Home Televisie Dit zijn de beste tv’s voor bij je PS5 van 2024

Dit zijn de beste tv’s voor bij je PS5 van 2024

1317
0
DELEN
Beste tv voor PS5

Houd jij van gamen en heb je geïnvesteerd in de beste PlayStation console, dan hoort daar ook de beste tv voor je PS5 bij. Want niets anders brengt een spel meer tot leven dan goed beeld en indrukwekkend geluid. Dat effect krijg je niet met een standaard televisie.

Dit artikel is bedoeld voor iedereen die een PS5 heeft en daar de beste tv bij aan wil schaffen. We hebben alvast de 10 beste PS5 televisies voor je geselecteerd en onder elkaar gezet. De top 5 daarvan nemen we uitgebreid onder de loep. Daarna krijg je van ons een complete koopgids met alle belangrijke punten om aandacht aan te besteden als je de beste gaming tv voor je PS5 gaat kopen.

Top 10: de beste tv’s voor PS5 van 2024

Welke tv is het beste voor je PS5? Wij hebben 10 televisies geselecteerd. Je ziet ze hier onder elkaar, zodat je alvast een idee krijgt van de mogelijkheden en prijzen.

Beste tv voor PS5
TCL QLED 55C831
1
TCL QLED 55C831
Niet op voorraad
Beste Samsung tv voor PS5
Samsung QD OLED 55S95B
2
Samsung QD OLED 55S95B
€883,00
Op voorraad
Beste hoogwaardige tv voor PS5
Samsung Neo QLED 65QN90B
3
Samsung Neo QLED 65QN90B
Niet op voorraad
as of juli 14, 2024 6:18 am
Beste goedkope tv voor PS5
Philips 48OLED707 - Ambilight
4
Philips 48OLED707 - Ambilight
€988,00
Op voorraad
Beste grote tv voor PS5
Samsung QLED 75Q74B
5
Samsung QLED 75Q74B
Niet op voorraad
as of juli 14, 2024 6:18 am
Beste LG tv voor PS5
LG OLED55CS6LA
6
LG OLED55CS6LA
€999,00
Op voorraad
7
TCL QLED 75C835
€1.549,00
Niet op voorraad
8
Philips 55OLED707 - Ambilight
€1.199,00
Op voorraad
9
Sony Bravia KD-43X85KP
Niet op voorraad
as of juli 14, 2024 6:18 am
10
LG OLED65CS6LA
€1.399,00
Op voorraad

De 5 beste tv’s voor je PS5 van 2024 uitgebreid besproken

We nemen de 5 beste tv’s voor PlayStation 5 spelers onder de loep. We gaan uitgebreid in op de unieke kenmerken van deze televisies én bekijken de plus- en minpunten.

1. TCL QLED 55C831

Beste tv voor PS5
TCL QLED 55C831
Niet op voorraad

Wat de TCL QLED 55C831 zo geschikt maakt, is de beeldkwaliteit. Hij heeft namelijk een QLED scherm. Dit zijn gewone LCD-LED schermen, maar van hogere kwaliteit. Dat zie je terug aan het contrast en de helderheid. Het is ook een mooie grote televisie met een diameter van 55 inch. Ook niet onbelangrijk: de verversingssnelheid van 100 Hz zorgt voor vloeiende beelden tijdens het spelen.

Ook het geluid is beter dan gemiddeld en ook dat is bij gamen fijn. Deze televisie heeft 3 ingebouwde speakers en 1 subwoofer. Hij heeft ook Dolby Atmos ondersteuning. Game jij met een home cinema systeem of soundbar, dan lijkt het of de geluiden van overal om je heen komen. Dat levert een nog enerverende game-ervaring op.

Dit is dus een uitstekende televisie voor PS5 games. De beeldkwaliteit zal je ook niet teleurstellen als je je computer even uitzet en een filmpje gaat kijken. De reactietijd is 5,71 ms. Inclusief 2.1 HDMI poort.

Bekijk de TCL QLED 55C831 bij de volgende vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com
Niet op voorraad
Bekijken

2. Samsung QD OLED 55S95B

Beste Samsung tv voor PS5
Samsung QD OLED 55S95B
€883,00
Op voorraad

Wat betreft schermtype wordt OLED altijd als het beste beschreven. Deze schermen hebben een uitstekend contrast, diepzwarte kleuren en een goede helderheid. Dat is 1 van de redenen waarom deze Samsung QD OLED 55S95B als een van de beste tv’s voor de PS5 is uitgeroepen. De rest is de 100 Hz verversingssnelheid en het ruimtelijke en volle geluid.

Naast het mooie en scherpe beeld zal je tijdens het spelen ook geen last hebben van haperende scenes. De hoge verversingssnelheid zorgt voor een soepel verloop, ook bij snelle bewegingen. Gamers zullen ook genieten van Object Tracking Sound Pro, waarmee je bijvoorbeeld auto’s van links naar rechts hoort gaan. Behalve deze techniek heeft de televisie ook Variable Refresh Rate en FreeSync.

Dit is geen goedkope investering, maar met deze beste tv voor je PS5 ervaar je jouw games alsof je erin staat. Kies voor een geïntegreerde soundbar en je ervaart alles nog echter. De input lag is 6 ms. Inclusief 2.1 HDMI poort.

Bekijk de Samsung QD OLED 55S95B bij de volgende vertrouwde webshops:


3. Samsung Neo QLED 65QN90B

Beste hoogwaardige tv voor PS5
Samsung Neo QLED 65QN90B
Niet op voorraad
as of juli 14, 2024 6:18 am

Deze Samsung Neo QLED 65QN90B heeft een schermdiagonaal van 65 inch. Je kunt ook kiezen voor kleinere en zelfs grotere televisies. Hij heeft een QLED scherm, wat een zeer goede beeldkwaliteit oplevert met een scherp contrast en mooie helderheid. Hij heeft een 100 Hz verversingssnelheid, wat hem voor je PS5 ideaal maakt.

Behalve deze al indrukwekkende kenmerken, heeft deze Samsung televisie meer. Het is de beste tv voor je PS5 omdat hij ook Object Tracking Sound + heeft en jij dus kunt horen waar iets of iemand vandaan komt en naartoe gaat. Je kunt hem ook bestellen met geïntegreerde soundbar, voor een nog dynamischer geluid.

Dit is een uitstekende televisie voor bij je PS5, door de uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit. Ook deze televisie is prijzig, maar jouw spellen verdienen niets minder dan het beste. En deze kenmerken brengen niet alleen games tot leven, maar ook je favoriete series en films. De reactietijd is 6 ms en hij heeft ook een 2.1 HDMI poort.

Bekijk de Samsung Neo QLED 65QN90B bij de volgende vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €1.902,30
Niet op voorraad
Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Niet op voorraad
Bekijken
Last Amazon price update was: juli 14, 2024 6:18 am

4. Philips 48OLED707 – Ambilight

Beste goedkope tv voor PS5
Philips 48OLED707 - Ambilight
€988,00
Op voorraad

Deze Philips 48OLED707 - Ambilight is wat kleiner dan de andere in onze top 5. Hij heeft daardoor wel een lagere prijs én is voorzien van ambilight. Daarmee wordt de wand achter de televisie verlicht in de kleuren op het beeld. Hij heeft ook een uitstekend OLED scherm, bekend om het beste contrast en helderheid. De verversingssnelheid is, uiteraard, 100 Hz.

Je ziet het voordeel van een OLED scherm in de echtheid van de schaduwen in je spel en de realistische kleuren. De geluidskwaliteit is bij deze kleine televisie niet minder. Je hebt 2 krachtige speakers inclusief subwoofer en Dolby Atmos ondersteuning. Schaf een aparte soundbar aan en het spel is overal om je heen.

Het enige nadeel van deze beste tv voor je PS5 is de wat kleinere diameter. Vergeet niet dat een kleine diameter geen probleem is als je je op 2 tot 3 meter van het scherm bevindt. Reactietijd: 8 ms. Inclusief 2.1 HDMI poort.

Bekijk de Philips 48OLED707 - Ambilight bij de volgende vertrouwde webshops:


5. Samsung QLED 75Q74B

Beste grote tv voor PS5
Samsung QLED 75Q74B
Niet op voorraad
as of juli 14, 2024 6:18 am

De laatste beste tv voor je PS5 die we hier uitgebreid bespreken is de Samsung QLED 75Q74B. QLED schermen zijn een uitstekende keuze als je geen budget hebt voor OLED en toch een uitmuntende beeldkwaliteit wilt zien. Deze televisie heeft een diameter van 75 inch, maar je kunt ook voor een grotere of kleinere kiezen. De verversingssnelheid is 100 Hz en ook deze beste tv voor je PS5 heeft een 2.1 HDMI poort.

Deze televisie heeft ook Adaptive Picture, wat betekent dat hij het beeld zelf aanpast aan het licht eromheen. Dit voorkomt ook reflecties die je afleiden van je spel en het beeld onduidelijk maken. De vloeiende beelden worden verder ondersteund door de Variable Refresh Rate.

De audiokenmerken van deze beste tv voor je PS5 zijn iets minder. Je hebt 2 kleine speakers en een subwoofer. Omdat hij Q-Symphony heeft en Dolby Atmos ondersteuning is het geen slecht idee om te investeren in een geïntegreerde soundbar. Input lag: 6 ms.

Bekijk de Samsung QLED 75Q74B bij de volgende vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl
Niet op voorraad
Bekijken
bol.com Bol.com
Niet op voorraad
Bekijken
Last Amazon price update was: juli 14, 2024 6:18 am

Waaraan moet een goede PS5 gaming tv voldoen?

De beste tv moet jouw PS5 spelletjes tot leven brengen. Deze spellen zijn gemaakt voor kwaliteit en met een televisie van eenzelfde kaliber komen ze het beste tot hun recht. Wat zijn de kenmerken die voor PS5 gamers belangrijk zijn?

  • De verversingssnelheid moet minimaal 100 Hz zijn. Bij deze snelheid zullen snelle beelden niet vervagen of schokkend worden uitgezonden. Het is een echte vereiste om vloeiende beelden te garanderen.
  • De beeldkwaliteit is ook belangrijk. Dat zie je aan het soort scherm en de scherpte. Voor gamers is OLED dan de beste keuze, met QLED als goedkoper alternatief. Je wilt minimaal een 4K scherpte.
  • Met een televisie met uitmuntend geluid hoor je waar een helikopter vandaan komt. Het geluid komt van overal om je heen, waardoor je je voelt alsof je in het spel staat. De beste tv bij je PS5 heeft daarom minimaal een subwoofer en 1 of meer technieken om het geluid nog beter te maken.

Een goede PS5 gaming televisie of monitor?

Je hoeft niet te investeren in een televisie. Je kunt ook kiezen voor de beste PS5 monitor en zo je spellen spelen. Waarom zou je dan de beste televisie kopen voor bij je PS5?

Deze keuze is natuurlijk volledig aan jou. We zetten hier de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Kenmerken beste tv PS5:

  • Groter dan monitors (43 tot 86 inch).
  • Hogere maximale resolutie (8K).
  • Lagere verversingssnelheid (tot 120 Hz).
  • Reactietijd/input lag 20 ms.
  • Alleen een hdmi aansluiting.
  • Ook te gebruiken voor televisie kijken.
  • Geschikt voor open world games en RPG.

Kenmerken beste PS5 monitor:

  • Kleiner (24 tot 49 inch).
  • Lagere maximale resolutie (5K).
  • Hogere verversingssnelheid (tot 350 Hz).
  • Reactietijd/input lag 1ms.
  • Hdmi, USB-C en DisplayPort aansluitingen.
  • Ook te gebruiken als gewone monitor bij je computer.
  • Voor race games, shooters en strategy.

Let hierop als je de beste tv bij je PS5 gaat kiezen

De beste tv voor je PS5 moet dus wel enkele extra kenmerken hebben die je anders misschien niet voor je televisie had gekozen. Een 100 Hz verversingssnelheid is bijvoorbeeld niet nodig als je deze alleen gebruikt voor streamen en het kijken van zenders.

We bespreken de verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden als je de beste gaming tv bij jouw PS5 wilt vinden.

1.      Welk formaat moet jouw beste PS5 gaming tv minimaal hebben?

Het beste formaat voor een goede PS5 gaming tv is lang niet altijd het grootste formaat. Wat belangrijk is, is dat deze niet te klein is. Op een te kleine televisie kan je niet goed zien wat er gebeurt.

Je bepaalt de minimale grootte door de afstand te nemen van televisie tot waar je zit. Zoek ook de beelddiagonaal op in centimeters. 1 inch is 2,54 centimeter.

De kijkafstand mag dan niet meer zijn dan 3 keer de beelddiagonaal, of hij is te klein. Stel, de afstand tussen jou en je televisie is 3 meter. Een geschikte beelddiagonaal daarvoor is dan 1 meter of meer. Dat is een beelddiagonaal van minimaal 40 inch. Je zult in de meeste gevallen voor een grotere televisie kiezen, want hoe groter de beste tv voor je PS5, hoe enerverender je spel.

2.      Welk soort scherm heeft jouw voorkeur?

Het soort scherm dat je kiest heeft invloed op de kwaliteit van de beelden. De beste PS5 tv moet goed weergeven wat er in het spel gebeurt. Hoe gedetailleerder, dynamischer en realistischer het beeld, hoe meeslepender het spel.

Gamers kiezen daarom het beste voor een OLED scherm. Deze hebben een beter contrast, goede zwarte en donkere kleuren en mooie heldere tinten. Omdat de pixels van LCD-LED schermen niet individueel worden belicht, zijn deze eigenschappen bij deze schermen minder.

Tip: kies voor een QLED scherm als je geen budget hebt voor een OLED-scherm. Het is de naam van een technologie van Samsung die de LCD-LED beeldkwaliteit verbetert. QLED schermen zitten qua prijs en kwaliteit precies tussen LCD-LED en OLED in.

3.      Welke schermresolutie is minimaal acceptabel voor je?

De schermresolutie vertelt je hoe gedetailleerd en scherp je beelden zijn. Het vertelt je hoeveel pixels een scherm heeft, en hoe meer pixels, hoe meer detail. Er zijn dan 3 gangbare mogelijkheden, namelijk FHD (Full High Definition) met 1920 x 1080 megapixels, 4K UHD (4K Ultra High Definition) met 3840 x 2160 megapixels en 8K UHD (8K Ultra High Definition) met 7680 x 4320 megapixels.

Gamers willen minimaal een 4K tv voor hun PS5. Dit is ook de meest gangbare optie op televisies van dit moment. FHD zie je vooral nog terug in de kleinere en goedkopere smart tv’s. Bij kleinere beeldschermen valt een lager aantal pixels minder op. Alleen de beste grote en dure tv’s geschikt voor PS5 hebben 8K UHD schermresolutie.

4.      Het belang van de verversingsfrequentie

Voor gamers is de verversingsfrequentie ook één van de belangrijkste punten om mee te nemen als je de beste tv voor je PS5 wilt vinden. Want hoe vaker de beelden zich vernieuwen, hoe soepeler deze in elkaar overlopen.

Aan de verversingsfrequentie zie je hoe vaak de televisie per seconde al zijn pixels ververst. Voor het kijken van standaard televisiezenders en gestreamde content, is een verversingsfrequentie van 50 Hz voldoende. Televisiezenders gebruiken zelf ook nog geen hogere verversingsfrequentie, dus je hebt er zelfs weinig aan.

Maar bij games is dat wat anders. Dan ben je niet afhankelijk van de verversingsfrequentie die het spel aanbiedt. Hoe hoger deze is, hoe soepeler en vloeiender de beelden, zelfs in snelle actiescenes. Televisies hebben een maximale verversingssnelheid van 120 Hz. Nij monitors kan dit oplopen tot wel 350 Hz. De beste tv voor jouw PlayStation 5 heeft minimaal een verversingssnelheid van 100 Hz.

5.      De kwaliteit van het geluid is ook belangrijk

Bij de beste PS5 games draait het niet alleen om het beeld. Als daar een enerverend en dynamisch geluid bij zit, dan zal dat de spanning en game ervaring alleen maar verhogen. Vergeet daarom ook niet te controleren wat de televisie op het gebied van audio te bieden heeft.

Een subwoofer brengt de lage tonen tot leven. Meerdere speakers geven een dynamischer geluid af. Een beste tv voor je PS5 met ingebouwde soundbar kan het geluid van een bioscoop nabootsen. Als je een televisie hebt met een uitstekend beeld, dan wil je daar geen metaalachtig en vlak geluid bij horen.

6.      Input lag en waarom dat belangrijk is

Input lag is een factor die we tot nu toe nog niet hebben besproken. Het is een term die aangeeft hoe lang het duurt voor het beeldscherm om het beeld te laten zien dat van je PS5 komt. Idealiter is deze dus zo kort mogelijk.

Een andere naam voor input lag is reactietijd. Bij games kan dat het verschil betekenen tussen een gewonnen en een verloren strijd. De beste gaming monitoren hebben een reactietijd van slechts 1ms. Bij televisies is deze langer, namelijk 20 ms.

De langere reactietijd maakt PS5 gaming televisies minder geschikt voor competitive spellen. Wat als jouw tegenspeler een televisie heeft met een snellere reactietijd? Dan is hij of zij je altijd een stapje voor. De beste tv voor je PS5 heeft een reactietijd van maximaal 20 ms. Alle televisies uit onze top 5 hebben een reactietijd van minder dan 10 ms, wat dus uitstekend is.

7.      Zijn er voldoende HDMI-poorten?

Gaming televisies hebben alleen HDMI-poorten. Ze hebben zelfs vaak een speciale versie 2.1 poort die specifiek bedoeld is voor het aansluiten van gaming consoles. Daar is de verversingssnelheid groter en krijg je de beste resolutie voor je spel.

De beste tv voor je PS5 heeft dus een HDMI 2.1 poort. Alle PS5 consoles worden geleverd inclusief deze kabel en de beste tv’s voor de PS5 uit onze top 5 hebben deze poort. Het is een ideale manier om het beste uit je televisie te halen als je je console aan zet.

Wat is je budget?

De beste game ervaring is wat iedereen wil. Maar de beste tv’s voor je PS5 zijn niet goedkoop. En alle extra technologieën die voor een nog betere gaming ervaring zorgen, voegen geld toe aan de prijs. Het is dus belangrijk dat je voor jezelf een budget afspreekt en daar niet overheen gaat.

Welke tv is het beste voor mijn PS5?

De beste tv voor jouw PS5 valt binnen je budget en heeft alle of de meeste eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Je kunt besparen door deze zorgvuldig uit te kiezen en een perfecte mix te vinden van de kenmerken die jouw beste PS5 gaming televisie moet hebben.

Om deze mix te vinden, stel je jezelf de volgende vragen:

  • Wil ik de beste tv voor mijn PS5 of een gaming monitor?
  • Welk formaat moet mijn PS5 gaming tv minimaal hebben?
  • Welk soort scherm heeft mijn voorkeur?
  • Welke schermresolutie is minimaal acceptabel?
  • Welke verversingsfrequentie wil ik?
  • Hoe kwalitatief moet het geluid zijn?
  • Met welke minimale reactietijd kan ik leven?
  • Hoeveel HDMI en HDMI 2.1 poorten moet de beste tv voor mijn PS5 hebben?
  • Wat is mijn budget?

Deze informatie neem je mee naar de winkel. Je kiest dan vast een uitstekende televisie uit waarmee jouw PS5 spellen tot leven worden gebracht.

Meer koopgidsen gerelateerd aan tech

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here