Home Computers De beste controller voor pc

De beste controller voor pc

187
0
DELEN
Beste controller voor pc

De beste controller voor pc is een keuze waarover nagedacht moet worden. Wat werkt het makkelijkst? Welke controller past goed bij jou situatie? Het is mogelijk om pc-games met een controller te besturen, maar ook op de PlayStation of Xbox kan via de pc gespeeld worden. Hier hoort de juiste apparatuur bij. In dit artikel is te lezen waar je op moet letten als je een controller uit gaat zoeken. Allereerst worden een aantal van de best beoordeelde controllers behandeld. Uiteindelijk moet na het lezen van het stuk, de kans op een miskoop zo klein mogelijk zijn.

Top 10 controllers voor pc

1. Xbox One Draadloze Controller

Xbox One Draadloze Controller

De Xbox One Draadloze controller is aan te sluiten op de pc. Het is de grote broer van de Xbox 360 controller die ook aan te sluiten was op de pc. De besturing is nu echter een stuk nauwkeuriger. De Xbox One is een wireless controller. De verbinding gaat via bluetooth. Hierdoor is het ook mogelijk om te verbinden met een pc, tablet en gewoon een Xbox natuurlijk.

De onderkant heeft meer grip dan zijn voorganger. Hierdoor is het lang vasthouden een stuk comfortabeler. Ook zit er een 3,5 mm-stereoheadset aansluiting op de Xbox One controller.

Pluspunten

De Xbox One controller is makkelijk op de pc aan te sluiten en de Xbox
Op de controller zit een 3,5 mm headset aansluiting

Minpunten

De controller werkt op batterijen

Je kunt deze pc controller bij de volgende webshops bestellen

2. Logitech F310- Gaming Controller- PC

Logitech F310 - Gaming Controller - Pc

De Logitech F310 is speciaal ontworpen om de console ervaring over te brengen op een pc. Hij voelt hetzelfde als de apparaten die je altijd op een console hebt gehanteerd. De knoppen zijn speciaal aan te passen naar aanleiding van de game.

De controller is helaas niet draadloos. Het voordeel is dat hij dus ook nooit opgeladen hoeft te worden.

Pluspunten

De controller is gemakkelijk te gebruiken en compact van vorm
De controller is ook op een Mac te gebruiken
De Logitech F310 zorgt voor de volledige console ervaring op de pc
De controller is goedkoop

Minpunten

De F310 is niet draadloos

Je kunt deze pc controller bij de volgende webshops bestellen

3. MOJO Draadloze Controller Wireless Gamepad PS4

MOJO® PS4 Controller Wireless Dualshock 4 V2

De MOJO is een elite variant van de ps4 controller. Hij is voorzien van een Touch pad en een supergevoelige six-axis-sensor. Als extra knop zit er een share button op de MOJO waarmee je video’s kunt streamen en delen. Ondanks dat het uiterlijk lijkt op de normale ps4 controller, ligt deze prettiger in de hand.

De controller is in het bezit van een ingebouwde batterij en ingebouwde speakers. Ook is het mogelijk om een 3,5 mm stereokoptelefoon aan te sluiten. De prijs valt bovendien best mee. Al met al is het een top controller die op de pc te gebruiken is.

Pluspunten

De prijs-kwaliteit verhouding van de MOJO-controller is erg goed
Het apparaat heeft een stijlvol design

Minpunten

De MOJO-controller valt niet op te laden in een ps4 dockingstation

Je kunt deze pc controller bij de volgende webshops bestellen

4. Logitech F710- Game Controller- PC

Logitech F710 - Gaming Controller - Pc

Ook de Logitech F710 is speciaal ontwikkeld voor een console-ervaring op de pc. Echter is de F710 draadloos. Je hebt dus nooit meer last van vervelende draden. De vibratiemotoren in het apparaat zorgen ervoor dat elke rake treffer of botsing gevoeld wordt.

De controller hoeft niet opgeladen te worden. De F710 draait namelijk op AA-batterijen. De controller is voorzien van een draadloze 2.4 GHz-verbinding met het apparaat. Perfect voor alle games op de pc.

Pluspunten

De Logitech F710 is draadloos
De F710 is speciaal ontworpen om herkenbaar te voelen op de pc

Minpunten

De controller draait op batterijen en is dus niet heel duurzaam

Je kunt deze pc controller bij de volgende webshops bestellen

5. PlayCool Wireless Controller met Paddles- ps4/ PC

PlayCool Wireless Controller met Paddles

De Playcool Wireless Controller is voor de serieuze gamer. Het is een duurzaam apparaat en bezit over een 6-assige bewegingssensor. Bijzondere specificaties heeft de Playcool zeker. Zo gaat de batterij meer dan 12 uur mee. Zo is de kans dat de controller uitvalt op een belangrijk moment erg klein. Verder is de lineaire trigger uitgerust met een hall-sensor voor een ultieme controle. Ook zitten er extra knoppen op de controller zodat je vingers nooit meer van de sticks af hoeven tijdens het gamen.

Het ontwerp is ergonomisch ontworpen om vermoeidheid in de duimen te verlichten. De knoppen geven licht en maken dat in de nacht spelen geen probleem is.  Naast de ps4 en pc is de PlayCool te gebruiken op de ps3, iOS en Android-apparaten.

Pluspunten

Het ergonomische ontwerp zorgt voor minder vermoeiing in de duimen
Het design van de controller is erg mooi

Minpunten

De PlayCool is alleen te gebruiken op de computer met behulp van een usb-kabel

Je kunt deze pc controller bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen van een controller voor de PC?

Voor het kiezen van de juiste besturing van je favoriete game, moeten een aantal dingen besproken worden. In dit gedeelte van het artikel worden de zaken behandeld waar je aan moet denken van tevoren.

Het type spellen

Voor verschillende typen spellen zijn verschillende controllers geschikt. Zo zijn er games die het best gewoon met een muis en toetsenbord gespeeld worden. Echter is het ook bij veel spellen handig om de controller te kiezen die het best presteert in die situatie. Action-adventure games zijn bijvoorbeeld vaak gebonden aan een controller. De consument kan dus het beste van tevoren bedenken: Welke spellen wil ik met dit apparaat gaan spelen?

Draadloos of niet

Er zijn draadloze controllers voor de pc en ouderwetse met een kabel. Het is handig om van tevoren te bedenken wat je prettig vindt om mee te werken. Een wireless pc-controller heeft als voordeel dat er makkelijk bewogen kan worden en dat er geen beperking is qua afstand. Een nadeel is dat de accu van een dergelijke controller vaak snel leeg is. Voor de variant op draad zijn de voor en nadelen omgekeerd. Je bent minder bewegelijk, maar daarentegen is de controller nooit leeg. In deze situatie zou een lang draad oplossing bieden. De meeste draadloze controllers kunnen overigens gewoon gebruikt worden terwijl ze opladen. Wel zijn ze over het algemeen duurder.

Controller voor pc beste

Het formaat

Een top controller voor de pc moet aangenaam aanvoelen. Het kan per persoon verschillen wat prettiger in de hand ligt. Een Xbox controller is een stuk groter en zwaarder dan die van Playstation. Bedenkt bij het kiezen welke nog steeds fijn aanvoelt na een langere periode van gamen.

Extra functies

Sommige controllers hebben extra knoppen. Deze kunnen van pas komen tijdens het gamen. Met name wanneer je vaak online competitieve games speelt, is dit belangrijk om te overwegen. Is er een controller die mijn favoriete spel makkelijker kan maken? Stel die vraag voor je een definitieve keuze maakt. Het kan bijvoorbeeld mogelijk zijn om een headset direct op een controller in te pluggen.

FAQ

Hieronder worden een aantal vragen behandeld rond het onderwerp van controllers voor de pc.

Wat is het voordeel van een USB-C-aansluiting?

De laatste jaren gaan steeds meer apparaten over naar USB-C-aansluiting. Dit is omdat het sneller oplaadt dan de USB-A-aansluiting. De controller zit met USB-C dus sneller vol.

Waar staat 2.4 GHz verbinding voor?

Het getal 2.4 GHz staat voor de verbinding dus de controller en het apparaat. Het gaat om de tijd tussen het drukken op een knop en de reactie op het beeldscherm. Wanneer er verbinding via een kabel is, gaat het altijd goed. Als de verbinding draadloos is moet het een waarde van 2.4 GHz hebben om goed te functioneren.

Wat zijn Paddles?

Paddles zijn kleine extra knoppen die met name bij eSports van pas komen. Ze nemen de rol van bepaalde knoppen over om beter te presteren. In sommige games moeten je vingers van de sticks afhalen om te herladen of te springen o.i.d. Door extra knoppen toe te voegen is dit niet meer nodig en wordt het presteren dus makkelijker.

Conclusie

De beste controller voor de pc is volledig afhankelijk van je voorkeur van spellen. Let bij het kiezen op de specificaties van het apparaat. Kijk of de controller past bij jou favoriete games. Verder is het handig om te bepalen of je wil dat hij draadloos is of niet. Wellicht wil je een controller met extra knoppen. De Xbox One controller komt naar voren als een van de meest gewaardeerde voor pc. Ondanks dat er weinig extra’s op zitten is het een erg fijn apparaat. Hij ligt met name er prettig in de hand. Alle behandelde controllers zijn uitermate geschikt om op de computer aan te sluiten. Ze hebben allemaal wel een aantal onderscheidende specificaties. Welke het beste werkt is aan jou om te kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here