Home Televisie Dit zijn de voor- en nadelen van een curved tv

Dit zijn de voor- en nadelen van een curved tv

940
0
DELEN
Curved tv

Ben je bezig met de zoektocht naar een nieuwe televisie? Dan is het goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod aan televisies is ontzettend groot, waardoor je tal van mogelijkheden hebt. Een soort tv die in de afgelopen jaren vrij populair is geworden, is de curved tv. Deze televisie staat ook wel bekend als de gebogen televisie. Benieuwd naar de voor- en nadelen van deze soort? Wij sommen ze hieronder voor je op, zodat je kunt bepalen of dit iets voor je is of niet. 

Voordeel 1: Betere kijkervaring

Een van de grootste voordelen van een gebogen tv, is de betere kijkervaring die het biedt. Door de gebogen hoeken van de curved televisie, zie je als kijker nóg meer van het beeld. Dat in tegenstelling tot een televisie die niet gebogen is. Je wordt echt omhuld door het beeld en ervaart daardoor een gevoel van diepte. Zelfs als je vrij schuin voor de tv zit kun je alles nog tot in detail goed zien. Kleuren en beelden raken met deze aankoop niet zomaar vervormd, want de kijkhoek is juist beter dan bij normale flatscreen televisies. Vooral bij de grote schermformaten ervaar je een betere kijkervaring.

Voordeel 2: Verbeterde kijkhoeken

Zoals we net al even kort benoemden, zorgt een gebogen TV scherm ook voor verbeterde kijkhoeken. Het licht van de televisie wordt gelijkmatiger verspreidt over het scherm, waardoor iedereen die voor de buis zit geniet van goed beeld. De kwaliteit van het beeld en de kleuren blijven altijd goed, ongeacht van welke positie je naar het beeldscherm kijkt. Je hebt hierdoor nooit te maken met het feit dat iemand het niet goed kan zien.

Voordeel 3: Het heeft een bioscoopeffect

Nog een voordeel van een curved tv, is dat deze soort je een bioscoopeffect geeft. Dat heeft te maken met het feit dat je meer diepte ervaart als je naar deze televisie kijkt. Vooral als je een groot scherm in huis haalt, kun je echt een beetje het gevoel krijgen dat je in de bioscoop bent.

Voordeel 4: Stijlvol design

Een tv met een gebogen scherm is niet alleen een functionele toevoeging aan je huis, ook zorg je hiermee voor een stijlvol element in je interieur. Curved televisies zien er modern, strak en stijlvol uit. Het past daardoor ideaal in een modern interieur. Het kan dan ook zeker een aankoop met meerwaarde voor je interieur zijn. Houd bij het kiezen van de tv dan ook rekening met wat je het mooist vindt en welk formaat het beste past bij je wensen en je huis.

Nadeel 1: Keuze is beperkter 

Een gebogen tv heeft ook enkele nadelen die goed zijn om te weten. Zo is het een nadeel dat de keuze beperkter is ten opzichte van traditionele platte televisies. Het aanbod groeit wel, maar is nog niet zo groot als die van de traditionele tv’s. Je hebt daardoor wel iets minder keuze en dat is iets om rekening mee te houden als je graag een aankoop doet.

Nadeel 2: Het is duurder

Wat ook een van de nadelen is van een curved tv, is de prijs. Door het unieke gebogen scherm betaal je vaak meer voor deze televisie dan voor een platte tv. Ondanks dat, zijn er inmiddels al een aantal budgetmodellen op de markt gebracht. Dat maakt het voor jou mogelijk om toch voor een model te gaan dat binnen je budget past. Houd er wel rekening mee dat je voor deze speciale tv wel hoe dan ook meer geld neerlegt dan voor een traditionele platte televisie. 

Nadeel 3: De grootte maakt het verschil

Wat ook een nadeel is, is dat de grootte het verschil maakt. Wil je echt profiteren van de voordelen van een curved televisie, dan is het een must om voor een groot formaat te kiezen. Doe je dat niet, dan merk je de verschillen tussen een normaal scherm en gebogen scherm niet zo erg en dat is natuurlijk zonde. 

Nadeel 4: Kan reflecties veroorzaken

De reflecties op het beeld zijn bij een gebogen scherm intenser dan bij een plat scherm. Dat heeft als nadeel dat je verstoringen van het beeld ervaart, zeker wanneer je in een ruimte bent met veel natuurlijk licht of heel fel licht. Om te voorkomen dat je te maken hebt met veel van zulke reflecties, is het een aanrader om bij het plaatsen van de tv goed rekening te houden met de lichtbronnen in de ruimte.

Nu je meer weet over de voor- en nadelen van een curved tv, kun je bepalen of je voor deze wilt gaan of niet. Ben je overtuigd van de voordelen en wil je graag een curved tv in huis halen? Zoek dan naar de beste curved tv om te achterhalen wat de echte toppers zijn van dit moment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here