Home Smartphones en tablets Dit zijn de beste midrange telefoons van 2021

Dit zijn de beste midrange telefoons van 2021

3438
0
DELEN
Dit zijn de beste midrange telefoons

Ben jij al snel tevreden met een telefoon en hoef je niet te beschikken over de allernieuwste functies? En zou je daarnaast liever niet al te veel geld willen uitgeven aan een telefoon? Dan is het voor jou wellicht goed om te kijken naar een midrange telefoon. Om jou hierbij te helpen, bespreken we in dit artikel de top 10 beste midrange telefoon, de voor- en nadelen en vertellen wij jou alle andere belangrijke informatie over midrange telefoons.

Wat zijn de beste midrange telefoons?

Er komen tegenwoordig steeds meer midrange telefoons op de markt. Als je op zoek bent naar een midrange telefoon, wil je vast graag weten welke midrange telefoons goed zijn. Wij helpen jou hierbij. We hebben een top 10 lijst samengesteld waarin wij de beste midrange telefoons op een rijtje zetten. Uiteraard zijn dit enkel suggesties, de keuze voor een beste midrange telefoon is namelijk persoonlijk. Wij geven suggesties die bij ons het beste uit de test zijn gekomen. Hieronder vind je de top 10 en daarna zullen wij de beste 5 hiervan nog eens verder toelichten.

De 5 beste midrange telefoons uitgelicht

Om jou een beter beeld te kunnen geven van de 5 beste midrange telefoons, vertellen wij je de belangrijkste informatie over deze producten. Ook zetten we de voor- en nadelen van deze producten op een rijtje, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken over welke midrange telefoon eventueel het beste bij jou past.

1. Huawei P30 Lite – 128GB

Huawei P30 Lite - 128GB

De beste midrange smartphone uit onze test is de Huawei P30 Lite – 128 GB. Deze smartphone scoort op allerlei vlakken enorm hoog. Zo is deze telefoon alles behalve duur te noemen én heeft deze telefoon een sublieme camera.

Ook heeft deze Huawei smartphone een fraai design, biedt deze telefoon voldoende geheugen en kun je de telefoon razendsnel opladen. Al met al de beste midrange telefoons volgens onze uitgebreide test.

Pluspunten

Beschikt over een Triple camera met nieuwe zoomtechnologie, waardoor je vanaf een afstand fantastische foto’s kunt maken. Met de camera van de Huawei P30 Lite – 128 GB kun je fotograferen zonder dat je kwaliteit verliest.
FHD-scherm (6.15 inch)
Stijlvol design
Glazen ontwerp
Genoeg geheugen, waardoor je ruimte hebt voor het bewaren van veel bestanden
Heeft een Quick Charge oplader waardoor de telefoon binnen no time opgeladen is

Minpunten

Voor sommigen een te groot scherm
Kan niet draadloos worden opgeladen

Je kunt deze midrange telefoon bij de volgende webshops bestellen

2. Samsung Galaxy S9 64GB

Samsung Galaxy S9 64GB

Een midrange telefoon die ook goed uit onze test is gekomen, is de Samsung Galaxy S9 64GB. Dit is een midrange telefoon met goede camera, mooi design en goed geheugen.

Om een duidelijk beeld te schetsen van deze midrange mobiel van het merk Samsung, zetten wij hieronder de voor- en nadelen voor je op een rijtje. Feit is dat wij zeer te spreken zijn over de mobiele telefoon, vandaar ook de tweede plek in deze top 5 van beste midrange telefoons.

Pluspunten

Door de goede camera kun je scherpe foto’s maken
Krachtige processor
Scherp beeld: HD-resolutie
Compact toestel (5.8 inch)
Snel opladen
Draadloos opladen

Minpunten

Geen groothoeklens
Batterijduur
Erg glad als je er geen hoesje om heen hebt

Je kunt deze midrange telefoon bij de volgende webshops bestellen

3. Huawei P30 

Huawei P30 

Een van de beste midrange smartphones is de Huawei P30. Dit toestel van Huawei staat bekend om de goede camera, het mooie scherm en het geheugen.

Voor een volledig beeld van deze goede midrange smartphone van het merk Huawei bespreken wij hieronder de voor- en nadelen. Zeker als je graag goede foto’s met jouw smartphone maakt, is deze smartphone voor jou op het lijf geschreven!

Pluspunten

Beschikt over een 40 megapixel camera, waarmee je prachtige scherpe foto’s kunt maken
Beschikt over een 8 megapixel telelens, waardoor je makkelijk en goed kunt inzoomen zonder kwaliteit te verliezen
Beschikt over een 18 megapixel ultragroothoeklens
Full HD+ scherm (6.1 inch)
Vingerafdrukscanner
Snel opladen
Goede batterijduur, kan tot wel twee dagen mee

Minpunten

Er past geen standaard micro SD kaart in, maar alleen een Huawei Nano Memory Card.
Achterkant van het toestel is glad zonder hoesje
Geen draadloos opladen

Je kunt deze midrange telefoon bij de volgende webshops bestellen

4. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128 GB

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128 GB

Een van de vijf beste midrange telefoons uit onze test is ook de Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128 GB. Dit merk is wellicht nog niet zo bekend in ons land, maar dat is wel het geval in andere landen. In andere landen worden al veel toestellen van het merk Xiaomi verkocht.

Ook deze midrange smartphone van Xiamoi wordt veelvuldig verkocht. Dit is onder meer te danken aan de prijs-kwaliteitsverhouding, de aanwezigheid van vier camera’s en de lange batterijduur.

Pluspunten

Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding
Beschikt over 4 camera’s
Full HD-scherm (6,53 inch)
HDR-ondersteuning, waardoor kleuren enorm goed worden weergegeven
Snel opladen door middel van Quick Charge
Lange batterijduur

Minpunten

Groot formaat, waardoor het lastig is om het toestel in je hand of broekzak te doen
Zwaarder toestel

Je kunt deze midrange telefoon bij de volgende webshops bestellen

5. Samsung Galaxy A20e 

Samsung Galaxy A20e 

Een populaire midrange telefoon uit onze test is de Samsung Galaxy A20e. In vergelijking met de hierboven genoemde telefoons is deze telefoon wel door een bekend A-merk ontwikkeld. Dit zie je dan ook duidelijk terug aan de kwaliteit van deze midrange telefoon.

Verder heeft deze smartphone een geweldige camera, een lange batterijduur en kun je de smartphone ook weer snel opladen. Wat wens je nog meer?

Pluspunten

Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Compact HD-scherm (5,8 inch)
Beschikt over een Adaptive Fast Charge functie, waardoor je smartphone snel weer is opgeladen
Meerdere camera’s waar je mooie foto’s mee kunt maken
Lange batterijduur

Minpunten

Niet zo krachtig en snel
Glad zonder hoesje

Je kunt deze midrange telefoon bij de volgende webshops bestellen

Belangrijke eigenschappen van een goede midrange telefoon

Als je van plan bent een midrange telefoon aan te schaffen, dien je rekening te houden met de belangrijkste eigenschappen van deze telefoons. Dit kan namelijk van invloed zijn op de kwaliteit van de telefoon. Wel dien je uiteraard rekening te houden met het feit dat de eigenschappen en kwaliteit van een midrange telefoon niet te vergelijken zijn met een normale smartphone. De kwaliteit van een midrange telefoon is dan ook matig, daar betaal je tenslotte ook voor. Over welke eigenschappen moet een goede midrange telefoon beschikken? Wij bespreken het hieronder.

Het scherm

Net als bij een gewone smartphone, is het scherm ook bij een midrange telefoon van groot belang. Het is belangrijk dat het scherm van de smartphone een goede resolutie heeft. Hiermee wordt namelijk de scherpte van jouw beeldscherm bepaald. Voor een goede midrange telefoon kun hierbij denken aan minimaal HD ready (720P) of Full HD (1080P).

Gebruiksgemak

Een andere belangrijke eigenschap van een midrange telefoon is het gebruiksgemak. Voordat je een midrange telefoon wilt gaan kopen, is het dan ook goed om hiernaar te kijken. Maar hoe weet je wanneer het gebruiksgemak van de telefoon goed is? Je kunt hierbij kijken naar verschillende dingen. Welke functies bevat de telefoon? Functies die bijvoorbeeld kunnen bijdragen aan het gebruiksgemak is een vingerafdruk sensor of gezichtsherkenning functie. Maar niet alleen dit, want er zijn ook andere dingen die bijdragen aan hetgebruiksgemak van een midrange telefoon. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp. Velen vinden het namelijk niet fijn als het toestel enorm groot is. Op deze manier past het namelijk niet goed in je hand of broekzak. De grootte van het toestel speelt dus ook een grote rol in het gebruiksgemak. Ook de knopjes op de telefoon spelen hier een rol in, denk aan geluidsknopjes of de aan/uit knop.

Processor en geheugen

De processor en het geheugen van een midrange mobiel zijn ook belangrijk om naar te kijken. Hiermee wordt namelijk voor een groot deel de snelheid van het toestel bepaald.  De processor van een smartphone bepaalt hoeveel taken je telefoon kan uitvoeren en hoe snel dat gebeurt. Het is hierbij ook goed om te kijken naar de kloksnelheid. Dit bepaalt namelijk hoeveel bewerkingen de processor per seconde kan uitvoeren. Hoe hoger de kloksnelheid dus is, hoe meer bewerkingen er kunnen worden uitgevoerd. De kloksnelheid van een gemiddelde smartphone ligt rond de 2GHz, oftewel 2 miljoen bewerkingen per seconden. Kijk dus altijd voordat je een midrange telefoon koopt of de kloksnelheid van jouw toestel ook rond dit getal ligt.

Voor het geheugen is het goed om te kijken naar de totale opslagcapaciteit van het toestel. Dit bepaalt namelijk hoeveel bestanden je op je smartphone kunt bewaren. Ook het interne werkgeheugen van een smarthone is belangrijk. Dit wordt ook wel RAM genoemd. Alle apps die jij op je toestel hebt staan gebruiken werkgeheugen. Hoe meer intern werkgeheugen je hebt op het toestel, hoe meer apps er tegelijkertijd kunnen draaien zonder dat de snelheid minder wordt.

Camera

Op iedere smartphone zit tegenwoordig een camera, en in veel gevallen bevat de telefoon zelfs meerdere camera’s. Als jij dus graag foto’s maakt, is de camera een belangrijk onderdeel om naar te kijken. Telefoons hebben altijd een standaardcamera. Als er meerdere camera’s op de telefoon zitten, is dit vaak nog een groothoeklens of telelens. Deze lenzen zijn gericht op beter inzoomen en om een bredere ruimte op de foto te krijgen, zonder dat je daarbij kwaliteit verliest.

Camera midrange telefoon

Batterij

Bij een smartphone is natuurlijk de batterij altijd belangrijk. Je zit er vast niet op te wachten om heel regelmatig je telefoon te moeten opladen, de batterij van je telefoon dient wel een aantal uur mee te gaan. De batterijduur is daarom een belangrijke eigenschap die goed is om te bekijken voordat je een midrange telefoon koopt. Ook hebben veel smartphones tegenwoordig de mogelijkheid om snel op te laden, dus mocht je dit belangrijk vinden is dit ook een goede eigenschap om van tevoren naar te kijken.

Populaire merken midrange telefoons

Tegenwoordig produceren steeds meer smartphone merken midrange telefoons. Enkele voorbeelden van populaire merken die dit doen zijn Samsung, Huawei, Xiaomi, Apple, Motorol en Oppo.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

De lijst van beste midrange telefoons is onafhankelijk door ons samengesteld. We hebben hierbij gekeken naar de beste midrange telefoons van de afgelopen jaren (2018,2019) en dit jaar. Deze lijst is door ons samengesteld aan de hand van beoordelingen van bekende en vertrouwde aanbieders. Ook hebben wij de beoordelingen van kleinere aanbieders in deze lijst meegenomen. Op deze manier hebben wij een weloverwogen lijst kunnen samenstellen waarin wij suggesties geven voor de beste midrange telefoons.

Tips

Enkele tips die goed zijn om te onthouden bij het kopen van een midrange telefoon:

  • Kijk goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Je kunt wel voor de allergoedkoopste telefoon gaan, maar dan kun je vaak ook iets mindere kwaliteit verwachten. Als je van plan bent je telefoon maar voor weinig doeleinden te gebruiken, is dit uiteraard een prima keuze. Mocht je van plan zijn de telefoon vaak te gebruiken, kun je in sommige gevallen beter kijken naar een iets duurdere variant. Bedenk altijd of je de kwaliteit die staat beschreven de prijs waard vindt.
  • Lees beoordelingen van andere aanbieders en gebruikers. Op deze manier kun je zelf de voor- en nadelen van een specifiek toestel op een rijtje zetten. Zo kun je uiteindelijk beoordelen of je het de moeite waard vindt om dat product te kopen of dat je beter even verder kunt kijken.

FAQ

Wat zijn de verschillen tussen een normale smartphone en een midrange smartphone?

Bij een midrange telefoon lever je kwaliteit in ten opzichte van een duurdere smartphone van topkwaliteit. Bij een midrange telefoon kun je het volgende verwachten: minder scherp beeldscherm, minder goede camera, minder snelle processor en minder sterk materiaal. Grote voordelen aan de midrange telefoons is dat deze telefoons tegenwoordig ook al over prima functies beschikken. Een groot voordeel van een midrange telefoon is uiteraard de prijs, want deze ligt een stuk lager dan een normaal type smartphone. Een ander voordeel is dat midrange telefoons vaak een langere batterijduur hebben. Dit komt omdat een midrange telefoon minder goede specificaties hebt dan een normale smartphone. Zo kan de batterij het langer volhouden, zonder het steeds op te laden.

Hoe duur is een gemiddelde midrange telefoon?

We zien midrange telefoons tegenwoordig meestal tussen de 200 en 500 euro. Uiteraard kan dit nog iets verschillen, dit ligt een beetje aan het model en het merk. Echter zit je met een prijs van tussen de 200 en 500 euro meestal wel goed als het gaat om een midrange telefoon.

Aanvullende producten

Er zijn veel aanvullende producten die handig zijn bij een midrange telefoon. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonhoesje, powerbank of extra geheugenkaart. Deze producten kunnen goed van pas komen als jij van plan bent een midrange telefoon aan te schaffen.

Meer koopgidsen

Bekijk ook onze andere koopgidsen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here