Home Smartphones en tablets Kiezen voor de nieuwe iPhone 8 of iPhone X?

Kiezen voor de nieuwe iPhone 8 of iPhone X?

2665
0
DELEN

Afgelopen week overspoelde Apple de komst van de iPhone 8 met de aankondiging van de iPhone X. Beide toestellen werden nieuw voorgesteld aan het publiek en zullen aan elkaar gewaagd zijn wat betreft ver verkoopcijfers. De verwachtingen zijn op het moment dat de iPhone X zal zorgen voor een stagnerende verkoop voor de iPhone X.

De iPhone X zal later worden uitgebracht dan de iPhone 8. De iPhone X is een nog beter toestel dan de iPhone 8, waardoor de verwachting is dat de verkoop minder hoog zal zijn dan bij de introductie van de iPhone 6 en iPhone 7. Voor welk toestel jij zou moeten kiezen is afhankelijk van je wensen en de eisen die je stelt aan een smartphone. Met name wanneer je kijkt wat de extra functies zijn van de iPhone X en de prijs die je daarvoor betaalt.

Kies voor de iPhone 8 wanneer…

Je bent een echte Apple-fan en kan echt niet meer wachten. Dan is de iPhone 8 echt iets voor jou. Ook wanneer je wilt kiezen voor een telefoon met nagenoeg hetzelfde design als zijn voorgangers en niet veel geeft om zichtbare verandering hierin. Echter wordt er bij de iPhone 8 gebruik gemaakt van True Tone. Net als bij de nieuwe generatie iPads zorgt dit voor meer natuurgetrouwe kleuren in afbeeldingen.

Wat de iPhone 8 wel kan ten opzichte van zijn voorgangers, is draadloos opladen. Eerder zagen we dit al terugkomen bij telefoons van andere merken, maar nu kan het toestel van Apple dit ook. Ook zit er in de iPhone 8 (Plus) een snellere A11 Bionic-chip. De chip heeft zes kernen, waarvan er vier 75% sneller werken dan de chip in voorgaande iPhones. Ook is de iPhone 8 echt een toestel voor jou wanneer je nog niet toe bent aan het loslaten van de thuisknop. De iPhone X heeft deze niet en bij de iPhone 8 wordt deze behouden.

Kies voor de iPhone X wanneer…

De iPhone X is een nieuwer en duurder toestel ten opzichte van de iPhone 8. Het toestel komt later op de markt en zal een ander uiterlijk hebben dan de iPhone 8. Het is opmerkelijk dat Apple twee nieuwe toestellen aankondigt, eerder zagen we dit al bij de iPhone SE. De iPhone X is daarentegen revolutionair door de volgende opties:

De nieuwe iPhone zal beschikken over een Face ID. Dit maakt het mogelijk om je telefoon met je gezicht te ontgrendelen in plaats van met je vingerafdruk. Door de TrueDepth-camera wordt je gezicht op 30.000 punten gescand om er zeker van te weten dat jij het bent. De iPhone X is een geschikt toestel voor de echte Apple-fans of voor personen die hun mobiel abonnement in oktober pas mogen verlengen en er voor open staan om de hoofdprijs neer te tellen voor een mobiele telefoon.

Apple claimt de iPhone X als ‘één en al scherm’. Dit is niet helemaal waar want het toestel heeft een zwarte rand over aan de bovenzijde voor de frontcamera en luidspreker. De frontcamera maakt het dus mogelijk om emoji’s in 3D te laten bewegen en nog veel meer. Wel beschikt de iPhone X net als de iPhone 8 (Plus) over de A11 Bionic-chip wat zorgt voor een hoog en efficiënt gebruiksgemak.

De iPhone X is in ieder geval klaar voor de toekomst, zoals Apple zelf schrijft. Met de iPhone X weet je voorlopig even vooruit kan met een goed toestel, al moet je wel bereidt zijn er goed voor te betalen. Geef je niet om alle snufjes rondom de camera en het volledige scherm van glas? Dan is de iPhone 8 een betaalbaar alternatief!

Heb jij erover nagedacht om de iPhone 8, iPhone 8 Plus of de iPhone X aan te schaffen? Wat houdt je tegen of wat overtuigt jou om voor deze telefoon te gaan? Bestel hem bijvoorbeeld via de toestellen vergelijker van iPhone.nl. Je kunt natuurlijk ook altijd nog voor de Samsung Galaxy Note 8 gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here