Home Smartphones en tablets De beste draagbare speaker

De beste draagbare speaker

32
0
DELEN
Beste draagbare speaker

Wat is de beste draagbare speaker? Heerlijk toch om goede muziek overal mee naar toe te kunnen nemen. In het park of op het strand een ontspannen plaatje luisteren. Tegenwoordig weten ze een steeds beter geluid te krijgen uit al kleinere apparaten. De speakers zijn compact, sterk en kunnen urenlang een prachtige sound voortbrengen. In dit artikel wordt uitgelegd welke eigenschappen de apparaten moeten hebben. Er is een enorm groot aanbod, dus een beetje advies kan geen kwaad. Verder zullen de meeste gestelde vragen worden besproken. Allereerst volgt een lijst met een aantal van de beste draagbare speakers op de markt. Zo wordt het een stuk makkelijker om de juiste keuze te maken in de winkel.

Top 10 draagbare speakers

1. JBL Go 2 Bluetooth Mini Speaker

JBL Go 2 Grijs - Draagbare Bluetooth Mini Speaker

Beste draagbare speaker voor een klein budget

De JBL Go 2 draagbare speaker is klein maar krachtig. Hij past met gemak in je jaszak maar behoudt een goed geluid van JBL-kwaliteit. Verbinden kan via bluetooth of via een aux-kabel. De JBL Go 2 is geschikt voor aan het strand of aan het zwembad. De speaker is namelijk volledig waterdicht. Ook zit er een ingebouwde speaker in om mee te kunnen bellen.

De ingebouwde accu houdt het, ondanks het kleine formaat, ongeveer 5 uur vol. Voor nog geen vier tientjes koop je deze uitstekende draagbare speaker.

Pluspunten

De JBL Go 2 Bluetooth Mini Speaker is zeer betaalbaar
De speaker kan met gemak overal mee naar toe genomen worden
Verbinden kan zowel via aux als via bluetooth

Minpunten

Door het kleine formaat heeft de JBL Go 2 niet het beste geluid van speakers in deze lijst

Je kunt deze draagbare speaker bij de volgende webshops bestellen

2. Bose SoundLink Mini ll Bluetooth speaker

Bose SoundLink Mini II - Bluetooth speaker - Carbon

Beste bluetooth speaker die in een jaszak past

De Bose SounLink Mini II is de draagbare speaker om overal mee naartoe te nemen. De batterij gaat maar liefst 12 uur mee. Ook schakelt de speaker automatisch uit wanneer er niks wordt afgespeeld. Hierdoor gaat er zo min mogelijk batterij verloren. Verder is het formaat ideaal om in je zak te stoppen.

De geluidskwaliteit is zeer goed. Zelfs de bas is voor het formaat van uitstekende kwaliteit. Helaas is de Bose speaker niet waterdicht. Naar het strand gaan is dus op eigen risico.

Pluspunten

De Bose SoundLink Mini II heeft een zeer compact formaat
De geluidskwaliteit van de speaker is zeer goed
De batterij gaat wel 12 uur mee

Minpunten

De box is redelijk prijzig
De SoundLink Mini is niet bestand tegen water

Je kunt deze draagbare speaker bij de volgende webshops bestellen

3. Sony SRS-XB43 Bluetooth speaker

Sony SRS-XB43 - Draadloze Bluetooth Speaker - Zwart

Best geteste draagbare speaker

De Sony SRS-XB43 is een zeer krachtige draagbare speaker. Het geluid is diep en wordt ondersteund door een uitstekende bas. Ook zit er een LIVE SOUND-knop op voor een driedimensionale geluidservaring. Qua duurzaamheid is de speaker één van de beste op de markt. De accuduur is maar liefst 24 uur. Verder is de Sony bestendig tegen water, stof en roest. In het donker knippert er verlichting mee op de maat. Ook is het mogelijk tot 100 compatibele draadloze speakers met elkaar te verbinden via de Party Connect.

Wanneer je smartphone leeg is plug je gewoon je kabel in de speaker en hij laadt weer op. Via de Sony Music Center app maak je er een groot feest van. Daarom is de Sony SRS-XB43 het best getest bij de consumenten bond en Coolblue’s keuze voor een zeer grote bluetooth speaker.

Pluspunten

De Sony SRS-XB43 is sterk en duurzaam
Er zit een party mode op voor feesten met meerdere speakers
Het geluid is zeer goed

Minpunten

De accu gaat alleen bij gemiddeld gebruik 24 uur mee
De Sony speaker is met zijn 3 kilogram aan de zware kant

Je kunt deze draagbare speaker bij de volgende webshops bestellen

4. JBL Charge 4 Bluetooth Speaker

JBL Charge 4 Zwart - Draagbare Bluetooth Speaker

Zeer hoog beoordeelde draagbare speaker

De JBL Charge 4 is een middelgrote draagbare bluetooth speaker. De accuduur is 20 uur en er is een USB-ingang om je smartphone aan op te laden. Je telefoon kan dus nooit eerder leegraken dan de speaker. Na 20 uur muziek luister hoeft de JBL Charge 4 slechts 5 uur aan de lader om weer volledig op te laden. Naar het zwembad of het strand is geen probleem met de speaker want hij is volledig waterdicht.

Verder is de geluidskwaliteit zeer goed. Er zit een JBL Connect Plus functie op om te koppelen met een andere speaker. Zo kan er een top volume bereikt worden voor een feestje. De reviews onder de JBL-speaker zijn louter positief. Het kan bijna niet als een miskoop ervaren worden.

Pluspunten

De JBL Charge 4 is waterbestendig
Er is een mogelijkheid om te koppelen met andere speakers
De accu van de speaker gaat lang mee
De JBL Charge 4 is in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar

Minpunten

In vergelijking met de Sony is de JBL niet bestendig tegen stof

Je kunt deze draagbare speaker bij de volgende webshops bestellen

5. Harman Kardon Go + Play Bluetooth Speaker

Harman Kardon Go+Play Zwart - Draadloze Bluetooth Speaker

De draagbare speaker met het beste geluid

Een hard en zuiver geluid is wat de Harman Kardon Go draagbare speaker levert. De ingebouwde subwoofers zorgen voor een diepe bas in alle muziek. Het is mogelijk om meerdere apparaten te koppelen met de Harman Kardon speaker. Zo kunnen verschillende mensen om de beurt muziek afspelen. Ook is het mogelijk om een telefoon of tablet op te laden aan de speaker.

Met de ingebouwde microfoon is handsfree bellen geen probleem. Het is zelfs mogelijk om twee van deze speakers met elkaar te koppelen. Het enige nadeel is dat de speaker relatief minder draagbaar is dan de andere apparaten in dit artikel.

Pluspunten

Het geluid van de Harman Kardon Go is fantastisch
Ondanks het grote formaat gaat de accu 8 uur lang mee
Het is mogelijk meerdere apparaten en twee speakers aan elkaar te koppelen
Het design is zeer stijlvol

Minpunten

De speaker is relatief groot en zwaar

Je kunt deze draagbare speaker bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen van een draagbare speaker?

Bij het kopen van de beste draagbare speaker zijn een aantal eigenschappen belangrijk om door te nemen. Een speaker met een geweldig geluid maar een waardeloze accu is bijvoorbeeld een hele slechte aankoop. In dit deel van het artikel worden de aandachtpunten behandeld.

Accuduur

Het voorbeeld werd al gegeven in de inleiding. Een draagbare speaker heeft een goede accu nodig. Tenminste als je hem veel buitenshuis gaat gebruiken. In de woonkamer kan er gewoon stroom gebruikt worden natuurlijk. Echter is fijne van een draagbare speaker juist dat hij overal mee naar toe kan. Let bij het kiezen dus op de accuduur van het apparaat. Sommige speakers kunnen wel 12 uur lang functioneren zonder tussentijds te hoeven opladen. Ook is het goed om te checken hoe sterk de accu blijft. Hoe snel gaat hij achteruit bij intensief gebruik. Sommige accu’s gaan de eerste keren lang mij maar blijken na een half jaar nog maar half zo lang te werken. De beste draagbare speaker werkt lang en slijt bijna niet.

Geluidskwaliteit

Uiteraard is de kwaliteit van het geluid ontzettend belangrijk. Bij het maken van de keuze voor de beste speakers is het van belang om de beoordeling van het geluid te bekijken. Er zit nogal verschil in kwaliteit. Ook is het belangrijk om te bedenken wat voor muziek je gaat luisteren. Moet het geluid heel allround zijn of juist helder en zuiver? Moet er veel bass in zitten of is dit juist minder van belang? Draagbare speakers hebben meestal bij de specificaties staan waar hun kracht licht. Over het algemeen zijn de iets grotere boxen beter qua geluid. Dit komt omdat de compacte modellen zeer beperkte ruimte hebben.

Draagbare speaker beste

Formaat

Het formaat van de beste draagbare speakers verschilt ook. Het is daarom slim om te bedenken hoe draagbaar hij moet zijn. Er zijn speakers die qua formaat in een jaszak passen. Er zijn ook grotere modellen die een beter geluid produceren. Het is dus een afweging tussen de optimale sound en het zo gemakkelijk mogelijk meenemen.

Het uiterlijk

Sommige consumenten vinden het design van een draagbare speaker erg belangrijk. Neem de modellen van het bekende merk Marshall. Het design doet denken aan een grote versterker. Het kan een reden zijn om voor dit merk te kiezen. Eigenlijk hebben alle merken een mooi design op hun eigen manier. Sommigen zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Anderen kiezen voor een kenmerkend design wat staat voor het merk.

Bescherming

De draagbare speakers gaan vaak mee naar buiten. Het is dus wel zo handig als ze tegen een stootje kunnen. Sommige modellen zijn waterbestendig. Ook zijn er draagbare speakers met een behuizing die zware klappen kan opvangen. Dit kan handig zijn wanneer iemand het apparaat laat vallen of omstoot. Verder is het handig wanneer het apparaat stofbestendig is. Hoe meer vuil en stof er binnendringt hoe sneller de kwaliteit achteruitgaat. Dit zijn zaken om op te letten wanneer het belangrijk is dat de speaker tegen buitenomstandigheden kan.

Verbinden

De meeste draagbare speakers maken verbinding via bluetooth. Bij sommige modellen is een aux-kabel ook mogelijk. Verder is verbinden via wifi mogelijk of via usb. Het nadeel van een wifi-verbinding is dat er een wifi-netwerk aanwezig moet zijn om muziek te kunnen afspelen. Hoe makkelijk het maken van de verbinding gaat is belangrijk voor het gebruikersgemak. Let dus op of verbinden gemakkelijk gaat en of er gemakkelijk gewisseld kan worden. De beste draagbare speaker moet moeiteloos en snel met je smartphone kunnen verbinden.

Ingebouwde microfoon

De nieuwste luidsprekers bezitten allerlei mooie functies. Zo is het mogelijk om handsfree te bellen via de draagbare speaker. Ook hebben sommigen een smart assistent functie. Het is zo mogelijk om de luidspreker op afstand met je stem te bedienen. Er is dan wel een ingebouwde microfoon in de speaker nodig. Echter zijn speakers bijna nooit goed in zowel smart assistent als in muziek.

FAQ

In dit gedeelte worden een aantal veel gestelde vragen behandeld op het gebied draagbare speakers.

Wat betekent Multi point paring voor een draagbare speaker?

Multipoint paring is een functie voor meerdere luidsprekers. Het is dan mogelijk om met meerdere speakers tegelijk verbinding te maken. Op een feestje zou je dan meerdere dezelfde draagbare speakers via één telefoon kunnen gebruiken. Dit wordt ook wel stereokoppeling genoemd of party modes.

Een wifi of een bluetooth speaker?

De meest gebruikte manieren om te verbinden met draagbare speakers is via wifi of bluetooth. Beiden hebben bepaalde voordelen:

Bluetooth

Bluetooth is eigenlijk het meest geschikt voor een draagbare speaker. Je bent niet afhankelijk van het internet. Er is een direct verbinding met het apparaat. De accu gaat ook nog eens langer mee. Het is de ideale verbinding voor in het park of op het strand.

Wifi

Een speaker die werkt op wifiverbinding heeft ook zijn voordelen. Het geluid is van hogere kwaliteit en het bereik is groter. Er kunnen gemakkelijk meerdere speakers op een wifinetwerk. Het is dus mogelijk om te verbinden met meerdere luidsprekers verspreid over meerdere kamers in huis. Je blijft wel afhankelijk van wifi dus buitenshuis is het lastiger te gebruiken.

Wat zegt de prijs over de draadloze speaker?

Normaal gesproken is hoe duurder hoe beter. Echter is gebleken dat op veel draadloze speakers enorme marges zitten. De logica voor prijs en kwaliteit is ver te zoeken. Dat wordt ook duidelijk uit enorme prijsdalingen die luidsprekers naar verloop van tijd ondergaan. Ga daarom vooral af op gebruikerservaringen en adviezen uit testen. Staar je niet blind op de verkoopprijs want deze is vaak niet representatief voor de daadwerkelijk kwaliteit.

Conclusie

De beste draagbare speaker is afhankelijk van wat je ervan verwacht. In het artikel heb je kunnen lezen over compacte modellen of juist grotere met een beter geluid. Sommige modellen hebben een langere accuduur en kunnen beter tegen water of vuil. De prijzen lopen ook zeer uit één. Het is dus belangrijk om te bedenken wat je uit wil geven en welke functies je belangrijk vindt. Wil je graag dat je kan koppelen met andere speakers op een feestje? Er is zijn genoeg speakers op de markt die deze functie hebben. Handsfree bellen en mooie designs zijn ook nog factoren die kunnen meespelen in jouw keuze. Wanneer je alle informatie uit dit artikel in acht neemt, is de kans op een miskoop miniem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here