Home Business Succesvol op Instagram? Zo start je! 

Succesvol op Instagram? Zo start je! 

418
0
DELEN
Succesvol op Instagram? Zo start je! 

Wanneer je vroeger een passie voor fotograferen had, kon de drempel om hier iets mee te doen best hoog zijn. Niet alleen de kosten van een professioneel toestel logen er niet om, ook het podium waarop jij je kunsten kon tonen was vrij beperkt. Vandaag de dag is dat wel anders. Dankzij de fantastisch snelle technologische ontwikkelingen zijn de mogelijkheden enorm toegenomen. Je kunt via social media je foto’s eenvoudig met de buitenwereld delen, daarnaast kun je al die mooie kiekjes natuurlijk in een handomdraai maken. Als er één social media kanaal is wat geschikt is voor deze foto’s, dan is dat wel Instagram. Menig onbekende fotograaf is hier groot geworden. Hoe je een succesvol kanaal start op dit social media platform? Lees snel verder. 

Goed bereik 

Allereerst is het belangrijk dat je een topkwaliteit toestel hebt waarbij de camera van goede kwaliteit is. Gelukkig zijn deze tegenwoordig volop op de markt, van de nieuwste Samsungs tot iPhones; Veel modellen hebben al waanzinnige camera’s. Maar wat minstens zo belangrijk is, is een goede dekking van het netwerk inclusief voldoende data. Een mobiel abonnement van Odido is daarmee een goede keuze. Odido heeft een landelijk dekkend netwerk en aantrekkelijke abonnementen, waarbij zelfs ongelimiteerde data een optie is. Want om op Instagram groot te worden is het af en toe plaatsen van een foto niet voldoende, er zijn meer zaken nodig om snel fans te creëren.  

Foto’s, filmpjes, reëels 

Zoals we al zeiden is het aan te raden om de diverse mogelijkheden op Instagram te gebruiken om meer volgers te trekken. Net zoals bij andere techbedrijven zijn de algoritmes die Instagram gebruikt nog niet bekend, en dat zullen ze ook nooit volledig worden. Wel is bekend dat het alleen maar plaatsen van foto’s vaak niet voldoende is. Ook het maken van Instagram Stories is belangrijk. Hierbij is het als fotografiekanaal bijvoorbeeld leuk om een ‘making off’ te maken, dus filmpjes en foto’s van de situatie achter de schermen. Plaats deze ook direct en dus verspreid over de dag, dan zul je zien dat je het meeste aantal volgers gaat creëren. Daarom is het hebben van een goed abonnement ook zo belangrijk. Reëels maken is de nieuwste tool op Instagram, dit zijn filmpjes die je vast op je profiel kunt zetten. Het vergt even wat oefenen om hiermee vertrouwd te raken.  

Volgers opbouwen 

Volgers opbouwen

Ten slotte is het belangrijk om na het starten van je kanaal -inclusief een leuke naam- geduld te hebben. Verwacht niet dat je opeens viral gaat en het aantal van je volgers door het dak gaat. Heb geduld en volg ook vooral andere inspirerende fotografen. Reageer periodiek op hun posts en like waar mogelijk anderen. Dat zal van grote invloed hebben en zo zullen zij jou weer gaan volgen. Langzaamaan zul je dan meer volgers opbouwen. 

Kortom, start als hobbyfotograaf vooral een speciaal Instagramaccount met je creaties. Pak het vanaf het begin professioneel aan en gebruik ook vanaf het begin een camera van hoge kwaliteit. Investeer hier eventueel in met een goed abonnement en toestel. Heb daarnaast geduld en verken welke mogelijkheden tot posten er zijn. Doe het dus vooral als hobby, dan zal de rest vanzelf gaan volgen! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here