Home Smartphones en tablets Zo koop je vanuit een duurzame gedachte een nieuwe telefoon

Zo koop je vanuit een duurzame gedachte een nieuwe telefoon

948
0
DELEN
Zo koop je vanuit een duurzame gedachte een nieuwe telefoon

Werkt je huidige toestel niet meer naar behoren? Het kan een reden zijn om te kiezen voor een nieuwe telefoon; een reparatie van het bestaande apparaat vormt het alternatief. De keuze die men hierin maakt is vaak afhankelijk van onder meer de leeftijd van de telefoon. Wacht je te lang met het overstappen naar een nieuwe smartphone, dan loop je het risico dat voor je huidige telefoon geen updates meer worden uitgerold. Voorkom een dergelijke situatie, zeker wanneer je de telefoon ook voor je bankzaken gebruikt. Naast de mogelijkheid om een geheel nieuw toestel te kopen in de winkel of via je provider, kan de keuze voor een refurbished iPhone 11 of bijvoorbeeld iPhone 12 interessant zijn. Niet alleen omdat dit goedkoper is, maar ook vanuit een duurzame gedachte. 

Mogelijkheden bij een refurbished iPhone 11 (Pro) 

Een refurbished iPhone 11 kost je op het moment van schrijven tussen de 350 en 450 euro, afhankelijk van de staat van het toestel. Onderscheid wordt gemaakt tussen een toestel in redelijke staat, een toestel welke nog zeer goed is en een vrijwel nieuwe telefoon. Daarbij kun je bij de aanschaf van zo’n refurbished iPhone 11 direct kiezen voor het laten vervangen van de batterij, zo is dit onderdeel volledig nieuw. Vaak wordt een iPhone van de hand gedaan als de batterij niet meer optimaal functioneert. Zou je de iPhone 11 nieuw kopen, dan betaal je al snel een paar honderd euro meer. De besparing die het je oplevert kan je daarbij de mogelijkheid bieden om te kiezen voor een refurbished iPhone 11 Pro. Of denk aan de optie om het toestel direct te combineren met een aantal bijpassende accessoires. 

Telefoons steeds minder snel ingeruild

Telefoons steeds minder snel ingeruild

De afgelopen jaren worden telefoon steeds minder snel van de hand gedaan. Waar het voorheen normaal was een telefoon bij het aflopen van het abonnement na twee jaar te vervangen, gebeurt dat tegenwoordig vaak pas na minimaal drie jaar. Dit heeft twee belangrijke redenen; een nieuwe telefoon is in de huidige tijd erg duur met prijzen beginnend vanaf bedragen ver boven de 500 à 600 en het is bepaald niet duurzaam om toestellen al na twee jaar te vervangen. Kies je in plaats van voor een geheel nieuwe iPhone 11 of iPhone 12 voor een refurbished model, dan schaf je een toestel aan waar je jaren mee vooruit kunt zonder het milieu extra te belasten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here