee leest de computer letters, cijfers en leestekens. Het is dus mogelijk om documenten te digitaliseren. Het verandert een gescande pagina zo in een Word-bestand. Met OCR is iets opzoeken in een pakpapier of een tekst overnemen en bewerken een stuk makkelijker dan zonder.

ADF

Een handige functie van sommige printers is ADF. De afkorting staat voor ‘automatic document feeder’, oftewel automatische documenten doorvoer. Deze functie zorgt ervoor dat documenten automatisch door de scanner worden geleid. Ze hoeven niet om de beurt op het glas geplaatst te worden. Ook is het mogelijk om een ADF-functie te hebben die geschikt is om dubbelzijdig te scannen en kopiëren. Let wel op dat dit niet altijd het geval is. Als deze functie belangrijk is moet je er specifiek op letten. Een printer met ADF is over het algemeen wel groter en waarschijnlijk ook duurder dan modellen zonder.

FAQ

In dit gedeelte van het artikel worden een aantal vragen behandeld wat betreft printers. Voor fouten en lees ze door.

Hoe lang gaat een printer gemiddeld mee?

Ongeveer 62% van de mensen koopt na ongeveer 5 jaar een nieuwe printer. Dit is een indicatie van hoelang de meeste printer minimaal mee gaan. Echter zijn er ook genoeg consumenten die veel langer met hun apparaat doen. Het is natuurlijk afhankelijk de intensiteit van het gebruik.

Wat is een inktabonnement?

Voor sommige goedkope printers is er een inktabonnement beschikbaar. Er wordt dan op het aantal prints per maand gebaseerd hoe vaak er nieuwe inkt nodig is. Vervolgens krijg je de nieuwe cartridges thuisgestuurd. Let wel op! Losse cartridges van alternatieve aanbieders zijn vaak stukken goedkoper.

Wat zijn de beste merken voor een goede betaalbare printer?

Of een product goed is kan natuurlijk niet worden geconcludeerd op basis van alleen het merk. Toch zijn er een aantal fabrikanten die dominant aanwezig zijn op de printermarkt. Printers van Epson, HP en Canon staan erg hoog aangeschreven. Ze staan voor kwaliteit een goede service.

Wat kost een goede goedkope printer?

Wat een goedkope printer kost is last te zeggen. Wat goedkoop is verschild namelijk per persoon. Er kan wel geconcludeerd worden dat er prima printers te koop zijn van tussen de vijftig en honderd euro. Let wel op, in veel gevallen kosten de cartridges van goedkope printers meer. Afhankelijk van hoe vaak je print kan het dus alsnog een dure aankoop zijn.

Conclusie

De beste goedkope printer is afhankelijk van de situatie. Je hebt kunnen lezen dat er betaalbare printers met verschillende kwaliteiten zijn. Sommigen zijn geschikt om naast een vaste computer te plaatsen, sommigen hebben een hogere afdruksnelheid en sommigen hebben hogere resolutie. Het is belangrijk om te bedenken welke eigenschappen je belangrijk vindt voor je een keuze gaat maken. Voor speciale functies zoals OCR of ADF zijn weinig goedkope printers te vinden. Een duurdere printer met een duurzamer verbruik kan ook een manier zijn om kosten te besparen. Op termijn scheelt dit misschien nog wel meer geld. Een goedkope printer met dure inkt is geen goedkope printer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here