Home Smartphones en tablets De beste goedkope smartwatch

De beste goedkope smartwatch

131
0
DELEN
Beste goedkope smartwatch

Wat is de beste goedkope smartwatch? De accessoire voor om de pols wint steeds meer populariteit. De smartwatch heeft tal van handige functies en is een verlengstuk van je smartphone. Het is niet meer nodig om je telefoon te zoeken wanneer hij af gaat. Kijk gewoon naar je pols en zie wat er aan de hand is. Een Smartwatch van een groot merk zoals Apple kost een hoop geld. Niet iedereen heeft dat over voor een horloge. Echter is het ook helemaal niet nodig om zoveel te betalen. Er zijn uitstekende smartwatches op de markt voor een hele betaalbare prijs. In dit artikel vind je een lijst van opties om te kopen. Verder wordt uitgelegd waar je op moet letten wanneer je een smartwatch gaat kopen.

Top 10 goedkope smartwatches

1. PowerLocus PW3 Smartwatch

PowerLocus PW3 Smartwatch

De PowerLocus PW3 Smartwatch is goed en goedkoop. Voor slecht vier tientjes heb je een sportief en elegant horloge om je pols. Het horloge is superlicht en voorzien van een siliconen polsband. Op het 1,4-inch scherm komen meldingen van WhatsApp, Messenger en e-mails te staan. Ook heeft de smartwatch toegang tot de camera. Tijdens activiteiten meet de PowerLocus je hartslag, bloedzuurstof en bloeddruk.

Ook het aantal stappen en slaapprestaties worden geregistreerd. Tijdens alle activiteiten kan de smartwatch om gehouden worden. Hij is namelijk volledig waterdicht. Tot slot is de accuduur van het horloge maar liefst 8 dagen. Hij gaat dus ruim een week mee zonder te hoeven opladen.

Pluspunten

De batterij van de PowerLocus PW3 gaat 8 dagen lang mee
De smartwatch is volledig waterdicht

Minpunten

De smartwatch bezit niet over extra functies zoals gps of contactloos betalen

Je kunt deze goedkope smartwatch bij de volgende webshops bestellen

2. SmartWatch-Trends S205L

SmartWatch-Trends S205L

De Trends S205L betaalbare smartwatch is de ideale assistent voor bij het sporten. Op het 1,3-inch scherm wordt de gebruiker geïnformeerd over bijvoorbeeld slaapprestaties, hartslag, stappen en calorieverbranding. Met de VeryFitPro-app worden alle gegevens overzichtelijk weergegeven op je smartphone. Verder geeft de smartwacht een melding bij inkomende oproepen of notificaties. De batterij gaat ongeveer 7 dagen mee.

Gps is alleen mogelijk in combinatie met een smartphone. Het horloge is waterdicht en dus geschikt om te sporten in water of terwijl het regent. Helaas is de Trends S205L niet geschikt om mee te bellen. Het is wel mogelijk om omroepen te weigeren vanaf de smartwatch. Voor ongeveer vijftig euro heb je deze goede goedkope smartwacht in huis.

Pluspunten

De batterij van de Trends S205L gaat lang mee
De prijs van het horloge is zeer aantrekkelijk
De smartwatch is van zeer licht materiaal gemaakt

Minpunten

Er zit geen ingebouwde gps in het horloge
Bellen of betalen is geen functie van de S205L

Je kunt deze goedkope smartwatch bij de volgende webshops bestellen

3. Xiaomi Mi Watch Lite

Xiaomi Mi Watch Lite - Smartwatch 

De Xiaomi Mi Watch Lite is een veelzijdige betaalbare smartwatch. Het apparaat houdt hartslag, stappen, bloeddruk, calorieën, en slaapprestaties bij. Ideaal voor personen die een gezonde levensstijl nastreven. Ook bedien je met het horloge de camera, muziek en de kalender. De ingebouwde gps houdt de afgelegde routes nauwkeurig bij. Echter gaat de accu wel een stuk sneller leeg tijdens het gebruik hiervan.

Bij normaal gebruik gaat de accu ongeveer 9 dagen mee. Bij gebruik van gps ongeveer 10 uur. Uiteraard ontvangt de Mi Watch Lite alle meldingen en berichten die je smartphone ook ontvangt. Ook is hij waterdicht en dus geschikt voor alle sportmomenten. De betaalbare goede smartwacht kost ongeveer zestig euro.

Pluspunten

De accu gaat ongeveer 9 dagen mee
De smartwatch is voorzien van ingebouwde gps
De Xiaomi Mi Watch Lite heeft 10 verschillende sportmodi

Minpunten

De ingebouwde gps is niet geschikt voor navigatie
Betalen met de smartwacht is niet mogelijk

Je kunt deze goedkope smartwatch bij de volgende webshops bestellen

4. MANI Smartwatch

MANI Smartwatch Dames en Heren

De MANI Smartwatch is het betaalbare sport-horloge voor heren en dames. Hat apparaat registreert hartslag, bloeddruk, zuurstofgehalte, stappen en calorieën. Verder helpt de smartwatch door je op de hoogte te houden van het weer en meldingen te geven om genoeg water te drinken. Ook komen er berichten en oproepen binnen op het horloge.

Het is mogelijk om de camera van je smartphone te bedienen en de muziek die je wil afspelen. Uiteraard is de MANI Smartwatch ook waterdicht. Een ideaal betaalbaar horloge voor nog geen veertig euro.

Pluspunten

De prijs van de MANI Smartwatch is zeer aantrekkelijk
Het horloge is geschikt voor draadloos opladen

Minpunten

Bellen, betalen en gps zijn niet als functie aanwezig op de smartwatch

Je kunt deze goedkope smartwatch bij de volgende webshops bestellen

5. Malatie Smartwatch

Malatie® Black Panther Smartwatch heren

De Smartwatch van Malatie onderscheidt zich van de andere horloges in dit artikel. De uitstraling is namelijk totaal anders door het rvs-materiaal. Het heeft de uitstraal van een klassiek analoog horloge met de functies van een smartwatch. Alle activiteiten en sportprestaties worden bijgehouden op het apparaat. Melding zoals mail en berichten komen binnen op het scherm. Ook bedien je muziek gemakkelijk vanaf je smartwatch.

Een sterke eigenschap van de Malatie Smartwatch is de belfunctie. Weinig horloges in deze prijsklasse zijn instaat om te bellen. De batterijduur is ongeveer 3 dagen en er wordt een magnetische oplader bijgeleverd. De smartwatch kost slechts zestig euro.

Pluspunten

Er zit een belfunctie op de Malatie Smartwatch
Het design doet denken aan een klassiek analoog horloge

Minpunten

De Malatie Smartwatch is niet geschikt voor onderwater

Je kunt deze goedkope smartwatch bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen van een betaalbare smartwatch?

Een goedkope goede smartwatch moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Er zijn eigenschappen die bepalen of het wel of geen goede koop is. Lees waar je op moet letten.

Compatibiliteit met de smartphone

Wanneer je een smartwatch op het oog hebt, moet eerst gecheckt worden of hij compatibel is met je smartphone. Een Apple Watch is bijvoorbeeld uitsluitend bedoeld voor iPhone-bezitters. Sommige horloges zijn geschikt voor iOS en sommige voor Android. Daarnaast zijn er ook smartwatches dus voor beide geschikt zijn. Het is in ieder geval verstandig om van tevoren te checken of telefoon geschikt is voor het horloge.

Batterijduur

Een belangrijke eigenschap van een goede smartwacht is dat de batterij lang mee gaat. Een activity tracker of stappenteller gaat zo dagenlang mee. Ook een normaal horloge gaat heel lang mee op een batterij. Voor een smartwatch is dit anders. Door alle functies die hij kan vervullen gaat de accu sneller leeg. Omdat de accuduur ook verschilt per smartwatch is het handig om hierop te letten. Een horloge die continu aan de lader moet liggen is niet praktisch. Wanneer je hem enkel gebruikt voor bijvoorbeeld sportieve momenten kan dit accuduur minder van belang zijn.

Bellen

Niet alle smartwatches zijn geschikt om mee te bellen. Wanneer dit een belangrijke functie voor je is, moet je hier goed op letten. De meeste smartwatches geven wel aan wie er belt, maar slechts sommigen zijn instaat om een gesprek mee te voeren.

Basisfuncties

Er zijn een aantal functies die elke smartwatch heeft. Allereerst geeft hij de tijd aan. Verder meet vrijwel elke smartwatch de hartslag en telt stappen. Ook zijn er meestal opties om verdere sportprestaties te meten. Een smartwatch kan informatie ontvangen en versturen naar een smartphone. Hieronder vallen notificaties van berichten, oproepen en apps. Dit is de basis die vrijwel elke smartwatch heeft.

Extrafuncties

Er zijn ook tal van extrafuncties voor een smartwatch. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te betalen met het horloge. Een andere functies is het de auto starten vanaf je smartwatch. Er zijn zelfs modellen waarop het mogelijk is om de lichten thuis aan of uit te zetten. Verder is het soms mogelijk om muziek op het horloge op te slaan of om Spotify afspeellijsten te selecteren en te bedienen. Voor de sporters of avonturiers bestaan er smartwatches met gps. Achteraf kan de afgelegde route teruggevonden worden of de gps kan gebruikt worden om te navigeren op GoogleMaps.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor veel mensen een belangrijk thema. Niet elke producent van smartwatches produceert op een duurzame manier. Zo is er sprake van kinderarbeid, slavernij of hele slechte arbeidsomstandigheden. Daarnaast worden er grondstoffen gebruikt die niet duurzaam zijn of in handen zijn van controversiële groeperingen. Ook zijn de materialen waarvoor gekozen is niet altijd geschikt voor ene lange levensduur van een smartwatch. Een duurzaam apparaat hoort lang mee te gaan. In een zoektocht naar de beste betaalbare smartwatch is de kans groot dat er fabrikanten tussen zitten die slecht scoren qua duurzaamheid. Dit kan een belangrijk thema zijn bij het maken van een keuze.

Goedkope smartwatch beste

Waterdicht

Veel van de functies van een smartwatch zijn verbonden met sporten of bewegen. Daarom kan het van belang zijn dat het apparaat water dicht is. Tijdens het sporten komt het horloge in aanraking met zweet, bij buiten sporten met regen en bij zwemmen is waterdichtheid al helemaal van belang. Er is onderscheid in hoe goed smartwatches tegen water kunnen. Zo zijn er soorten die gewoon slecht tegen vocht kunnen. Deze horloges zijn slecht geschikt als sieraad of puur voor niet sportieve functies. Daarnaast zijn er varianten die spatwaterdicht zijn. Dit wil zeggen dat een regenbui geen probleem is maar tijdens het douchen of zwemmen kan je de smartwatch beter af doen. Tot slot zijn er de volledig waterdichte horloges. Sporten, douchen en zwemmen is allemaal geen probleem. Er zal geen vocht in het apparaat komen mits het niet beschadigd is.

Design

Een goedkope goede smartwatch moet natuurlijk niet alleen functioneel zijn. Het design van het horloge bepaalt de uitstraling. Er zijn sportieve modellen, zakelijke modellen, maar ook heel kleurrijke modellen. Er bestaan zelfs hybride horloges die er net zo uitzien als een normaal horloge maar dan met een aantal slimme functies. Het is goed van tevoren te bedenken welke uitstraling je wil van je smartwatch. Moet het lekker sportief ogen of juist strak en zakelijk.

FAQ

Hoe werkt een smartwatch?

Een smartwatch heeft een smartphone nodig om mee te verbinden. Dit gaat via bluetooth of NFC (een andere manier om draadloos gegevens uit te wisselen). Via de app van smartwatch op de smartphone synchroniseren de twee met elkaar. Echter moet de smartphone wel in de buurt blijven om van alle functies gebruik te kunnen maken. Wanneer er geen verbinding meer is tussen de twee zullen functies wegvallen.

Wat zijn de voordelen van een smartwatch?

Er zijn meerdere voordelen te bedenken om een smartwatch te nemen. Hier volgen er een paar:

-Berichten en oproepen komen razendsnel binnen. Zelfs op momenten dat een telefoon erbij pakken even niet mogelijk is, blijf je continu op de hoogte.

-Muziek luisteren en het volgende nummer aanzetten werkt gewoon via je pols.

-Betalen gaat snel en contactloos. Houd je smartwatch tegen het pinapparaat aan en het is zo geregeld.

-Je zal nooit meer verdwalen als je een smartwatch met navigatie hebt.

-Alle sport en gezondheidsfuncties van een smartwatch motiveren tot gezonder leven. Van je hartslag tot het aantal stappen wat je zet. Alles wordt bijgehouden door het horloge.

Wat zijn de nadelen van een smartwatch?

Het grootste nadeel van een smartwatch is de batterijduur. In tegenstelling tot een normaal horloge gaat deze niet lang mee. De smartwatch moet een paar keer per week in de oplader. Een ander nadeel is dat je telefoon in de buurt moet blijven. De verbinding werkt via bluetooth. Je kan dus geen oproepen in de sportschool ontvangen op je smartwatch terwijl je telefoon nog thuis ligt.

Wat is een hybride horloge?

Een hybride horloge is een analoog horloge met slimme functies. Hij telt stappen, hartslag en ontvangt notificaties. Het komt in de buurt van een smartwatch, maar is in functies beperkt. Vergeleken met smartwatch is een hybride horloge veel simpeler. Je krijgt er echter wel een traditioneel design voor terug.

Conclusie

Uit het artikel is duidelijk geworden dat verschillende goede betaalbare smartwatches op de markt zijn. Voor minder dan vijftig euro heb je al een horloge om je pols met talloze sportfuncties en notificaties van berichten. Echter blijkt wel de complete smartwatches met alle functies niet in de lage prijsklasse vallen. Voor functies zoals contactloos betalen, bellen of navigatie zal in de meeste gevallen een hogere prijs betaald moeten worden. Het is belangrijk om te bedenken welke eigenschappen voor jou het meest belangrijk zijn. Wil je een horloge voor bij het sporten? Of moet de smartwatch echt een verlengstuk zijn van je smartphone? Er zijn erg goede goedkope smartwatches op de markt, maar deze zullen niet voor iedereen compleet genoeg zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here