Home Huishoudelijk Elektra aanleggen in huis

Elektra aanleggen in huis

2429
0
DELEN
Elektro aanleggen in huis

Bij een nieuwbouwwoning moet je elektra aanleggen. Maar bij een verbouwing kan het zijn dat je elektra gaat verplaatsen of extra gaat aanleggen. Je kunt je wel voorstellen dat je hierbij rekening moet houden met het kiezen van de juiste kabels. Ook moet je je gaan bedenken waar deze kabels komen te liggen. Door vooraf een plan te maken kom je (normaal gesproken) niet voor verrassingen te staan. We zullen je hier het belang van de juiste kabel uitleggen, hoe je kabels netjes kunt wegwerken en we bespreken het gebruik van elektrabuizen.

Het belang van de juiste kabel

Voordat je kunt beginnen met het aanleggen van elektra heb je de juiste kabels nodig. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je voor het aanleggen van internet een internet kabel nodig hebt en voor het aansluiten van de telefoon een telefoonkabel. Er zijn nog een aantal andere aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste draad en kabels.

Bij sommige kabels moet je bepalen hoeveel aders je nodig hebt. Ook de dikte van de kabel is van belang. Door het kiezen van de juiste dikte raakt de kabel niet oververhit. Als laatste moet je goed nadenken in wat voor soort ruimte de kabel komt. Het kan zijn dat de kabel tegen bepaalde invloeden van buitenaf moet kunnen. 

Elektro aanleggen juiste kabel

Kabels wegwerken in de muur

Kabels kunnen ook weggewerkt worden in de muur. Denk aan kabels waarmee je schakelmateriaal gaat aansluiten. Je kunt deze kabels niet zomaar los in de muur leggen. Hiervoor kun je het beste gebruik van maken elektrabuizen. Door het gebruik van buizen zijn de kabels goed beschermd.

Ook als je niet de mogelijkheid hebt om de buizen in de muur te plaatsen kun je ze gebruiken als bescherming van kabels. Het ziet er misschien iets minder mooi uit, maar je kunt ze op de muur bevestigen.

Voorkom een grote warboel

Het ziet er natuurlijk niet mooi uit als kabels overal en door elkaar als een grote warboel liggen. Ook is het niet echt veilig. Je kunt er over struikelen en lelijk terecht komen. Tegelijkertijd kun je hierdoor de kabels ook beschadigen en dan moet je ze weer vervangen. Dat is zonde, omdat het gewoon voorkomen had kunnen worden. Hierboven hebben we je al verteld dat je buizen kunt gebruiken ter bescherming van kabels. Maar er zijn vele andere oplossing te bedenken om kabels netjes weg te werken. Bij Elektramat vind je producten zoals: kabelclips, draadgoot, kabelgoot.

Vraag een professional om hulp

Als je aan de slag gaat met elektra dan staat veiligheid altijd voorop. Zorg ervoor dat nergens spanning op staat als je er mee aan het werk gaat. Heb je er niet voldoende verstand van of kom je ergens niet helemaal uit? Vraag altijd een professional om hulp. Als je nog nooit met elektra hebt gewerkt, dan raden wij je aan om alles door een professional aan te laten leggen. Je wilt niet op je geweten hebben dat er kortsluiting ontstaat met alle gevolgen van dien. Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here