Home Internet Safari 14: inloggen op websites met Face ID en Touch ID

Safari 14: inloggen op websites met Face ID en Touch ID

2306
0
DELEN
Safari 14

Onlangs kondigde Apple nieuwe ontwikkelingen voor Safari 14 aan. En daar zullen veel mensen blij mee zijn, want het bevat weer veel nieuwe functies. Het meest spectaculaire aan Apple-browser Safari 14 is het feit dat het inloggen met gezicht en vingerafdruk ondersteund zal worden op websites. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is Safari 14?

Safari is de standaardbrowser van Apple voor iPhone, iPad en Mac. Ieder jaar worden er hierin diverse verbeteringen doorgevoerd. Apple stelt ieder jaar tijdens de WWDC nieuwe producten, functies en software voor. Dat was tijdens de WWDC 2020 niet anders. Naast iOS 14, iPadOS 14 en macOS Big Sur, werd ook de nieuwe versie van de Apple-browser, Safari 14, gepresenteerd. Safari 14 is dan ook een onderdeel van de nieuwe software iOS 14 en macOS Big Sur. Safari 14 is dus de nieuwste versie van de Apple-browser, en zal net als de andere nieuwe software ontwikkelingen dit najaar te gebruiken zijn.  

Inloggen op websites met Face ID en Touch ID

Face ID en Touch ID is voor Apple-gebruikers al een tijdje bekend. Op dit moment kun je Face ID en Touch ID gebruiken in apps, door simpelweg in te loggen via de Touch ID-vingerscan of de Face ID-gezichtsherkenning. En dat is natuurlijk heel makkelijk, want zo ben je binnen no time ingelogd. Goed nieuws, want deze functie komt ook in Safari 14. Als een website de functie inbouwt, vraag deze website je na het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord of je in het vervolg wil inloggen met Face ID of Touch ID. Dit zorgt ervoor dat gebruikers de volgende keer niet meer hoeven in te loggen met gebruikersnaam, wachtwoord of een code van tweestapsverificatie. Het werkt dan simpelweg door alleen maar je vinger op de Touch ID sensor te leggen, of voor Face ID in de camera te kijken. Inloggen op websites kan via Face ID op een iPhone of iPad, en met Touch ID op een iPhone, iPad en Mac.

Welke functies heeft Safari 14 nog meer?

Safari 14 heeft naast de Face ID en Touch ID functie op websites nog veel meer andere verbeteringen ten opzichte van Safari in iOS 13. Zo wordt er gezegd dat Safari 14 websites sneller laadt, er verbeteringen met betrekking tot privacy zijn doorgevoerd, het een compleet nieuwe startpagina heeft, beschikt over een betere vertaalfunctie en zuiniger is met energieverbruik. De nieuwe browser van Apple belooft dus heel veel goeds.

DELEN
Vorig artikelWhatsApp fraude neemt steeds meer toe
Volgend artikelUber introduceert Uber Green in Nederland
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here