Home Smartphones en tablets iOS 16: dit zijn de eerste geruchten!

iOS 16: dit zijn de eerste geruchten!

1970
0
DELEN
iOS 16

Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat iOS 15 gepresenteerd werd. Echter draait de geruchtenmolen nu alweer op volle toeren, want er zijn alweer wat geruchten over de nieuwe iOS update: iOS 16. Ben je benieuwd naar de geruchten die hierover rondgaan? Lees dan gauw verder, want wij brengen je hieronder op de hoogte van de eerste geruchten over de nieuwste iOS update!

Wat is iOS 16?

Voordat we dieper ingaan op de nieuwe functies van iOS 16, is het natuurlijk eerst goed om te weten wat dit nu eigenlijk precies is. Nou, dat zit zo: iOS 16 is de nieuwste iPhone update die naar verwachting in 2022 gepresenteerd wordt. Deze nieuwe Apple update is de opvolger van iOS 15. Ieder jaar brengt Apple een nieuwe software update uit, met als doel om het weer te verbeteren ten opzichte van de eerdere updates. Iedere software update is weer voorzien van allerlei nieuwe, handige functies voor gebruikers van de iPhone.

Welke nieuwe functies worden er verwacht van iOS 16?

Een nieuw besturingssysteem betekent nieuwe functies. En als we de eerste geruchten mogen geloven, is het in ieder geval alvast een goed begin! Een van de eerste geruchten gaat over een ander design van de app-icoontjes en een nieuw vergrendelscherm. Ook zal iOS 16 naar verwachting beschikken over een nieuwe, grote widget. Dit heeft als voordeel dat er ruimte is voor meerdere kleine widgets, wat voor iPhone gebruikers een zeer fijne toevoeging kan zijn. 

Nog een gerucht dat rond gaat over het nieuwste besturingssysteem van Apple, is Split Screen. Deze handige functie is al te gebruiken bij iPadOS. De functie is niet voor niets zo populair en hierdoor is het goed mogelijk dat deze functie ook straks terug te zien is op iPhones. Met split screen kun je met meerdere apps tegelijk gaan werken. Het is hierdoor mogelijk om bijvoorbeeld twee apps tegelijkertijd te openen en te gebruiken. Doordat je het scherm als het ware in tweeën kunt delen, kun je op deze manier gemakkelijk twee dingen tegelijk doen op je telefoon. 

Het lijkt er ook op dat bij iOS 16 de notificaties slimmer worden. Wat dit inhoudt? Als we de eerste geruchten mogen geloven is het bij iOS 16 zo dat wanneer je een berichtje ontvangt, de iPhone automatisch een bijpassende reactie voorstelt. Dit kan het voor de gebruiker makkelijker maken om snel te reageren. Naar verwachting gaat Siri een grote rol spelen in het slimmer maken van de notificaties. 

Op welke apparaten is de iOS 16 update straks beschikbaar?

Niet iedere nieuwe Apple update is geschikt voor iedere iPhone. Als er een nieuwe update beschikbaar komt, is de kans dan ook groot dat deze niet meer te gebruiken is op de al wat oudere iPhones. Benieuwd naar de iPhones die naar verwachting ondersteuning bieden voor iOS 16? Het zijn er best een hoop. We kunnen denken aan de series van de iPhone 7, 8, X, XR, XS, SE, 11, 12, 13 én uiteraard de nieuwe iPhone 14 serie

Wanneer kunnen we de nieuwe Apple update verwachten?

Naar verwachting wordt iOS 16 in de maand juni aangekondigd door Apple. Dit is namelijk de maand van de WWDC (Worldwide Developers Conference). Na dit event is het mogelijk om de iOS 16 beta te testen. Dit is geschikt voor echte iPhone liefhebbers die de nieuwe update op deze manier alvast kunnen testen. De testers kunnen op deze manier eventuele mankementen of fouten aangeven, waardoor de nieuwe update nog meer verbeterd kan worden voordat het officieel te gebruiken is. 

De officiële aankondiging voor deze nieuwe Apple update zal naar verwachting rond september plaatsvinden. Deze wordt dan samen met de nieuwe iPhones gepresenteerd, zoals ieder jaar het geval is bij Apple. Het is dus nog wel even een tijdje wachten, maar we verwachten dat ook iOS 16 weer een hoop goeds gaat brengen voor iPhone gebruikers. Het zal het lange wachten dan ook vast waard zijn.

Het zijn slechts wat eerste geruchten over de nieuwe software update en er zullen er dit jaar nog vele volgen. Alleen de eerste geruchten zijn al hoopgevend. Apple zou Apple tenslotte niet zijn als ze niet weer met iets fantastisch komen. Ben jij een echte iPhone liefhebber en zie jij er naar uit om de nieuwste update van Apple te proberen? De officiële release duurt nog wel even, maar voor jou kan het dan wellicht wel een goede optie zijn om de iOS 16 beta uit te proberen. Zo krijg je eerder toegang tot de nieuwe functies van Apple, waardoor je meteen al kunt ervaren hoe je de nieuwste iOS 16 vindt. 

DELEN
Vorig artikel5 manieren om je kantoor netjes te houden
Volgend artikelDe beste controller voor pc van 2024
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here