Belangrijkste specificaties van een drone

    2773
    0
    DELEN
    drones

    De laatste jaren zie je ze steeds vaker vliegen: drones. Niet alleen zijn deze vliegende objecten voor bepaalde bedrijven (makelaarskantoren en productiemaatschappijen bijvoorbeeld) zeer interessant. Ook bepaalde freelancers (denk aan videografen) maken veelvuldig gebruik van een quadcopter.

    Echter worden drones niet alleen door professionals gebruikt. Ook de hobbyisten (volwassenen en kinderen) kiezen er steeds vaker voor om een drone aan hun verzameling gadgets toe te voegen. Dit komt onder andere doordat het steeds eenvoudiger is om een drone in de lucht te houden. De meeste drones beschikken tegenwoordig wel over GPS of een hoogtemeter, waardoor de drone op eenzelfde hoogte kan blijven hangen.

    Door de populariteit van drones werden er in 2016 maar liefst ongeveer 2,5 miljoen drones verkocht. De verwachting is dat dat getal in 2020 zal zijn gestegen naar zo’n 7 miljoen drones. Aangezien het een totaal nieuw product is, is het voor veel mensen lastig om duidelijk voor ogen te hebben waar ze op moeten letten als ze een drone willen kopen. Daarom zetten we hieronder uiteen wat de belangrijkste specificaties van een drone zijn.

    Cameradrone

    Één van de eerste afwegingen die je kan maken bij de aanschaf van een drone is of je een drone met camera of een drone zonder camera wilt. De meeste drones beschikken tegenwoordig wel over een camera, maar de kwaliteit van de camera verschilt nog wel vaak. Zo heb je drones waar je filmopnames kan maken in HD-kwaliteit, maar er zijn ook drones op de markt waar je maar liefst in 4K kan filmen. Ook beschikken niet alle drones over een camera met een First Person View (FPV) functie. Bij een dergelijke functie kan je op je eigen telefoon of via een videobril real time meekijken met de camera van de drone.

    Grootte en gewicht

    Drones kunnen ook op een ander vlak nog erg van elkaar verschillen, namelijk de grootte en het gewicht van een drone. In de wetgeving rondom drones wordt ook een onderscheid gemaakt tussen drones met een gewicht van minder dan 4 kg, mini drones , en drones die zwaarder zijn dan 4 kg. De regels rondom mini drones zijn wat soepeler dan de regels die gelden voor drones van meer dan 4 kg. Aangezien ook kleinere drones tegenwoordig wel beschikken over GPS of op verschillende manieren worden gestabiliseerd, merk je weinig verschil tijdens het vliegen. Zowel kleinere als grote drones kunnen tegenwoordig tegen een aardige windvlaag. Ook qua vervoer is een kleinere drone natuurlijk wat praktischer.

    Accu en bereik

    Een punt wat voor vele dronefabrikanten een uitdaging blijft, is het zo lang mogelijk laten vliegen van de drone op een volle accu. Waar vroeger bijna alle drones het niet langer volhielden dan zo’n 5-10 minuten, kunnen de wat duurdere drones tegenwoordig al zo’n 30 minuten rondvliegen voordat de accu leeg is. Enkele dronefabrikanten proberen zich van de concurrentie te onderscheiden door in plaats van één accu, twee accu’s bij de drone mee te leveren. Zo is in de naam van de nieuwe Parrot Bebop 2 Power het woordje Power verwerkt, omdat de accu maar liefst 30 minuten meegaat en omdat er 2 accu’s bij deze drone worden meegeleverd. Op die manier probeert Parrot duidelijk te maken aan de consument dat ze bij aanschaf van deze drone een zeer krachtige drone in hun bezit krijgen.
    Naast de accuduur is ook het bereik van de drones verschillend. Zo kan je met een kleine
    speelgoed drone meestal niet verder vliegen dan zo’n 100 meter, terwijl je met de wat meer professionele drones een afstand kan afleggen van een paar kilometer.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here