Home Smartphones en tablets Dit is wat we kunnen verwachten van Android 11

Dit is wat we kunnen verwachten van Android 11

2016
0
DELEN
Android 11

Niet alleen Apple komt dit jaar nog met een nieuw besturingssysteem (iOS 14), ook Google heeft grootse plannen. Het nieuwe besturingssysteem van Google, Android 11, wordt namelijk binnenkort gelanceerd. Maar wat houdt deze Android 11 in, wat zijn de functies ervan en wanneer kunnen we het eigenlijk verwachten? Je leest het allemaal in dit artikel. 

Wat is Android 11?

Android 11 is een nieuw besturingssysteem van Google. Dit is dan ook de opvolger van Android 10, de laatste Android versie van het besturingssysteem. Het is nog niet officieel bekend gemaakt op welke smartphones dit besturingssysteem kan worden gebruikt. Echter wordt er wel verwacht dat Android 11 in ieder geval op Samsung, Xiaomi, Sony, Oppo R11 en Huawei smartphones beschikbaar zal worden. Echter is dit nog niet met zekerheid te zeggen. Naar verwachting maakt Google hier later meer over bekend. 

Welke functies heeft het besturingssysteem Android 11?

We mogen veel verwachten van de nieuwe Android versie van het besturingssysteem, want het biedt veel nieuwe functies en verbeteringen. Ten eerste biedt Android 11 een goede ondersteuning voor een 5G-netwerk. Dit is belangrijk, want het 5G-netwerk wordt steeds verder uitgerold. Ook wordt de ondersteuning van smartphoneschermen met gekromde randen en opvouwbare smartphones geoptimaliseerd door Android 11. Tevens biedt het besturingssysteem een betere beveiliging van gegevens en geeft het de mogelijkheid om apps eenmalig toestemming te geven tot locaties en andere gegevens. Deze laatste functie was al een tijd te gebruiken bij iOS van Apple, maar Android neemt deze bij de nieuwe Android versie dus over. Dat is niet gek, want deze functie is simpel en heel handig. Een andere goede verbetering is het feit dat je door Android 11 voortaan een stuk beter kunt multitasken, want het zal de mogelijkheid bieden om razendsnel te chatten via bubbels. 

Wanneer kunnen we Android 11 verwachten?

De bèta-versie van Android 11 is al een tijdje te testen, maar de officiele versie van het besturingssysteem kunnen we rond september dit jaar verwachten. Nog even geduld dus, maar naar verwachting zal dit zeker de moeite waard zijn. Kijk jij uit naar de komst naar het nieuwe besturingssysteem Android 11?

DELEN
Vorig artikelApple komt met eigen chip voor Mac
Volgend artikelWaarom zijn e-bikes zo populair?
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here