Home Automotive Hoe apps kunnen helpen om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken 

Hoe apps kunnen helpen om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken 

487
0
DELEN
Hoe apps kunnen helpen om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken 

Elektrisch rijden heeft de toekomst. Naar verwachting zal het aantal elektrische voertuigen in ons land de komende jaren flink toenemen. Toch zijn er ook nog genoeg mensen die het spannend vinden om over te stappen op elektrisch rijden. Want hoe vind je de juiste openbare laadpalen? Wat als je met een lege accu komt te staan? Zijn er überhaupt wel voldoende goede voorzieningen voor elektrische auto’s in ons land? Hoe vind je dan zo’n openbare laadpaal? Begrijpelijk. Het is best even wennen wanneer je nog nooit in een elektrische auto hebt gereden. Gelukkig zijn niet alleen de voorzieningen voor elektrische auto’s beter geworden, maar zien we ook dat er meer apps worden ontwikkeld om het leven van EV-bestuurders te vereenvoudigen. 

In dit artikel vertellen we je hoe apps kunnen helpen om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken en welke voordelen deze opleveren. 

Meer inzicht in de hoeveelheid laadpalen 


Als je nog nooit elektrisch hebt gereden, is het onmogelijk om te beseffen hoe goed de voorzieningen in ons land zijn. Dat besef komt pas zodra je ziet hoeveel laadpalen er werkelijk zijn. Ons land is niet voor niets koploper als het gaat om ‘laaddichtheid’. Met behulp van handige apps zie je eenvoudig waar er laadpalen bij jou in de buurt zijn. Een tesla supercharger map vertelt je niet alleen waar de laadpalen zijn, maar ook of deze beschikbaar zijn en welke tarieven er op dat moment worden gehanteerd. Dit geeft niet alleen meer inzicht, maar zo ziet de EV-bestuurder ook altijd waar hij terecht kan. Handig als je in een voor jou onbekende omgeving bent. 

Altijd de goedkoopste laadpaal 

Altijd de goedkoopste laadpaal 

De tarieven bij openbare laadpalen kunnen sterk uiteen lopen. Natuurlijk wil je niet meer dan nodig is betalen. Daarom is het fijn om te weten waar je de goedkoopste laadpaal kunt vinden. Het is een hele klus om de tarieven ter plekke te vergelijken. Daarom loont het zeker om een laadpaal-app te gebruiken. Deze biedt de actuele informatie van iedere laadpaal bij jou in de buurt. Hierbij ontdek je ook de tarieven. Zo is het een stuk eenvoudiger om alle tarieven met elkaar te vergelijken en zo enkel bij de voordeligste op te laden. Dit is een slimme manier om snel geld te besparen. 

Let op: houd er rekening mee dat je met sommige laadpassen meer moet betalen. Meestal doordat er afspraken zijn gemaakt met de eigenaar van de laadpaal. Gebruik dus altijd de juiste laadpas en laadpaal combinatie om niet meer te betalen dan nodig is. 

Beschikbaarheid controleren 

Het laatste wat je wil is naar een laadpaal rijden en ter plekke ontdekken dat deze bezet is. Een app zorgt ervoor dat je hier nooit meer mee te maken hebt. Je kunt van een afstand eenvoudig de beschikbaarheid controleren. Wanneer de laadpaal al in gebruik is, zie je dit direct in het overzicht staan. Zo rij je niet voor niets en weet je precies waar je wel terechtkunt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here