Home Internet Wat zijn de voordelen van glasvezel in het buitengebied?

Wat zijn de voordelen van glasvezel in het buitengebied?

713
0
DELEN
Wat zijn de voordelen van glasvezel in het buitengebied

Traag internet is ontzettend vervelend. Daarom is jou er waarschijnlijk veel aan gelegen om thuis een goede internetverbinding te hebben. Helaas is dit (nog) niet overal vanzelfsprekend. Zo hebben veel mensen in het buitengebied bijvoorbeeld nog geen stabiele internetverbinding. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt glasvezel uitkomst. Om jou hiervan te overtuigen, lees je hier wat de grootste voordelen zijn van glasvezel in het buitengebied.

Hoge internetsnelheid

Moet je telkens lang wachten voordat een website geladen is of je een filmpje kunt kijken? Dan klik je de site of het filmpje misschien weg. Bij breedbandinternet en een 4G- of 5G-verbinding komt dit in het buitengebied regelmatig voor, maar bij glasvezel hoef je hier niet bang voor te zijn. In vergelijking met andere internetverbindingen werkt glasvezel een stuk sneller. Als je voor glasvezel buitenaf kiest, profiteer je al snel van een downloadsnelheid van minimaal honderd megabytes (MB’s) per seconde. Deze snelheid kan bovendien een stuk hoger liggen.

Wie denkt dat er bij glasvezel alleen sprake is van een hoge downloadsnelheid, heeft het mis. Ook de uploadsnelheid ligt namelijk veel hoger dan bij traditionele internetverbindingen. Dit komt doordat de download- en uploadsnelheid bij glasvezel symmetrisch zijn. Hierdoor kun je net zo snel downloaden als uploaden.

Betrouwbaar internet

Als je nog een traditionele internetverbinding gebruikt, heb je vast weleens last gehad van een storing. Komt dit vaker voor dan je lief is? Dan kan het interessant zijn om voor glasvezel te kiezen. Dit internet is namelijk een stuk betrouwbaarder, want glasvezel is minder gevoelig voor storingen dan de traditionele internetverbindingen waar inwoners van het buitengebied nog geregeld gebruik van maken. Kies je voor glasvezel buitenaf van Solcon? Dan kun je bij slecht weer ‘gewoon’ blijven internetten, iets wat bij traditionele internetverbindingen allesbehalve vanzelfsprekend is.

Toekomstbestendig

Omdat het aanleggen van glasvezel je aardig veel geld kan kosten, twijfel je misschien nog of je hierin moet investeren. Mogelijk verwacht je dat er over een aantal jaar iets is wat nog beter is dan glasvezel. Dat kan uiteraard, maar die kans is niet bijzonder groot. Met glasvezel ben je namelijk klaar voor de toekomst. Via deze internetverbinding kun je immers ontzettend veel gegevens versturen en verwerken. Hierdoor is de kans klein dat je binnen de kortste keren wederom een investering in je internetverbinding moet doen.

Woningwaarde stijgt

Woningwaarde stijgt

Staan de kosten van de aanleg van glasvezel in het buitengebied je niet aan? Dan laat je het misschien toch niet aanleggen. Zonde, want je kunt de aanlegkosten uiteindelijk weer terugverdienen als jij je huis verkoopt. De waarde van je woning stijgt namelijk als je glasvezel hebt. Snel internet buitenaf is voor veel mensen belangrijk, waardoor ze vaak bereid zijn om hiervoor te betalen. Reden genoeg om glasvezel in het buitengebied aan te leggen als je het ons vraagt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here