Home Internet 3 redenen om voor een internet only abonnement te kiezen

3 redenen om voor een internet only abonnement te kiezen

846
0
DELEN
3 redenen om voor een internet only abonnement te kiezen

Er valt van alles te kiezen op het gebied van internetabonnementen. Er zijn verschillende soorten internetverbindingen waar je voor kunt kiezen: DSL-internet, kabelinternet of glasvezelinternet. Daarbinnen kun je ook weer kiezen voor verschillende downloadsnelheden. Maar je hebt ook de keuze of je kiest voor een gecombineerd pakket met internet, televisie en eventueel ook een vaste telefoonlijn of dat je gaat voor een abonnement voor alleen internet. We bespreken drie redenen om voor een internet only abonnement te kiezen.

Je kijkt geen televisie meer

Veel mensen hebben nog een gecombineerd abonnement voor internet en televisie, compleet met en mediabox voor de televisieontvangst en het kunnen pauzeren en opnemen van uitzendingen. Maar tegelijkertijd is de realiteit dat we met z’n allen steeds minder naar televisie volgens uitzending kijken. Streamingsdiensten zoals Netflix, Videoland en Disney+ zorgen ervoor dat we kunnen kijken wat we willen wanneer willen. Uitzendingen van NPO kunnen veelal later gratis teruggekeken worden via NPO Start. Herken jij dit en kom je tot de conclusie dat je eigenlijk niet of nauwelijks meer naar zogenaamde ‘lineaire’ televisie kijkt? Dan heeft het waarschijnlijk ook weinig zin om vast te houden aan een televisieabonnement dat je niet meer gebruikt. Een internet only abonnement is dan voldoende voor jou en dat is een goede reden om over te stappen op zo’n internetabonnement zonder televisie.

Je wilt op kosten besparen

We leven in bijzonder dure tijden. De inflatie heeft alle prijzen omhoog gedreven en onze inkomsten zijn niet per se navenant gestegen. Daar komen natuurlijk ook nog de hoge energieprijzen bij. Daarnaast hebben we natuurlijk allemaal wel te maken met onverwachte financiële tegenvallers die er flink in kunnen hakken. Dan is het begrijpelijk dat je op zoek gaat naar manieren om op structurele basis te besparen. Eén van de knoppen waar je aan kunt draaien, is je abonnement voor internet en televisie. Het is heel goed mogelijk dat je kunt besparen door nu over te stappen van je huidige abonnement op een internet only abonnement. Daar moet je dan wel je televisieabonnement voor laten vallen, maar als het bovenstaande verhaal herkenbaar is voor jou, maakte je daar toch al veel minder gebruik van.

Je wilt op kosten besparen

Je wilt beter internet

Een andere reden om te kiezen voor internet only abonnement, is omdat je graag beter internet wilt dan je nu hebt. Vaak kun je met een internet only abonnement profiteren van hogere internetsnelheden. Omdat je alleen betaalt voor internet, is het voor providers aantrekkelijk om hogere snelheden aan te bieden dan bij een gecombineerd abonnement waarbij je ook televisie en eventueel zelfs telefonie afneemt. Hierdoor kun je dus genieten van sneller internet zonder extra kosten te maken voor diensten die je niet nodig hebt.

Voor sommigen zal het een beetje pijn om ervoor te kiezen om geen televisieabonnement meer te nemen en alleen nog een abonnement voor internet te nemen. Maar het is in een bepaalde zin ook gewoon meegaan met je tijd. Lineaire televisie en vaste telefonie zijn toch een beetje op hun retour. Daar kun je dan net zo goed alvast een voorschot op nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here