Home Computers Verbeter je draadloos internet met WiFi Analyzer

Verbeter je draadloos internet met WiFi Analyzer

2925
0
DELEN
Wifi

Veel mensen die problemen met WIFI ervaren weten niet hoe ze het probleem moeten oplossen. Draadloos internet is heel gevoelig, het signaal kan al snel verstoord worden door apparaten of andere netwerken in de omgeving. Vaak is een oplossing sneller gevonden dan je misschien denkt. Heb je weleens gehoord van WiFi Analyzer? WiFi Analyzer is een programma waarmee je de netwerken in de buurt kunt analyseren. Dit lijkt weinig nut te hebben, maar niets is minder waar.

Afstemmen op het juiste kanaal

Elk WIFI netwerk staat ingesteld op een bepaald kanaal. Populaire kanalen zijn 6 en 11. Hoe meer netwerken er in de buurt op hetzelfde kaneel zitten, des te groter de kans op uitval of traagheid op je WIFI netwerk. Het is dan ook verstandig om de netwerken in de buurt te analyseren met WiFi Analyzer. Het programma WiFi Analyzer kun je downloaden en kosteloos gebruiken. Na het opstarten van het programma worden de netwerken in de buurt opgezocht en getoond. Je kunt daarbij precies zien op welk kanaal een bepaald netwerk staat ingesteld. Zit je zelf op kanaal 6 bijvoorbeeld en zijn er 4 andere netwerken in de buurt die ook op kanaal 6 staan? In dat geval is het gunstiger om een ander kanaal in te stellen. Kies een kanaal dat nog niet, of nauwelijks in gebruik is. Hiermee kun je traag of uitvallend internet oplossen.

Wifi

Computer en smartphone

WiFi Analyzer is niet alleen verkrijgbaar voor je desktop computer of laptop, je kunt ook de WiFi Analyzer app downloaden. Deze kun je eenvoudig installeren op je smartphone of tablet. De app werkt in principe als dezelfde manier als op de computer, de netwerken in de buurt worden in kaart gebracht. Je kunt vervolgens eenvoudig het kanaal in je router aanpassen zodat je WIFI over een rustig kanaal kan uitzenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here