Home Huishoudelijk De beste all-in-one printer voor thuisgebruik

De beste all-in-one printer voor thuisgebruik

117
0
DELEN
Beste all in one printer thuisgebruik

Wat is de beste all-in-one printer voor thuisgebruik? Na het lezen van dit artikel is dat duidelijk. Er wordt behandeld wat een all-in-one printer allemaal kan en waar op gelet moet worden als je er één gaat kopen. Verder worden een aantal vragen besproken die consumenten hebben over dit onderwerp. Wil je thuis kunnen afdrukken, scannen en kopiëren? Dan heb je en all-in-one printer nodig. Die aankoop hoeft niet per se veel duurder te zijn dan een gewone printer. Om de keuze wat makkelijker te maken zullen we beginnen met een aantal top printers om te kopen. Een miskoop is geen optie meer na het lezen van dit artikel.

Top 10 all-in-one printers voor thuis

1. Epson Expression Home XP-4100 All-in-One Printer

Epson Expression Home XP-4100 
 • Formaat: 375 x 170 x 300 mm
 • DPI: 5760 x 1440
 • Printsnelheid kleur: tot 25 pagina’s per minuut
 • Printsnelheid zwart/wit: 25 t/m 39 pagina’s per minuut
 • Capaciteit papierlade: 100

De Epson Expression Home XP-4100 is een aankoop waar je geen spijt van zal krijgen. Je print, scant en kopieert alles in huis. Randloos en dubbelzijdig printen (alleen niet automatisch) is geen probleem. Wi-Fi-Direct maakt printen van diverse apparaten mogelijk. Op het Lcd-scherm zijn opdrachten mogelijk zonder dat er een computer bij betrokken is. Alle vier de inktpatronen zijn los van elkaar te vervangen. De printresolutie is uitstekend voor het printen van afbeeldingen. Ook beschikt de printer over OCR. Digitaliseren en bewerken van documenten is de Epson Expression Home XP-4100 dus uitermate geschikt voor.

Pluspunten

Het formaat van de printer is ideaal wanneer je niet te veel ruimte kwijt wilt zijn in huis
Het is mogelijk om een ReadyPrint abonnement te nemen bij het apparaat
De printresolutie (DPI) van de printer is zeer geschikt voor afbeeldingen

Minpunten

Helaas beschikt de Epson Expression Home XP-4100 niet over ADF-technologie

Je kunt deze all-in-one printer bij de volgende webshops bestellen

2. Canon PIXMA MG3650S

Canon PIXMA MG3650S
 • Formaat: 304 x 152 x 449 mm
 • DPI: 4800 x 1200
 • Printsnelheid kleur: tot 25 pagina’s per minuut
 • Printsnelheid zwart/wit: tot 25 pagina’s per minuut
 • Capaciteit papierlade: 100

De Canon PIXMA MG3650S is een uitstekende All-in-One inkjet printer.  Het formaat is compact en is dus gemakkelijk ergens in huis te plaatsen. Printen gaat via Wifi met al je apparaten. Dubbelzijdig printen gaat automatisch. Ook heeft het apparaat de mogelijkheid om XL-cartridges toe te voegen. Zo print je meer en ben je voordeliger uit.

Pluspunten

De cartridge van de Canon printer is relatief goedkoop in aanschaf
Relatief compact

Minpunten

De printsnelheid is niet bovengemiddeld

Je kunt deze all-in-one printer bij de volgende webshops bestellen

3. Epson EcoTank ET-2720

Epson EcoTank ET-2720 
 • Formaat: 375 x 179 x 347 mm
 • DPI: 5760 X 1440
 • Printsnelheid kleur: tot 25 pagina’s per minuut
 • Printsnelheid zwart/wit: tot 25 pagina’s per minuut
 • Capaciteit papierlade: 100

Opzoek naar een duurzame maatschappelijk verantwoorde all-in-one printer? Dan is de Epson EcoTank ET-2720 de beste keus. Een groot verschil met andere printers is het inktreservoir. Je vult deze bij met inktflessen die voor slechts een tientje per stuk te koop zijn. Het is dus duurzaam en goedkoop. Met Wi-Fi Direct is het simpel om draadloos van al je apparaten opdrachten te versturen. Een probleem van de meeste printers is dat ze kunnen uitdrogen bij sporadisch gebruik. De Epson Ecotank heeft hier geen last van. Ook wordt de printer geleverd met genoeg inkt voor 4500 pagina’s in zwart/wit en 7500 pagina’s in kleur. Dit zou bij een normale printer ongeveer 88 cartridges kosten. De Epson is duurzaam, stijlvol en gewoon erg goed. De dpi of resolutie is erg hoog dus de printer is ook uitstekend om afbeelding mee te printen.

Pluspunten

De Epson EcoTank heeft een groot inktreservoir die duizenden pagina’s print voor hij leeg is
Door de duurzame eigenschappen gaat de printer lang mee en past hij volledig in een duurzame levensstijl
De printresolutie van de Epson is erg hoog

Minpunten

De printsnelheid van de Epson Ecotank ET-2720 is niet erg hoog

Je kunt deze all-in-one printer bij de volgende webshops bestellen

4. HP ENVY 6032

HP ENVY 6032
 • Formaat: 432,5 x 132,1 x 361,1 mm
 • DPI: 4800 x 1200
 • Printsnelheid kleur: tot 25 pagina’s per minuut
 • Printsnelheid zwart/wit: tot 25 pagina’s per minuut
 • Capaciteit papierlade:100

De HP ENVY 6032 is een uitstekende all-in-one inkjet printer. Het hele gezin kan ermee aan de slag. Opdrachten voor school, werkdocumenten zijn geen probleem voor deze printer. Foto’s en afbeeldingen zijn minder geschikt. Printen kan draadloos via de HP Smart-app. Ook ontvang je meldingen wanneer de opdracht klaar is of wanneer het inktniveau laag is. Er zit een 3 in 1 kleurencartridge in de ENVY 6032 die alle kleuren maakt. Het is ook mogelijk om een printplan af te sluiten bij HP. Op deze manier ben je altijd verzekerd van inkt.

Pluspunten

Met de HP Smart-app is printen gemakkelijk
De ENVY geeft een melding aan via de app wanneer inkt op raakt

Minpunten

De afdruksnelheid van de printer is niet erg hoog
Voor het printen van foto’s en afbeeldingen is de ENVY minder geschikt

Je kunt deze all-in-one printer bij de volgende webshops bestellen

5. Epson Expression Home XP-2100

Epson Expression Home XP-2100
 • Formaat: 390 x 140 x 300
 • DPI: 5760 x 1440
 • Printsnelheid kleur: tot 25 pagina’s per minuut
 • Printsnelheid zwart/wit: tot 25 pagina’s per minuut
 • Capaciteit papierlade: 100

Deze Epson all-in-one printer is gegarandeerd een topaankoop. Afdrukken, scannen en kopiëren is geen probleem vanaf alle locaties via Wi-Fi. Het is mogelijk om randloze prints te maken, ideaal voor foto’s. Het apparaat is uitgerust met ReadyPrint technologie. Je komt dus nooit zonder inkt te zitten. Ook zit er OCR op de Epson Home XP-2100 all-in-one printer. Het maximale printformaat is A4.

Pluspunten

Het formaat van de Epson Home XP-2100 is zeer compact
De printer is geschikt voor een ReadyPrint abonnement

Minpunten

Printen in kleur of zwart/wit maakt niet uit voor de snelheid. Er zijn snellere printers op de markt.

Je kunt deze all-in-one printer bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen van een all-in-one printer?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een printer gaat kopen. In dit gedeelte wordt het besproken.

Wat is een all-in-one printer?

Eigenlijk is een all-in-one printer een normale printer. Bijna alle modellen te koop in de winkels kunnen printen, scannen en kopiëren. Laserprinters zijn nauwelijks nog te vinden. De alles-in-1 printer is multifunctioneel zonder dat het ten koste gaat van de van de kwaliteit.

Draadloos printen of via kabels

Tegenwoordig hebben bijna alle all-in-one printers wifi. Het is dus niet nodig om met kabels te werken voor aansluiting. Ook kan er gemakkelijk vanaf andere apparaten in huis worden geprint. Een smartphone of laptop is het bijvoorbeeld ideaal voor. Nadeel is wel dat je zonder internet ook niet kan printen. Er bestaan ook all-in-one printers voor thuis die via usb-stick of kabel kunnen printen. Het is verstandig om van tevoren te bedenken op welke manier de printer verbonden moet kunnen worden. Of het enkel via een vaste computer gaat of via verschillende losse apparaten maakt een groot verschil.

Het formaat van de printer

Niet iedereen heeft evenveel ruimte over voor een printer in huis. Daarom zijn ze in verschillende formaten verkrijgbaar. Het is te verdelen in kleine, gemiddelde en grote printers. Vaak zijn de printers met extra functies groter van formaat. Als dit niet nodig is of er geen ruimte voor is, zijn kleinere modellen wellicht beter. De meeste online winkels zoals Cool Blue en Mediamarkt hebben een filter voor het formaat van de printer.

ADF

Een handige functie van sommige all-in-one printers is ADF. De afkorting staat voor ‘automatic document feeder’, oftewel automatische documenten doorvoer. Deze functie zorgt ervoor dat documenten automatisch door de scanner worden gehaald. Ze hoeven dus niet één voor één door de scanner gehaald te worden. Ook is het mogelijk om een ADF-functie te hebben die geschikt is om dubbelzijdig te scannen en kopiëren. Let wel op dat dit niet altijd het geval is. Als deze functie belangrijk is moet je er specifiek op letten. Een all-in-one printer met ADF is over het algemeen wel groter.

Kleuren

Niet alle all-in-one printers hebben evenveel kleurcartridges. Hoe meer kleuren, hoe beter de kwaliteit van fotoprints. Wanneer het apparaat dus veel gebruikt gaat worden voor afbeeldingen of foto’s, is dit iets om rekening mee te houden. De consument moet bedenken of foto’s afdrukken belangrijk vindt. De standaard all-in-one printers voor thuis hebben over het algemeen vier kleur. Hiermee is het mogelijk op prima foto’s te printen. Nog meer kleur verhoogt de kwaliteit alleen maar.

Afdrukkwaliteit

Bij het kopen van een all-in-one printer voor thuis zal de term resolutie of DPI langskomen. Dit heeft te maken met de afdrukkwaliteit. DPI staat voor dots per inch. Het gaat dus om het aantal druppeltjes inkt op een oppervlak. Hoe meer dit er zijn hoe hoger de kwaliteit van de geprinte tekst of afbeelding. Dit betekent niet dat er ook meer inkt verbruikt wordt. Het is nagenoeg hetzelfde.

All in one printer thuisgebruik beste

Snelheid

Een hele langzame printer zit niemand op te wachten. Daarom is het verstandig om hierop te letten. De snelheid van de printer wordt aangegeven in pagina’s per minuut. Ook is er onderscheid tussen zwart/wit en kleurenprints. De eerste is uiteraard sneller. Een zeer snelle all-in-one printer heeft een snelheid van ongeveer 25 pagina’s per minuut.

Capaciteit papierlade

Een papierlade van een printer heeft natuurlijk een beperkte capaciteit. Er zal hoe dan ook een moment zijn dat hij bijgevuld moet worden. Als er veel gebruik gemaakt wordt van de printer of je hebt een hekel aan het bijvullenen van de lade kun je beter een grote kiezen. De ladecapaciteit is meestal rond de 60 vellen. Er bestaan hele luxe apparaten met een capaciteit van 250. Er bestaan ook varianten met meerdere lades met verschillende papiersoorten voor verschillende doeleinden.

OCR-Software

Het kan zijn dat in een all-in-one printer beschikt over OCR-Software. Dit staat voor Optical Character Recognition. Hiermee leest de computer letters, cijfers en leestekens. Het is dus mogelijk om documenten te digitaliseren. Het verandert zo in een Wordbestand. Met OCR is iets opzoeken in een pakpapier of een tekst overnemen en bewerken een eitje.

FAQ

In dit gedeelte worden een aantal vee gestelde vragen over all-in-one printers behandeld.

Wat zijn de beste merken van all-in-one printers voor thuisgebruik?

Of een product goed is kan natuurlijk niet worden geconcludeerd op basis van alleen het merk. Toch zijn er een aantal fabrikanten die dominant aanwezig zijn op de printer markt. All-in-one printers van Epson, HP en Canon staan erg hoog aangeschreven.

Kan een all-in-one printer ook A3-formaat printen?

Er zijn all-in-one printers die op A3-formaat kunnen printen. Echter zit deze functie vaak niet op de modellen voor thuisgebruik. A3-formaat wordt voornamelijk in de werkomgeving toegepast. De printer die deze functie hebben zijn over het algemeen groter en duurder.

Wat is het verschil tussen een laserprinter en een inkjetprinter?

Een laserprinter wordt veel gebruikt in een zakelijke omgeving. Afdrukken werkt via een soort poeder wat aan het papier hecht. Op werkplekken waar heel veel geprint wordt bespaart dit veel geld omdat poeder goedkoop is. Een inkjetprinter gebruikt inkt. De kwaliteit van foto’s is een stuk hoger. Echter is inkt duurder.

Hoe lang gaat een all-in-one printer mee?

Ongeveer 62% van de mensen koopt na ongeveer 5 jaar een nieuwe printer. Dit is een indicatie van hoelang de meeste printer minimaal mee gaan. Echter zijn er ook genoeg consumenten die veel langer met hun apparaat doen. Het is natuurlijk afhankelijk de intensiteit van het gebruik.

Wat is een inktabonnement?

Voor sommige all-in-one printers is er een inktabonnement beschikbaar. Er wordt dan op het aantal prints per maand gebaseerd hoe vaak er nieuwe inkt nodig is. Vervolgens krijg je de nieuwe cartridges thuisgestuurd. Let wel op! Losse cartridges van alternatieve aanbieders zijn vaak stukken goedkoper.

Conclusie

Het kopen van een All-in-One printer voor thuis hoeft niet ingewikkeld te zijn. Na het lezen van dit artikel weet je waar je op moet letten. Het formaat, printsnelheid, DPI, diverse functies zijn allemaal zaken om te overwegen voor het kopen van een printer. All-in-One printers van Epson, HP en Canon staan hoog aangeschreven. Deze merken hebben veel keus en staan over het algemeen goede kwaliteit. Ook in de wereld van printers is duurzaamheid een thema geworden. Zo zijn grotere cartridges al bij een aantal modellen een optie. Ook dit kan een reden zijn om voor een bepaald model te kiezen. Pas je persoonlijke situatie toe op de mogelijke eigenschappen van All-in-One printers. Een miskoop zal je niet snel overkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here