Home Uncategorized iOS 14: wat kunnen we verwachten?

iOS 14: wat kunnen we verwachten?

2251
0
DELEN
iOS 14

Apple heeft tijdens WWDC 2020 een nieuw besturingssysteem aangekondigd voor de iPhone: iOS 14. En dat is iets waar veel mensen blij mee zullen zijn, want Apple zou Apple niet zijn als het niet wederom fantastische nieuwe functies aankondigt. Maar wat is iOS 14, wat kunnen we ermee en wanneer kunnen we het gebruiken? Je leest het in dit artikel.

Wat is iOS 14?

iOS 14 is de grote nieuwe software update voor de iPhone van 2020, die werd aangekondigd door Apple tijdens WWDC 2020. De WWDC van Apple is de Worldwide Developers Conference, en dat is een jaarlijkse conferentie voor softwareontwikkelaars. In deze conferentie stelt Apple ieder jaar nieuwe software en functies voor. iOS 14 was hierbij dan ook een hele grote aankondiging, want in vergelijking met de laatste update (iOS 13) gaat het er goed op vooruit. 

Welke functies heeft iOS 14?

De nieuwste software update van Apple voor de iPhone belooft veel goeds. De nieuwe iOS update heeft een compleet nieuw uiterlijk. Dit komt mede door het homescreen, want door iOS 14 kun je hier voortaan widgets plaatsen van apps. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je informatie uit apps al kunt zien zonder dat je hiervoor de app direct hoeft te openen. iOS 14 maakt het dan ook mogelijk om deze widgets tussen andere apps vast te pinnen. 

Een andere goede verbetering is het feit dat je bij iOS 14 de mogelijkheid biedt om al je apps op een slimme manier samen te stellen. Op deze manier voorkom je dat er overal op je iPhone apps staan, zonder dat deze geordend zijn. Door iOS 14 worden apps op een handige manier geordend. 

Tevens heeft Apple in iOS 14 een eigen vertaalapp: Apple Translate. Met deze app kun je gesproken en geschreven teksten op een simpele manier vertalen. Deze app kun je dan ook gebruiken in combinatie met siri. 

Waar mensen vooral heel enthousiast over waren bij de aankondiging van de nieuwste iOS update, is de Picture in Picture-functie. Deze functie zorgt er namelijk voor dat wanneer je een video aan het kijken bent en je een andere app opent, deze video nog steeds doorgaat met afspelen in een klein venster. Dit maakt het mogelijk om op een sneller manier even te schakelen tussen apps zonder dat je video direct wordt afgekapt.

Dit zijn uiteraard niet de enige functies in de nieuwe software update, iOS 14 heeft nog veel andere functies te bieden.

Wanneer is iOS 14 te downloaden? 

Softwareontwikkelaars hebben de hele zomer om iOS 14 te testen met iOS 14 beta. Echter kun je de update nog niet op je iPhone downloaden, dit kan waarschijnlijk dit najaar pas. In voorgaande jaren verscheen de nieuwe update voor de iPhone vaak in september. Grote kans dus dat dit ook dit jaar het geval is.

Apple heeft naast iOS 14 nog veel meer nieuwe aankondigingen gedaan. Zo is er ook een nieuwe software update voor de iPad aangekondigd: iPadOS 14. Ook kwam safari 14 tijdens deze conferentie naar voren. Hoe dan ook kunnen we weer veel verwachten van de nieuwe functies van Apple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here