Home Automotive Met een BMW 1 series kun je goedkoop sportief rijden

Met een BMW 1 series kun je goedkoop sportief rijden

1075
0
DELEN
Met een BMW 1 series kun je goedkoop sportief rijden

Veel mensen die ooit in een BMW hebben gereden, willen nooit meer anders. De auto’s hebben de kenmerkende luxe van een BMW. En je kunt er lekker sportief in rijden. Ze hebben een goede wegligging en trekken lekker snel op. Kwaliteit en comfort kost geld, en dat zie je dan ook terug in de prijzen van BMW’s. De kosten kun je echter flink drukken door voor een gebruikt model uit de instapklasse te kiezen. Met de BMW 1 series kun je in de meeste gevallen ook niet anders, omdat een groot deel van deze serie in 2014 is opgevolgd door de 2 serie. Het positieve gevolg daarvan is dat de BMW 1 series als occasion goed betaalbaar is.

Populair vanaf de lancering

De BMW 1 Serie is in 2004 geïntroduceerd. En de auto was meteen populair. Rijders waarderen het grote rijplezier, dat verzorgd wordt dor de hoogwaardige motoren en de dynamiek van de auto. Destijds zorgde BMW voor iets unieks, met een zogenoemd tweefase remlicht. De verlichting van de BMW 1 Serie ging feller branden wanneer er hard geremd moest worden.

In 2007 kreeg de BMW 1 Serie een facelift. De vernieuwing zat onder meer in de 3D lichtelementen en de dag rijverlichting. Ook het design werd aangepakt en de BMW kreeg een automatische start- en stopfunctie. Eind 2007 kwam deze auto ook in Coupé op de markt, wat later gevolgd door de Cabrio.

De Coupé en Cabrio zijn ondergebracht in de 2 Serie. De 1 Serie is nu toe aan de derde generatie. Dit is het instapmodel van BMW, betaalbaar en goed.

Ruim aanbod occasions

Je ziet het al, er zijn veel BMW’s uit deze serie gemaakt en verkocht. En de meeste van deze auto’s zijn nu als occasion op de markt. Daar ligt jouw kans om voor een gunstige prijs deze kwalitatief hoogwaardige auto te kopen. Want ondanks dat ze vaak tussen de 10 en (een kleine) 20 jaar oud zijn, blijven het topauto’s. BMW maakt gewoon goede auto’s, die een lange levensduur hebben.

Je hebt veel te kiezen. Auto’s uit de BMW 1 Serie kunnen een 1.6 motor hebben, maar ook een 3.0. Je kunt verder kiezen voor een 4- of 6-cilinder.

Wat kost deze occasion?

Een auto moet lekker rijden en als het kan een mooi design hebben, maar vooral niet te duur zijn. Zeker niet als je een occasion koopt. Als je kiest voor een BMW 1 uit de eerste generatie, betaal je vrijwel altijd minder dan 10.000 euro. Alleen de auto’s uit 2012 of 2013 kosten net iets meer, maar andere modellen komen veel lager uit.

Een occasion uit de tweede of derde generatie is uiteraard wat duurder. Hier kun je denken aan bedragen tussen 15.000 en 25.000 euro. Dat is een flinke marge, omdat het per auto verschilt hoeveel kilometers er op de teller staan en wat de extra’s zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here