Home Smartphones en tablets Dit zijn de beste smartphones met professionele camera’s van dit moment

Dit zijn de beste smartphones met professionele camera’s van dit moment

17712
0
DELEN
Dit zijn de beste smartphones met professionele camera’s van dit moment

De vraag naar een smartphone met een goede camera is groot. Dat is logisch omdat we het in deze tijd fijn vinden om te communiceren met behulp van beelden. De sociale mediakanalen staan er vol mee en niet zelden wordt dit dan weer gekoppeld aan een blog, vlog of shop. Bekijk je filmpjes op YouTube of foto’s op Instagram en zien ze er professioneel uit, dan komen de volgende vragen ook steeds voorbij: Welke smartphones worden er gebruikt? Bewerken ze de foto’s?

Professioneel gebruik

Als jij het leuk vindt om te vloggen en je foto’s te delen met vrienden en familie, dan noemen we dit nog persoonlijk gebruik. Maar op het moment dat je sociale mediakanaal goed wordt bekeken en ook onbekenden aantrekt om jou te volgen, dan hebben we het over een professioneel mediakanaal. Met dit kanaal ben je dan in staat om volgers te beïnvloeden en kun je er zelfs aan verdienen als je dat zou willen.

Smartphones met een professionele camera worden ook gebruikt door bedrijven die producten of diensten graag onder de aandacht brengen. Door regelmatig afbeeldingen en filmpjes te plaatsen op o.a. sociale media proberen ze contact te krijgen en te houden met bestaande en nieuwe klanten.

Het fijne aan een smartphone met een professionele camera is dat delen zo gebeurd is. Pakken, schieten, misschien nog even bewerken en delen. Dat zijn de belangrijkste functies. Apple en Android smartphones gaan nek aan nek, maar wat zijn de smartphones met de beste camera’s? We geven een overzicht.

Top 5 smartphones met een professionele camera

Top 5 smartphones met een professionele camera

1.         De iPhone 13 Pro (en Pro Max). Het paradepaardje onder de smartphones, maar daar is de prijs dan ook naar. Apple noemt dit zelf next-level hardware met superintelligente software. Voorzien van een LiDAR-scanner, een ultragroothoek­camera en een telelenscamera. Het nieuwste model kan haarscherpe foto’s van 2 centimeter afstand maken, filmen in portretmodus (met wisselende focus op voor- of achtergrond) en nog meer.

2.         De Samsung Galaxy S21 Ultra. Deze smartphone zit boordevol met de allernieuwste techniek en ontvangt iedere maand een update. Dit model is het beste alternatief voor een iPhone. Het toestel heeft 5 camera’s met aan de voorzijde een 10MP Selfie camera en aan de achterzijde een driedubbele camera. Op het hoofdscherm vind je een 4MP camera. Voor een Android fan een uitstekende keuze.

3.         De Sony Xperia 1 III. Deze multimedia smartphone is bekroond met de titel: beste multimedia smartphone van 2021-2022 (EISA award). Het is een kostbaar toestel dat geschikt is voor intensief gebruik voor allerlei mediadoeleinden. Voorzien van een OLED-scherm, 3 geavanceerde camera’s, 4 lenzen en een 3,5 mm audio-aansluiting voor de ultieme geluidskwaliteit. De ondersteunende software van Sony is uitstekend: de zogenaamde Sony’s Alpha cameratechnologie.

4.         De OnePlus 9 Pro. Een geliefd toestel met veel gebruikersmogelijkheden in een iets groter formaat. De prijs van dit toestel is absoluut concurrerend, en dat kan de doorslag geven. Met dit toestel kun je door gebruik te maken van de mogelijkheden echt fantastische foto’s maken. Ook scoren alle camera’s over het algemeen erg goed. Daarna vind je ze terug in een slimme galerij die speciaal voor jou is georganiseerd. De batterij gaat erg lang mee, waardoor meer foto’s maken natuurlijk mogelijk is.

5.         De Oppo Find X3 Pro. Het toestel is gemaakt in een space age ontwerp en bevat 4 camera’s waaronder een microscoop camera. Dit toestel wordt geroemd om de prachtige kleurenweergave van de beelden en de uitstekende groothoekcamera. Na kritiek op het update-beleid van dit toestel heeft Oppo besloten om dit aan te passen. In plaats van twee jaar wordt dit toestel nu drie tot vier jaar voorzien van updates.

Meer koopgidsen

Bekijk ook onze andere koopgidsen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here