Home Smartphones en tablets De verschillende soorten telefoonhoesjes op een rij

De verschillende soorten telefoonhoesjes op een rij

1794
0
DELEN
telefoonhoesje

Er zijn verschillende modellen telefoonhoesjes waar je uit kunt kiezen. Ben jij op zoek naar een nieuw telefoonhoesje voor jouw smartphone en wil je graag weten welk telefoonhoesje geschikt is voor jouw telefoon? Dan is het handig om te weten welke soorten er allemaal beschikbaar zijn. Om jou hier een beter beeld van te geven, zetten wij in dit artikel de verschillende soorten telefoonhoesjes op een rij, zodat jij wellicht makkelijker een goede keuze kunt maken!

Bookcase

Een van de populairste soorten telefoonhoesjes, is de bookcase. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je dit hoesje gebruiken als een soort boek. Het telefoonhoesje zit namelijk om jouw telefoon heen en kun je openen als een soort boek. Maar wat zijn nou de voordelen van zo’n bookcase? Dit soort telefoonhoesje heeft meerdere voordelen. Een bookcase biedt namelijk veel bescherming, waardoor de kans op val- en stootschade een stuk kleiner is. Daarnaast heeft een bookcase vaak nog meer functies. Zo heeft dit hoesje vaka de mogelijkheid om pasjes op te bergen, wat enorm handig is. Op deze manier kun je dus gemakkelijk bijvoorbeeld je ov-kaart, pinpas of ID-kaart opbergen in jouw telefoonhoesje. Ook bieden sommige bookcases de mogelijkheid over een standaard waarmee je jouw telefoon eenvoudig rechtop kunt zetten. 

Bookcases zijn te koop in heel veel soorten. Van bookcases van echt leer of kunstleer tot bookcases van kunststof: het is allemaal te koop. En dat uiteraard in verschillende kleuren en met verschillende patronen. Hierdoor heb je een ruime keuze. Dit type telefoonhoesje staat in ieder geval bekend om de goede bescherming. Als jij dus iemand bent die nog wel eens zijn/haar telefoon laat vallen, kan dit hoesje zeker een aanrader zijn. Zo beperk je de kans op schade aan jouw smartphone.

Flipcase

Een type telefoonhoesje dat we ook veel zien, is de flipcase. Dit type hoesje heeft veel weg van de bookcase. Het enige verschil is eigenlijk dat een flipcase naar boven of naar beneden opent en dus niet helemaal als een soort boek. Net als bij een bookcase zorgt een flipcase ervoor dat jouw toestel goed beschermd wordt. Als je graag een hoesje wilt hebben die val- of stootschade voorkomt, kun je dus ook zeker nadenken over het aanschaffen van een flipcase. Een flipcase zien we net als een bookcase vaak van echt leer of kunstleer, in veel verschillende varianten. 

Backcover

Nog een telefoonhoesje waar je voor kunt kiezen, is een backcover. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een hoesje dat alleen de achterkant en zijkanten van de telefoon beschermt. Een backcover is in staat om de achterkant en de zijkanten van de telefoon dus wat te beschermen. Een groot voordeel aan dit type telefoonhoesje, is dat het makkelijk is om te gebruiken. Je hebt geen last van allerlei bedekkingen van je scherm, want het hele display is niet bedekt. Je kunt jouw scherm dus op deze manier gemakkelijk bedienen, aangezien alleen de achterkant en zijkanten bedekt zijn. Wel is het nadeel hier natuurlijk van dat het display schade op kan lopen. Het display is middels dit hoesje tenslotte niet beschermd. Mocht je telefoon vallen of je deze stoten en het raakt het display, kan het wel schade aan je telefoon geven. Kies je voor zo’n soort hoesje? Dan is het een aanrader om in ieder geval gebruik te maken van een screenprotector. Zo bescherm je jouw display nog enigszins en is de kans kleiner dat je heel veel schade hebt als er iets gebeurt.

Een bumper

Op zoek naar een telefoonhoesje? Dan zou je ook nog na kunnen denken over het kiezen van een bumper. Een bumper is een hoesje dat alleen de zijkanten van je telefoon bedekt. Vaak is dit hoesje relatief dik. Een groot nadeel van dit soort hoesje is dat de telefoon niet optimaal wordt beschermd. Als jouw telefoon valt of het op een andere manier schade oploopt, kan dit ervoor zorgen dat jouw telefoon stuk raakt. Het beschermt dan wel de zijkanten van je telefoon, maar het andere oppervlak helaas niet. Als je veel waarde hecht aan een goede bescherming, is dit niet het juiste hoesje. Wel is het een voordeel van een bumper dat het comfortabel aanvoelt en je het mooie van je telefoon kunt blijven zien, aangezien alleen de zijkanten bedekt zijn. Bumpers zijn te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren, waardoor je veel keuze hebt.

Welk hoesje beschermt het best of welke is het meest comfortabel? Deze soorten hoesjes hebben ieder een eigen functie. Waar het ene type hoesje optimale bescherming biedt, is het andere hoesje misschien mooier omdat je een groot deel van je telefoon blijft zien. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kun je hierin een keuze maken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here