Home Huishoudelijk De voordelen van een WiFi IP Camera

De voordelen van een WiFi IP Camera

2999
1
DELEN
Voordelen wifi camera

Je huis beveiligen kan op verschillende manieren. Een praktische oplossing daarvoor is je huis beveiligen met een IP Camera WiFi. Een IP Camera Wifi is een compacte camera die je op diverse apparaten kunt aansluiten om zo je huis altijd kunt bekijken wanneer je er niet bent. Benieuwd naar alle voordelen van de IP Camera Wifi?

WiFi IP Camera heeft een draadloze verbinding

Zoals de naam je al doet vermoeden, heeft een IP Camera met WiFi een draadloze verbinding. Daardoor hoef je geen lange netwerkkabel te trekken naar het beveiligingssysteem en sluit je de camera gemakkelijk aan op het Wifi-netwerk in huis.

Het enige wat je nodig hebt voor het plaatsen van een wifi-camera is een stekker zodat je de camera kunt voorzien van stroom. Doordat de camera op wifi werkt heb je dus verder geen andere kabels nodig om het beeld op een ander apparaat weer te kunnen geven.

Je kunt je huis vanaf iedere locatie bekijken

Op je mobiele telefoon, laptop of computer kun je de IP camera opzoeken of koppelen en zo houd je vanaf iedere locatie je huis (bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres!) in de gaten. Ontzettend handig wanneer je ineens het gevoel krijgt dat je je huis even moet controleren. Het enige wat je dus nodig hebt is een stabiele netwerkverbinding!

Daarnaast zijn de beelden die je te zien krijgt beter van kwaliteit dan met een standaard beveiligingscamera. Dit maakt het scannen van de omgeving of het herkennen van een ongenodigde gast een stuk gemakkelijker.

Een alarmsignaal bij beweging

Sommige Wifi IP Camera’s geven een signaal af bij beweging. De Wifi camera’s van Somfy geven bijvoorbeeld een signaal door via een sirene wanneer er beweging wordt gedetecteerd en neemt de camera automatisch een stuk beeldmateriaal op. Op deze manier heb je altijd genoeg bewijs van elke indringer in jouw huis! Bij het juiste model zou je er zelfs voor kunnen kiezen dat je een notificatie krijgt wanneer er iets bewegend in beeld komt.

Tevens is het vaak mogelijk om de beelden op te slaan op een SD-kaart of een andere vorm van opslag. Op deze manier weet je zeker dat belangrijke beelden niet verloren gaan en je altijd het videomateriaal gemakkelijk kunt openen op een computer.

Een Wifi IP Camera heeft dus diverse voordelen ten opzichte van het beveiligen van je huis. Met deze camera wordt je huis op een toegankelijke manier beveiligd. Wel is het belangrijk om jezelf niet gek te laten maken door een camera. Schrik niet van iedere notificatie of opname door beweging: wellicht is het een kat of een ander ongewenst dier. Wist je dat door alleen al het ophangen van een camera ongewenste gasten gemakkelijker op afstand houdt?

Ben je enthousiast over de IP Camera WiFi? Dan vind je andere hippe elektronische apparaten ook vast interessant. Gratis tip: Kijk eens naar de WiFi IP Camera van Somfy!

1 REACTIE

  1. Wat ook handig is bij het aansluiten van een IP camera is dat je de camera zowel kan aansluiten op het wifi netwerk (online) maar ook gewoon op een NVR recorder (offline) zou heb je dubbele backup mocht een van de twee wegvallen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here