Home Fotografie Sony A6300 valt op met snelste autofocus ter wereld

Sony A6300 valt op met snelste autofocus ter wereld

3199
1
DELEN
Sony a6300.0

Van de Sony A6300 raak je al snel onder de indruk. Deze systeemcamera heeft op het moment van uitbrengen de snelste autofocus ter wereld. De camera vangt de A6300 op en heeft vele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. In Europa is deze vanaf maart 2016 op de markt en verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1250 euro (body) of 1400 euro (met kitlens). Vanaf april is de camera ook met SEL1670Z-objectief voor de adviesprijs van 2250 euro verkrijgbaar. Sony richt zich met deze camera geheel op snelheid.

Sony a6300.0

425 punten fase detectie AF systeem

Of je nu professioneel fotograaf of hobbyfotograaf bent: de nieuwe Sony A6300 is dé camera voor iedereen die van scherpe en mooie foto’s houdt. De A6300 heeft op het moment van uitbrengen de allersnelste autofocus ter wereld. Hiermee heeft Sony dan ook de primeur. Het maakt gebruik van 425 punten fase detectie. Autofocus, waarvan fase detectie, is het automatisch afstellen van de scherpte, iets waar veel spiegelreflexcamera’s gebruik van maken.

Daarnaast heeft de A6300 een 4D focussysteem. Hierbij is de vertraging slechts vertraging van slechts 0,05 seconde. Het 4d focussysteem kijkt niet alleen naar voorwerpen met contrast, maar ook naar autofocuspunten die zich rondom het onderwerp bevinden. De focus past zich automatisch aan de beweegrichting van het onderwerp aan. Sony noemt het ook wel “scherpstellen met de snelheid van het licht”. Want dat is waar deze camera goed in is. Geen enkel onderwerp ontsnapt bij de camera aan de aandacht, waardoor er een optimaal scherp beeld gecreëerd wordt.

Maximaal 11 fps en 4D focussysteem

Met continue fotograferen (AF/AE) is het mogelijk om tot maximaal 11 fps te fotograferen. Met live vieuw kan tot maximaal 8 fps gefotografeerd worden. Hiermee kan serieuze actie gefotografeerd worden. Ideaal voor sportfotografie zoals paardrijden, wielrennen en met name de autosport. Nog nooit was een camera zo snel.

4K videofunctie

Sony gaat nog een stap verder met de A6300.Want niet alleen fotograferen is hiermee mogelijk, ook voor het maken van filmpjes is deze camera het neusje van de zalm. Er worden 20 van de 24 megapixels gebruikt. Hiermee wordt een uitstekende videokwaliteit bereikt, die te vergelijken is met andere veel duurdere camera’s. De 4K video reikt tot 100 Mbps en maakt gebruik van de gehele sensor. Geen vervelende uitsneden zoals vroeger het geval was.

Oled-zoeker

Nog een verbeterpunt: de oled-zoeker. Met de oled-zoeker is het stroomverbruik lager. De zoeker bevat 2.4 miljoen beeldpunten en geeft hiermee een scherp en duidelijk beeld weer. Ook kunnen er tot 120 beelden per seconden worden weergegeven, zodat er nooit vertraging optreedt.

ISO-waarden tot 51.200

De filmgevoeligheid wordt uitgedrukt in ISO. Dit is de hoeveelheid licht die nodig is om een bepaalt beeld te bereiken. In 1987 was de standaard ISO 5.800. Hoe gevoeliger de sensor gemaakt kan worden, hoe beter er een foto gemaakt kan worden met minder licht. De A6300 heeft een ISO-waarde van 51.200 maximaal. Bij hoge ISO-waarden kan er meer ruis in het beeld optreden, maar Sony weet dit altijd goed op te lossen. Tijdens het filmen loopt het ISO-bereik tot maximaal 25.600, wat nog steeds erg veel is.

Behuizing van de A6300

Wat betreft de behuizing lijkt de A6300 sterk op zijn voorganger. Achterop heeft Sony een extra schakelaar toegevoegd en ook de grip is wat aangepast. Deze camera heeft een optimale beeldkwaliteit en is voor iedere fotograaf een gewilde camera. De A6300 is het vlaggenschip onder de APS-C camera’s zonder spiegel. De prestaties zijn verbluffend en kunnen niet tippen aan andere duurdere camera’s. Je doel altijd voor ogen met de snelste auto-focus camera ter wereld, dat is de Sony A6300.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here