Home Internet Overal internet met een mobiele router

Overal internet met een mobiele router

3467
0
DELEN

Wellicht heb je er wel eens van gehoord: Mifi. Mifi is een combinatie van de woorden mobile en WiFi en betekent dus dat jij altijd en overal online kunt zijn. Hiervoor heb je een Mifi-router, een mobiele router, nodig. De Mifi-router is een klein apparaat dat jouw online verbinding verzorgd middels een SIM-kaart met een mobiel abonnement. Denk hierbij aan de unlimited-abonnementen van bijvoorbeeld Tele2 en T-Mobile.

De voordelen van internet met een mobiele router

Je bent altijd voorzien van een eigen wifi-hotspot. De router laadt je op middels een usb-stekker en kan vervolgens uren mee. Of je nu in een andere kamer in huis bent, even op stap gaat in de stad of op vakantie in de bergen: waar een 3G- of 4G-verbinding is, heb jij internet.

Je bent dus niet meer afhankelijk van een hotspot of gratis WiFi in een stad wanneer jouw mobiele bundel op is. Werken vanaf een laptop kan overal en in woningen waar de mbps lager ligt dan gemiddeld, zorgt de Mifi-router voor een stabiele en snelle verbinding.

Inmiddels is het mogelijk om in Europa overal gebruik te maken van je mobiele abonnement. Of je nu reist met een boot, gaat kamperen of met het vliegtuig reist: je kunt overal direct online zijn! Behalve natuurlijk wanneer je met een vliegtuig in de lucht hangt.

De verbinding via een Mifi-router is zeer stabiel en vraagt alleen een mobiel abonnement met een databundel. Het meest gunstigste is, zoals in de intro al werd benoemd, een unlimited-abonnementen van bijvoorbeeld Tele2 en T-Mobile. Op deze manier heb je geen kosten achteraf en ook geen last van een databundel die in snelheid wordt teruggezet wanneer de datalimiet is verstreken.

mobiele router

De nadelen van internet met een mobiele router

Tocht zitten er enkele nadelen verbonden aan het gebruik van internet met een mobiele router. Zo moet je er aan denken om voor vertrek je router op te laden. Geen stroom is geen internet! Je kunt niet drie weken kamperen zonder stroom en voortdurend gebruik maken van je verbinding. Daar heb je echt zo nu en dan stroom voor nodig.

Ook zit je vast aan een mobiel abonnement en het aanschaffen van een mobiele router. De aanschaf van een Mifi-router kost al gauw € 50,- en vervolgens betaal je vanaf € 25,- per maand voor een mobiel abonnement. Wanneer je gebruik maakt van een unlimited abonnement van Tele2 of T-Mobile zit je vast aan een datalimiet van 5GB per dag. Voor normaal gebruik is dit een prima limiet, maar wanneer je meer dan drie seizoenen van een serie wilt bekijken via Netflix bereik je dit limiet al sneller dan verwacht.

Wel is dit limiet op te hogen met 1GB per keer. Dit kun je dagelijks onbeperkt doen, maar kost je wel even een handeling. Doe dit door de app van de provider van je unlimited abonnement op je eigen telefoon te installeren en daar in te loggen met de gegevens van het abonnement die in de router zit. Hiermee kun je je datalimiet dagelijks aanvullen wanneer je door je limiet heen bent.

Internetten mobiele router

Gebruik maken van een mobiele router is een perfecte oplossing voor wie op vakantie internetten wil. Maar ook voor mensen die in een woning wonen waar de gemiddelde mbps lager ligt. Dit kan voorkomen aan dijken, woonboten of andere minder goed bereikbare woningen. Je zit weliswaar aan een abonnement vast en moet je datalimiet in de gaten houden, maar je bent wel online met ontzettend snel internet! Meer lezen over het verbeteren van je draadloze internet thuis? Dat kun je hier vinden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here