Home Computers Let hierop bij je keuze voor een geschikte gaming muis

Let hierop bij je keuze voor een geschikte gaming muis

1913
0
DELEN
Let hierop bij je keuze voor een geschikte gaming muis

Is het spelen van games jouw passie? Dan kun je eigenlijk niet zonder een geschikte gaming muis. Als je denkt dat het aanbod hierin niet zo groot is, vergis je jezelf hier lelijk in. Laat de grijze muizen in het aanbod van dit soort computeraccessoires maar gerust links liggen en verdiep je even in dit artikel. Hierin nemen we de belangrijkste zaken met je door waar je op moet letten bij je keuze voor een geschikte gaming muis.

Wat verschilt een gaming muis van een standaard muis?

Je hoeft maar één keer met een gaming muis een spel gespeeld te hebben om de conclusie te trekken dat een standaard muis absoluut niet geschikt is voor deze toepassing. Een goede  gaming muis, die in de volksmond ook wel een gaming mouse wordt genoemd, biedt veel meer mogelijkheden. De kans is groot dat je in het begin even moet wennen aan de hoeveelheid knoppen op deze feature. De grote hoeveelheid knoppen zijn wel heel praktisch want iedere knop is programmeerbaar en kun je afstemmen op de game die je aan het spelen bent. Op deze manier creëer je een gaming mouse die onmisbaar voor je wordt om succesvol te kunnen gamen. Een ander verschil tussen een gaming muis en een standaard muis is de gevoeligheid hiervan. Gaming muizen reageren veel sneller en zijn veel gevoeliger dan standaard computer muizen.

Welke verschillende soorten gaming muizen zijn er?

Welke verschillende soorten gaming muizen zijn er

Het is goed om je te realiseren dat er best veel verschillende soorten gaming muizen op de markt zijn. Voor iedere combinatie van wensen en budget is er wel een geschikte optie te vinden. De fanatieke gamer zal hier wat verder ingaan dan de wat minder fanatieke speler. Om je een beeld te geven van de verschillende opties die je hebt is het goed om je erop te wijzen dat je kunt kiezen tussen bedrade en draadloze gaming muizen. Een draadloze muis geeft je alle vrijheid om te bewegen en is een zeer praktische keuze maar je bent wel afhankelijk van de batterijcapaciteit van deze computer accessoire. Het zal je toch niet gebeuren dat je het ene record na het andere aan het verbreken bent als… met een bedrade muis loop je dit risico niet. Daarnaast zou je voor de bedrade optie kunnen gaan met het oog op een lagere input lag (dus de tijd die eroverheen gaat tussen je muishandeling en het moment dat deze actie daadwerkelijk op je scherm verschijnt) maar met de huidige technologie is dit nauwelijks een criterium meer.

Een ander keuze die je moet maken heeft betrekking op het gebruik van een gaming muis met een laser of met een optische sensor. Het verschil is eenvoudig uit te leggen: Laser muizen kunnen zich (in tegenstelling tot een gaming muis met een optische sensor) aanpassen aan de verschillende oppervlakken. De ondergrond waarop jij de muis beweegt is hier dus bepalend in.

Hoe kun je de beste gaming muizen onderscheiden?

Rest ons nog de vraag hoe je de beste gaming muizen (zoals een Razer muis) kunt onderscheiden. Let hiervoor op factoren als DPI (dots per Inch), de polling rate en praktische zaken zoals het grip niveau, het formaat en het gewicht van de gaming muis.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here