Home Huishoudelijk Met deze technische snufjes bespaar je energie en bescherm jij jouw woning...

Met deze technische snufjes bespaar je energie en bescherm jij jouw woning tegen kortsluiting

1190
0
DELEN
Met deze technische snufjes bespaar je energie en bescherm jij jouw woning tegen kortsluiting

De gemiddelde lezer van de blogs op onze site houdt wel van technische snufjes. Graag willen wij jou dan ook met dit artikel kennis laten maken met twee, wellicht voor jou nieuwe, technische apparaatjes waarmee jij jouw huis een update zou kunnen geven. We hebben het in dit artikel over de frequentieregelaar en de installatieautomaat. Ben jij verder benieuwd naar wat deze apparaten doen en wat deze apparaten voor jouw huis kunnen betekenen? Lees dan dit artikel verder.

De frequentieregelaar

Een frequentieregelaar, ook wel bekend als een toerenregelaar of een frequentieomvormer genoemd, is een apparaat waarmee je het toerental van een elektromotor kunt regelen. Doordat de frequentieregelaar het toerental van de elektromotor regelt, wordt de procesregeling verbeterd, worden de mechanische spanningen op aandrijvingen verminderd en wordt de werking van diverse toepassingen met elektromotoren geoptimaliseerd. Een ander groot voordeel van dit apparaat is dat je zo het energieverbruik kunt verminderen, en efficiënter energie kunt opwekken. Zo is dit apparaat aan te raden wanneer jij thuis graag wilt werken aan het besparen van energie. Denk je eraan om een frequentieregelaar aan te schaffen? Er zijn enorm veel verschillende merken die dit apparaat aanbieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de merken Siemens, Danfoss en Schneider.

De installatieautomaat

De installatieautomaat

Het volgende apparaat dat we in dit artikel bespreken, is de installatieautomaat. Met dit apparaatje kun jij jouw elektrische installatie beschermen tegen kortsluiting en oververhitting. Zo draagt dit apparaat bij aan het creëren van brandveiligheid in jouw woning en is een installatieautomaat een goede oplossing om jouw apparatuur te verduurzamen, aangezien jouw apparatuur zo langer mee kan gaan. Om deze redenen is een installatieautomaat dan ook niet te missen in de groepenkast in jouw huis. Maar, waarom zou je een installatieautomaat moeten nemen als je ook smeltpatronen heb die jouw apparatuur beschermt tegen oververhitting door een te hoge stroomsterkte? Een groot voordeel van een installatieautomaat is bijvoorbeeld dat je deze niet hoeft te vervangen. Daarnaast kunnen installatieautomaten direct weer ingeschakeld worden wanneer er storing is geweest. Verder neemt een installatieautomaat veel minder ruimte in beslag dan dat een smeltpatroon doet. Zit jij er aan te denken om een installatieautomaat aan te schaffen? Het is hierbij belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren, zoals de binnenkomende voeding, het aantal polen en het type spanning. Maar, voor advies kun je gemakkelijk bij experts terecht.

Deze twee technische apparaatjes zijn zeker handig in jouw huis en zullen bijdragen aan het besparen van energie, en de brandveiligheid in jouw huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here