Home Internet Wat mogen we verwachten van T-shirts in de toekomst?

Wat mogen we verwachten van T-shirts in de toekomst?

2466
0
DELEN
T-shirts in de toekomst

Door middel van technologie is er steeds meer mogelijk. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken: wat je ook maar wilt, eigenlijk is alles mogelijk. Zo ook op gebied van kleding. Waar je met behulp van kleermakers broeken kan laten innemen of korter kan laten maken, is er in de toekomst nog veel meer mogelijk.

Kleding bedrukken

Een T-shirt bedrukken biedt je de mogelijkheid om een stijl te ontwikkelen die bij je past. Een shirt bedrukken is dus niet alleen handig voor wanneer je op zoek bent naar bedrijfskleding of kleding voor een team.

Ook voor jezelf is een shirt bedrukken dus heel erg leuk. Wellicht heb je een mooie print gezien op internet die helemaal past bij de stijl die jij normaal gesproken draagt. Online stel je je shirt samen, bijvoorbeeld bij Digitransfer, en binnen enkele dagen valt jouw gepersonaliseerde kledingstuk op de mat.

Een slim T-shirt

Het Eindhovense bedrijf Holst Centre bedacht een slim T-shirt. Het T-shirt is voorzien van sensoren die de het hartritme, ademhaling en bewegingspatroon kunnen monitoren. Wellicht is dit geen T-shirt dat gedragen zal worden op dagelijkse basis.

Wel zou het T-shirt kunnen bijdragen aan het verbeteren van sportprestaties of om iemand te kunnen monitoren in een herstelperiode. Artsen kunnen de shirts bijvoorbeeld gebruiken bij patiënten om de vitale functies makkelijk te kunnen meten.

Nog slimmere T-shirts en sokken

Quantified Self Movement gaat nog een stapje verder. De Hexoskin T-shirts en Sensoria sokken zijn ook items waarin sensoren zitten verwerkt. Het shirt is een alles-in-één-tracker voor fanatieke sporters. Het shirt meet de hartslag en algehele prestaties. Tevens communiceert het shirt middels Bluetooth met je mobiele telefoon, dus kan je op die manier je prestaties real-time bijhouden. Handig!

t shirts van de toekomst
Bron afbeelding

Energie opwekken met kleding

Onderzoeken aan de TU Delft bedachten een nieuw soort materiaal dat zonnecellen kan printen op textiel. Dat houdt dus in dat je met dit soort textiel energie kunt opwekken. In theorie zou het dus mogelijk kunnen worden dat je met een T-shirt je telefoon kunt opladen op een duurzame manier.

Om dit te realiseren is er nog meer onderzoek nodig om te kijken op welke manier deze manier van energie opwekken goedkoper kan. Zoals je begrijpt is het opwekken van energie middels energie op dit moment nog erg duur. In de toekomst is het in ieder geval een mooi vooruitzicht om te kunnen bedenken dat je met je t-shirt je telefoon kunt opladen. Of wat dacht je van een camera opladen op vakantie met een tentdoek of parasol?

De technologie staat voor niets, zeggen ze weleens. Met deze nieuwe ontwikkelingen wordt dit maar weer bewezen. Benieuwd met welke camera je je zelf ontworpen kleding het best kunt vastleggen? Wij delen de verschillen tussen een compactcamera en een systeemcamera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here