Home Computers Apple komt met eigen chip voor Mac

Apple komt met eigen chip voor Mac

2097
0
DELEN
Apple chip

Apple heeft tijdens het WWDC 2020 talloze nieuwe ontwikkelingen aangekondigd. Grote ontwikkelingen tijdens deze conferentie waren bijvoorbeeld iOS 14 en Safari 14. Maar dat is zeker niet alles, want tijdens de conferentie kondigde Apple ook hun eigen chip aan voor de Mac. In dit artikel vertellen we je meer over waarom Apple hiervoor heeft gekozen, wat deze nieuwe chip meebrengt en wanneer we het kunnen verwachten. 

Waarom kiest Apple voor een eigen chip voor de Mac?

Apple heeft besloten om voortaan eigen processors te gebruiken bij Mac-computers. Door deze nieuwe eigen chip, de zogeheten Apple Silicon, komt er een einde aan de fase waarin Apple afhankelijk was van Intel. Apple heeft gekozen om voortaan gebruik te maken van eigen chips, omdat dit volgens hen nodig is om betere producten te maken. Er wordt verwacht dat de nieuwe chips van Apple energiezuiniger worden, hogere prestaties leveren, een langere batterijduur hebben en dat er veiliger met gegevens kan worden omgegaan. Apple doet er met deze chip dus weer alles aan om het gebruik van de producten voor gebruikers zo goed en makkelijk mogelijk te maken.

De nieuwe chip zal dus van toepassing zijn op bijvoorbeeld een MacBook of iMac. Met deze nieuwe ontwikkeling hoopt Apple over een paar jaar helemaal te zijn overgestapt naar eigen chips. Echter zullen er voorlopig dus nog veel Macs op de Intel processor draaien.

Het is niet voor het eerst dat Apple zich richt op het ontwikkelen van nieuwe chips. Ook voor iPhones en iPads worden er regelmatig nieuwe chips ontwikkeld. Hierbij kan gedacht worden aan de Chip A11, Chip A12 en Chip A13 van Apple. Ook deze processors worden regelmatig weer vernieuwd, en bevatten steeds weer betere functies. Dit gaat ook zeker gebeuren met de chips voor de Mac, Apple houdt van vernieuwing en zal dit dan ook regelmatig doen.

Wanneer kunnen we de nieuwe chip van Apple verwachten? 

De eerste Mac-computers met eigen chips worden nog dit jaar beschikbaar. Dit zal naar verwachting rond het einde van het jaar zijn. We zullen in de aankomende jaren dan nog veel te maken krijgen met de eigen chips van Apple, want over een tijdje zal dit het nieuwe normaal zijn voor de Mac-computers van Apple. Wij kijken in ieder geval uit naar de komst van de nieuwe chipset voor de iMac en MacBook. 

Wat vind jij van het feit dat Apple nu ook voor de Mac-producten gaat overstappen naar eigen chips?

DELEN
Vorig artikelElektra aanleggen in huis
Volgend artikelDit is wat we kunnen verwachten van Android 11
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here