Home Business Hoe installeer je netwerkbekabeling?

Hoe installeer je netwerkbekabeling?

676
0
DELEN
Hoe installeer je netwerkbekabeling

Een netwerkbekabeling kan goed van pas komen om gegevens tussen verschillende apparaten door te sturen. Maar hiervoor moet je wel eerst een netwerkbekabeling installeren, hoe doe je dit precies vraag je je dan misschien af? Hieronder vertellen we je een aantal stappen in het proces van netwerkbekabeling installeren. 

Ontwerp

De eerste stap binnen het proces van netwerkbekabeling installeren is een ontwerp maken. Misschien klinkt dat gek, maar omdat een netwerkbekabeling meestal uit zoveel kabels bestaat, moet je wel goed kijken hoe je alle kabels precies neer gaat leggen om er voor te zorgen dat alles goed bereikbaar is wanneer er iets stuk is.

Kabels

Dan is het een kwestie van de kabels voorbereiden. Over het algemeen worden kabels in specifieke maten geleverd, die je dan zelf nog handmatig korter moet maken om te kunnen installeren in jouw omgeving. Houdt er rekening mee dat je altijd iets meer ruimte overlaat dan dat je precies nodig hebt tijdens het afsnijden, je kunt een kabel namelijk niet langer maken, maar wel korter. Dit zal een hele boel kabels weggooien besparen.

Kabels

Wandcontactdozen

Kijk ook goed waar de wandcontactdozen komen, dit zijn namelijk de aansluit punten voor de apparaten die op het netwerk komen. Zonder stroom kun je namelijk ook niet de apparaten beheren en dus gebruik maken van het netwerk.

Testen

Wanneer de netwerkbekabeling eenmaal ligt, dan is het tijd om alles te gaan testen. Kijk of alles goed werkt en maak eventueel nog aanpassingen op de plekken waar het niet werkt. Mocht je geïntereseerd zijn in deze IT wereld, kijk dan eens op https://www.qquest.nl/werken-bij/it-traineeship/. Je krijgt hier van alles geleerd binnen de IT, bijvoorbeeld de codetalen waar mee gewerkt wordt.

Een netwerkbekabeling is iets wat niet zomaar geïnstalleerd kan worden, hier gaan best wel een aantal stappen aan vooraf. Eerst moet je de netwerkbekabeling ontwerpen, omdat het een heel netwerk aan kabels is, is het belangrijk dat het ontwerp hiervan goed is. Dan moet je de kabels gaan voorbereiden, snijdt ze zo af zodat ze passen, maar laat altijd een stukje extra over, want je kan een kabel niet langer maken, maar wel korter. Plaats wandcontactdozen op plekken waar de apparaten van het netwerk aangesloten moeten worden, omdat je anders alsnog niks aan de netwerkbekabeling hebt. Daarna is het een kwestie van testen, kijk goed of alles werkt en maak eventueel aanpassingen op de plekken waar het nog niet goed gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here