Home Smartphones en tablets De beste JBL-speaker

De beste JBL-speaker

39
0
DELEN
Beste JBL speaker

JBL is een absolute grootmacht op het gebied van draagbare speakers. Voor elke gelegenheid hebben ze wel een geschikt product. Welke JBL-box is het beste? Dat is afhankelijk van de situatie waarin hij gebruikt gaat worden. Speakers zijn er met verschillende eigenschappen. Een box die overal mee naartoe moet kunnen is over het algemeen kleiner dan een box die een keihard geluid heeft. In dit artikel bespreken we de verschillende eigenschappen die JBL-speakers hebben. Verder worden er een aantal veel gestelde vragen besproken. Allereerst volgen er een aantal suggesties van speakers die erg goed beoordeeld zijn. De kans op een miskoop is minimaal na het lezen van dit artikel.

Top 10 JBL speakers

1. JBL Flip 5

JBL Flip 5 Zwart - Draagbare Bluetooth Speaker

De JBL Flip 5 is misschien wel de beste speaker die JBL verkoopt. Althans hij heeft veel eigenschappen die het een erg goed apparaat maken. Het geluid van de Flip 5 is goed. Daarnaast gaat de accu wel 12 uur mee. Een lange trip naar het strand is dus geen probleem. Verder is de speaker vuilbestendig. Stof en zand dringen niet binnen (IPX7).

De Flip 5 is waterdicht tot op een meter diepte. Hierdoor is hij na gebruik af te spoelen en doet een onverwachte regenbui geen kwaad. De speaker beschikt ook over JBL Partyboost. Dit maakt hem te koppelen met andere compatibel JBL-speakers.

Pluspunten

De JBL-speaker is waterdicht en vuilbestendig
De Flip 5 beschikt over een accu die 12 uur lang mee gaat
De speaker beschikt over een party boost functie

Minpunten

De Flip 5 beschikt niet over een ingebouwde microfoon of spraak assistent-modes
De partyboost-functie werkt alleen voor andere JBL-speakers

Je kunt deze JBL speaker bij de volgende webshops bestellen

2. JBL GO 3

Go 3 Zwart - Draadloze Bluetooth Mini Speaker

De JBL GO 3 is een zeer goede mini speaker. Voor het formaat komt er een ontzettende sterke bas uit het apparaat. De GO 3 is zowel water als stof bestendig. Hierbij hoort een IP67 certificering. Door het kleine formaat gaat hij zo mee in de jaszak.

De accu van de speaker gaat ongeveer 5 uur door. Dit is minder lang dan de meeste JBL-speakers. Daar staat tegenover dat hij ook weer binnen twee en een half uur opgeladen is.

Pluspunten

De JBL GO 3 heeft als voordeel dat hij gemakkelijk in een jaszak past
De speaker is water- en vuilbestendig
Het geluid van de JBL is prima voor het formaat

Minpunten

De batterij van de JBL GO 3 gaat maar vijf uur mee

Je kunt deze JBL speaker bij de volgende webshops bestellen

3. JBL Xtreme 3

JBL Xtreme 3 Zwart - Draagbare Bluetooth Speaker

De JBL Xtreme 3 is een grote speaker (30 centimeter breed) met een uitstekend geluid.  De speaker is zowel zuiver als dat hij over een zware bas beschikt. Het apparaat is volledig waterdicht en stofdicht, dus overal inzetbaar. Hij beschikt over een IP67 rating. Een volle accu gaat ongeveer 15 uur mee. De meegeleverde draagriem zorgt ervoor dat hij overal mee naartoe gaat. Als leuk extraatje zit er een bieropener op de draagriem.

Uiteraard is de JBL Xtreme 3 te koppelen met andere JBL-speakers voor extra volume op het feest. Het stijlvolle design ook nog eens meegenomen maakt dat dit één van de beste JBL-speakers op de markt is.

Pluspunten

De JBL-speaker heeft een uitstekend geluid en een sterke bass
De Xtreme 3 is water en stof bestendig
De draagriem van de speaker beschikt ook over een bieropener

Minpunten

De Xtreme 3 is best zwaar

Je kunt deze JBL speaker bij de volgende webshops bestellen

4. JBL Boombox 2

JBL Boombox 2 Zwart - Bluetooth Speaker

De Boombox 2 is een grote topspeaker van JBL. Hij is ideaal te gebruiken op een feest. Met name de bass komt uitstekend tot zijn recht bij de Boombox 2.  De accu gaat 24 uur mee. Het feest kan dus enorm lang door gaan.  De speaker is waterdicht en heeft een IP-certificering van IPX7.

Het feest barst helemaal los wanneer er meerdere Boomboxen via Partyboost aan elkaar gekoppeld worden. Een lege telefoon wordt zo opgeladen aan de JBL-speaker. Zo schakelt de bron van de muziek ook niet uit.

Pluspunten

De accu van de JBL Boombox 2 gaat 24 uur mee
De speaker is waterdicht
De Boombox twee beschikt over een partyboost functie

Minpunten

De Boombox 2 koppelt niet met andere modes dan de Partyboost

Je kunt deze JBL speaker bij de volgende webshops bestellen

5. JBL 310 Partybox

JBL Party Box 310 Zwart - Bluetooth Party Speaker

De JBL 310 Partybox is een echte gangmaker. Het geluid is krachtig en de bass is aan te passen naar de juiste hoeveelheid. De accu gaat wel 18 uur mee. De speaker is spatwater dicht, maar moet dus wel drooggezet worden bij hevige regen. Voor het feesten in het donker is de 310 verlicht zodat alle knoppen zichtbaar blijven.

Ook produceert de JBL-lichteffecten voor de show. Het is mogelijk om de speaker te koppelen via True Wireless Stereo technologie. Voor het vervoer zit er een handvat aan en wieltjes aan de onderkant. Zo rij je de box makkelijk van A naar B.

Pluspunten

De speaker geeft een hard en goed geluid
De accu gaat wel 18 uur lang mee
Het bedieningspaneel is verlicht
De JBL 310 is ondanks het grootformaat gemakkelijk te verplaatsen

Minpunten

De JBL 310 Partybox is niet volledig waterdicht en heeft maar een IPX4 certificering

Je kunt deze JBL speaker bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste JBL-Speaker?

Bij het uitzoeken van de beste JBL-speaker is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Door aan de hand van de volgende onderwerpen een keuze te maken, is de kans op een miskoop klein. Het dwingt tot nadenken over verschillende eigenschappen die JBL-speakers hebben.

Het formaat

JBL-speakers zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Dat hij op accu werkt en draagbaar is wil niet zeggen dat hij voor elke situatie geschikt is. Er zijn type speakers die geschikt zijn voor elke situatie. Voor de mensen die hun apparaat in de jaszak willen kunnen vervoeren zijn er de mini speakers. Tot 10 centimeter groot zijn deze boxjes. Het merendeel van de speakers zijn van een middelgroot formaat. Dit is 20 tot 25 centimeter.  Voor feesten waarbij een serieus geluid gevraagd wordt zijn er grootformaat speakers. Dit zijn echte Partyboxen met een hard volume en een zware bas. De kleine speakers zijn hier minder in en makkelijker te vervoeren. De grote zijn weer lastiger te verplaatsen.

Geluidsweergave

Er zijn JBL-speakers te koop met verschillende geluidsweergave. Dit staat voor het aantal punten waar het geluid vandaan komt. Er zijn drie soorten geluidsweergave die op draadloze speakers van toepassing zijn: Mono: het geluid komt uit één box, Stereo: er zijn twee punten die geluid produceren en 360 graden: het geluid komt van alle kanten uit de JBL. Voor de meeste draadloze speakers is een stereogeluid van toepassing.

Vuil en waterdicht

Een JBL-speaker die overal mee naartoe gaat moet bestand zijn tegen de omstandigheden. Daarom zijn er modellen die spatwaterdicht zijn. Deze worden niet aangetast door een onverwachtse bui of een vochtige ondergrond. Er zijn zelfs modellen die tot wel een meter onderwater kunnen functioneren. Ook zijn er modellen die bestand zijn tegen vuil en stof. Deze komen niet door de buitenkant heen. Dit is ideaal voor speakers die moeten presteren op het strand of iets dergelijks. De binnenkant van de JBL-speaker wordt niet aangetast en de buitenkant is gemakkelijk af te nemen. Dit wordt aangegeven in de vorm van een IP-certificering. Het getal achter IP staat voor de kwaliteit. Het eerste cijfer is de stofbestendigheid en het tweede getal staat voor de waterdichtheid. Wanneer er een X staat, is het onbekend wat de kwaliteit is.

De accuduur

Een JBL-speaker heeft een goede accu nodig. Tenminste als hij veel buitenshuis gebruikt gaat worden. In de woonkamer kan er gewoon stroom aangesloten worden natuurlijk. Echter is het lekker wanneer het apparaat het goed blijft doen tijdens een dag op het strand. Let bij het kiezen dus op de accuduur van het apparaat. Sommige speakers kunnen wel 12of 24 uur lang functioneren zonder tussentijds te hoeven opladen. Ook is het goed om te checken hoe sterk de accu blijft. Hoe snel gaat hij achteruit bij intensief gebruik. JBL heeft een goede reputatie qua kwaliteit. Echter de ervaring van de gebruikers controleren nooit kwaad.

Verbinding

De meeste draagbare speakers maken verbinding via bluetooth. Bij sommige modellen is een aux-kabel ook mogelijk. Verder is verbinden via wifi mogelijk of via usb. Het nadeel van een wifi-verbinding is dat er een wifi-netwerk aanwezig moet zijn om muziek te kunnen afspelen. Wanneer de speaker enkel in huis gebruikt wordt maakt dit niet uit. Hoe makkelijk het maken van de verbinding gaat is belangrijk voor het gebruikersgemak. Let dus op of verbinden gemakkelijk gaat en of er gemakkelijk gewisseld kan worden. De beste draagbare speaker moet moeiteloos en snel met je smartphone kunnen verbinden.

JBL-Partyboost

De nieuwe generatie JBL-speakers zijn uitgerust met Partyboost modes. Dit is de vervanger van JBL Connect+. Het maakt het mogelijk om meerdere JBL-speakers met elkaar te verbinden. Hierdoor wordt een stereogeluid gecreëerd. Deze functie is handig om bijvoorbeeld op feesten te gebruiken. Het nadeel is dat het alleen werkt op apparaten compatibel met Partyboost. De verouderde JBL Connect+ werkt niet. Het is dus niet mogelijk om een nieuwe speaker te kopen om te koppelen met een oudere speaker.

Ingebouwde microfoon

De nieuwste luidsprekers bezitten allerlei mooie functies. Zo is het mogelijk om handsfree te bellen via de draagbare speaker. Ook hebben sommigen een smart assistent functie. Het is zo mogelijk om de luidspreker op afstand met je stem te bedienen. Er is dan wel een ingebouwde microfoon in de speaker nodig. Echter zijn speakers bijna nooit goed in zowel smart assistent als in muziek.

JBL-speaker als oplaadpunt

Steeds meer JBL-speakers zijn te gebruiken als oplader. Via usb wordt de smartphone verbonden aan het apparaat. Zo zal de accu van de telefoon niet snel leeg raken en blijf de bron van muziek beschikbaar. Echter gaat de accu van de JBL-speaker wel sneller leeg op deze manier.

JBL speaker beste

FAQ

In dit gedeelte van het artikel volgen een paar vragen die veel consumenten over JBL-speakers hebben.

Kan ik een JBL-speaker koppelen met andere boxen?

Ja, via bluetooth zijn ze met elkaar te verbinden Een JBL-speaker met Partyboost is te koppelen met andere speakers met deze functie. Een apparaat met Connect+ geldt hetzelfde voor alleen zijn deze niet compatible met Party Boost. De volgende modellen zijn geschikt voor Connect+:

De volgende modellen zijn geschikt voor Party Boost:

Voor de partboxen van JBL is er een True Wireless Stereo functie die het mogelijk maakt om te koppelen. Hierbij is net als met de partyboost het wel belangrijk dat het niet om een verouderde serie gaat waarmee gekoppeld wordt. Een wifispeaker maakt gemakkelijk verbinding met anders speakers op hetzelfde netwerk. Echter is de verbinding dan wel afhankelijk van de lokale wifi.

Een wifi of een bluetooth speaker?

De meest gebruikte manieren om te verbinden met JBL-speakers is via wifi of bluetooth. Beiden hebben bepaalde voordelen:

Bluetooth

Bluetooth is eigenlijk het meest geschikt voor een draagbare speaker. Je bent niet afhankelijk van het internet. Er is een direct verbinding met het apparaat en accu gaat ook nog eens langer mee. Het is de ideale verbinding voor in het park of op het strand.

Wifi

Een speaker die werkt op wifiverbinding heeft ook zijn voordelen. Het geluid is van hogere kwaliteit en het bereik is groter. Er kunnen gemakkelijk meerdere speakers op een wifinetwerk. Het is dus mogelijk om te verbinden met meerdere luidsprekers verspreid over meerdere kamers in huis. Je blijft wel afhankelijk van wifi dus buitenshuis is het lastiger te gebruiken.

Conclusie

De beste JBL-speaker is een apparaat wat specifiek aan jou wensen voldoet. Deze producent heeft boxen in alle soorten en maten. Daarom zit er gegarandeerd een goede voor iedereen tussen. Er is keuze uit mini, middelgroot en partyboxen. Moet hij tegen water kunnen? Moet de accu 24 uur lang meegaan? Is een zware bas belangrijk? JBL heeft het allemaal in het assortiment zitten. Alle boxen hebben een functie om met andere speakers te koppelen. Echter werken niet ze niet allemaal goed samen met elkaar. Let hier dus wel goed op. Maak van tevoren een lijst met belangrijke eigenschappen en ga dan eens kijken in het assortiment JBL-speakers. Gegarandeerd dat er een goede tussen zit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here