Home Automotive De BMW 3-serie: klassiek en modern in één

De BMW 3-serie: klassiek en modern in één

1209
0
DELEN
De BMW 3-serie klassiek en modern in één

Als fabrikant heb je het goed gedaan als een serie die je in 1975 hebt gelanceerd een kleine 50 jaar nog altijd hoge ogen gooit. Dit is het geval bij de BMW 3-serie. Aan de ene kant kun je dit opmerkelijk noemen. Maar het is nu eenmaal een auto met een uitstekende kwaliteit die bijzonder goed op de weg ligt. Ideaal voor dagelijks gebruik en lange autoritten. En omdat de auto al zo lang op de markt is, is het aanbod van de BMW 3 serie occasion ontzettend groot. In dit artikel lees je alles over deze auto. Van het eerste model tot de nieuwste elektrische BMW 3 serie.

Zakelijk en privé

In 1975 begon het dus allemaal voor de 3-serie van BMW. Sindsdien heeft de auto een vaste plek op de Nederlandse snelwegen veroverd. Deze auto’s zijn zowel populair in het zakelijke segment als bij gezinnen. Inmiddels is de BMW 3-serie al aan de zesde generatie toe.

Je snapt dat dit ervoor zorgt dat er zeer veel occasions uit de 3-serie te koop zijn. En het fijne van een occasion is dat je voor een stuk lager bedrag een zeer goede auto koopt. Want dat hebben alle BMW’s wel met elkaar gemeen; de kwaliteit is goed en blijft goed.

Van tweedeurs naar elektrisch

Bij het lanceren van de serie halverwege de jaren ’70 was deze auto alleen beschikbaar als tweedeurs en cabriolet. Al snel verschoof de aandacht naar het maken van een goede gezinswagen. Zo ontstonden de sedan en station, waarmee er voor zowel BMW als de klanten een wereld geopend werd.

Deze twee vormen ook nu nog het grootste deel van het aanbod, maar coupés en cabrio’s zijn ook nog te vinden. Coupés en cabrio’s zijn vooral bedoeld voor de sportieve automobilist, die naast het sportieve ook wil profiteren van de degelijkheid van een goede BMW.

De laatste jaren zijn er steeds meer elektrische modellen op de markt gekomen. De 3-serie kon natuurlijk niet achterblijven. Elektrisch rijden heeft voor- en nadelen. De actieradius is wat beperkter dan bij auto’s met een traditionele verbrandingsmotor. Aan de andere kant is elektrisch (of hybride) rijden een stuk milieuvriendelijker. Uiteindelijk moet iedereen elektrisch gaan rijden. Je zou ervoor kunnen kiezen om nu al de stap te zetten.

Hoe zit het met de prijs?

De prijzen van auto’s uit de BMW 3-serie lopen zeer uiteen. Dat is ook niet zo gek, omdat er duizenden occasions te koop zijn. Zo kun je kiezen voor een relatief kleine 1.6 liter, maar ook voor een stevig model van 3.0 liter met een turbo. Dit merk je natuurlijk direct in de prijs.

Ook de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers spelen een rol. Voor nieuwere occasions kan de prijs overigens aardig oplopen. BMW is nu eenmaal een vrij duur merk, omdat het een stuk meer luxe biedt. De duurdere modellen zitten rond 50.000 euro. Maar een oudje, bijvoorbeeld uit 2003, kan je voor 3.500 euro kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here