Home Huishoudelijk Apparaten huren of kopen? De voor- en nadelen

Apparaten huren of kopen? De voor- en nadelen

3835
0
DELEN
apparaten huren of kopen

Waarom een nieuwe koelkast of tv kopen als je er ook één kan huren? Niet iedereen kan het financieel opbrengen om in 1 keer een tv, laptop, koelkast of magnetron te kopen. En wat als je apparaat kapot gaat buiten de garantieperiode?

Voor al deze problemen hebben bedrijven als Skala en Splash Lease de oplossing! Daarom hebben we ze voor je onder de loep genomen! Zij verhuren namelijk apparaten per maand zodat je op elk moment je apparaat kunt inwisselen als je niet tevreden bent en je niet in een keer een groot bedrag hoeft te betalen zoals bij aanschaf van een huishoudelijk apparaat wel vaak het geval is. Splash Lease is vooral populair bij studentenhuizen en biedt met name witgoed aan. Bij Skala kun je echt van allerlei apparatuur huren, van witgoed, tv en computer apparatuur tot en met elektronica zoals een E-bike of een zonnebank.

Huren of kopen?

Als je een apparaat koopt, is het gelijk van jou. Dat kan een fijn gevoel zijn. Maar heb je dat soort geld niet gelijk voorhanden, dan is huren misschien een optie. Je bent een klein bedrag per maand kwijt. Maar let wel op hoe lang jij gemiddeld een apparaat denkt te gaan huren. Is dit een aantal jaren, dan kan het namelijk zijn dat het uiteindelijk goedkoper voor je is om een apparaat aan te schaffen. Bereken hoeveel een gehuurd apparaat je gaat kosten als je het een aantal jaren huurt en vergelijk dit met de aankoopprijs van dit apparaat in de winkel. Informeer je wel eerst goed over het bedrijf waar je gaat kopen of huren en bekijk online reviews, ervaringen en meningen van andere klanten die jou voorgingen.

Voordeel van een huurabonnement bij bijvoorbeeld Skala is wel dat je na drie jaar je apparaat kunt omwisselen voor het nieuwste model. Dit is niet alleen luxe, maar sommige huishoudelijke apparaten zoals wasmachines of koelkasten zijn na 7 jaar wel versleten en niet meer energiezuinig. En mocht je de laptop niet meer nodig hebben en willen inruilen voor een ander apparaat dan kan dat ook.

Dus kun je nou beter een apparaat huren of kopen? Hier zetten we nog een keer de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Huren

+geen hoog aanschafbedrag, maar maandelijkse betaling
+maandelijks opzegbaar
+direct gratis reparatie
+altijd de nieuwste versie
+gratis bezorging
+abonnement kan op andere naam overgezet

-als je lang huurt is het duurder
-je bezit het apparaat niet zelf
-je kan slechte service krijgen

Kopen

+je weet wat je uitgeeft
+vaak goedkoper op langere termijn
+het apparaat is van jou

– je betaalt zelf reparaties
– in een studentenhuis: alleen jij draait op voor de kosten
– je hebt niet altijd de nieuwste versie

Huren ideaal voor studenten

Vooral in studentenhuizen is de huur van huishoudelijke apparaten een groot succes. In een studentenhuis zit je natuurlijk altijd tijdelijk en deel je apparaten zoals de wasmachine en koelkast met meerdere mensen. Een van je huisgenoten kan toevallig een koelkast hebben, maar is het niet oneerlijk dat hij deze te beschikking stelt en jullie hem verslijten zonder te betalen? Bovendien hebben jullie een probleem als de huisgenoot verhuist. Daarom besluiten veel studenten om een apparaat te huren. Zo betaalt iedereen evenveel en verdeel je de kosten van gebruik eerlijk. Ook kan het contract altijd overgezet worden op de naam van een huisgenoot, mocht je gaan verhuizen.

Op afbetaling

Een alternatief voor huren en direct kopen is natuurlijk om een apparaat op afbetaling te kopen, maar dan heb je niet de voordelen van een huurcontract waarbij je reparatiegarantie hebt en de mogelijkheid om je apparaat in te wisselen voor de nieuwste versie. Ook krijg je als je een keer niet op tijd afbetaalt een aantekening in het kredietregister. Dit kan nadelige gevolgen hebben als je bijvoorbeeld een hypotheek of lening wil aanschaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here