Home Fotografie Compactcamera versus systeemcamera

Compactcamera versus systeemcamera

3959
0
DELEN

Je bent opzoek naar een camera, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Start je met een instapmodel of ga je direct professioneel? De keuzes zijn reuze en wij helpen je graag met het maken van de juiste. In dit artikel delen we graag de verschillen tussen een compact en een systeemcamera, om voor jou de keuze wat gemakkelijker te maken.

Compactcamera

De compactcamera kennen we allemaal. De compactcamera is een handzaam model dat gemakkelijk in je broekzak of tas past. De camera pak je er gemakkelijk bij en maakt prachtige foto’s van ieder moment. Met deze camera kun je gemakkelijk aan de slag zonder al teveel kennis van fotografie, zonder te rommelen in de instellingen is het maken van een foto of kort filmpje zo gebeurd. Wie niet veel eisen stelt aan een camera, maar het prettig vindt om een toestel in de buurt te hebben dat alle momenten vast kan leggen heeft aan genoeg aan een compactcamera.

Systeemcamera

De systeemcamera is ook een compact toestel, maar heeft meer opties dan een compactcamera. De camera heeft net als een spiegelreflexcamera een verwisselbare lens, waardoor je voor iedere gewenste gelegenheid een geschikte lens kunt kiezen. Het aanbod in lenzen voor systeemcamera’s is nog beperkt, maar voor de beginnende fotograaf is er in ieder geval een ruim aanbod om mee te starten. Het grote verschil tussen een spiegelreflex is het ontbreken van de spiegel. Door de spiegel is het mogelijk om foto’s te maken door een zoeker.

Echter kijk je met een systeemcamera foto’s naar een schermpje. Op het scherm verschijnt het beeld dat je uiteindelijk tot een foto maakt, net als bij een compactcamera. Het ontbreken van de spiegel maakt van een systeemcamera een lichter toestel dan een spiegelreflex camera.

compactcamera versus systeemcamera

Conclusie: compactcamera versus systeemcamera

Nu is de vraag: ga jij voor een compactcamera of een systeemcamera? Die keuze ligt natuurlijk bij jezelf. Wil jij geen gedoe, op een simpele manier al je momenten vastleggen en toch een prachtig resultaat? Dan kies je voor een compactcamera. Kies voor een handzaam model en you are good to go.

Ben jij meer het type dat de touwtjes zelf in handen wil nemen, zelf de regie wilt bepalen en je kennis wilt opbouwen op gebied van fotografie? Dan is de systeemcamera iets voor jou. Wanneer een spiegelreflex te next level voor je is, je wel je lenzencollectie zou willen uitbreiden en je een handzaam toestel wilt met eigen instelling, dan kies je voor de systeemcamera.

Wat ons betreft is de compactcamera versus systeemcamera gewonnen door de systeemcamera. Alhoewel de toestellen veel van elkaar weg hebben, biedt de systeemcamera meer opties om uit te breiden en om in te groeien. Overtuigd en op zoek naar een systeemcamera? Onlangs schreven we een review over de Sony A6300, wellicht is dat iets voor jou!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here