Home Televisie 3 manieren om draadloos tv te kunnen kijken

3 manieren om draadloos tv te kunnen kijken

3314
0
DELEN
3 manieren om draadloos tv te kunnen kijken

Word je gek van alle snoeren in huis of is er op de plek waar jij de tv had bedacht geen coax-aansluiting? Dat hoeft geen probleem meer te zijn! Er zijn inmiddels genoeg alternatieven om toch jouw favoriete programma’s te kunnen volgen. Wij tippen je hieronder de drie makkelijkste manieren. 

1.Tv-kijken via met een draadloze verbindingsset 

Een draadloze verbindingsset zorgt ervoor dat je met een ethernetkabel je bestaande verbinding kunt uitbreiden of verplaatsen via het stopcontact. Een set bestaat in de meeste gevallen uit twee adapters. Zorg dat je er eentje in een stopcontact dichtbij je router plaatst en sluit de adapter vervolgens op de router aan. Plaats de tweede adapter vervolgens op de plek waar je tv wilt kunnen kijken en verbind de adapter vervolgens via een HDMI-kabel met je televisie. Nu kun je overal in huis tv-kijken. 

2.Tv-kijken via antenne 

Tv-kijken via antenne

Je kunt ook draadloos tv-kijken door te kiezen voor een compacte tv-antenne. Deze antennes pikken de signalen van de zendmasten op en zetten dat vervolgens om in een bruikbaar signaal voor je televisie. Op deze manier kun je niet alleen overal in huis tv-kijken, maar kijk je ook naar jouw favoriete programma’s vanaf je Nederlandse vakantieadres. Tegenwoordig zijn deze antennes verwerkt in het model van een normale digitale tv-ontvanger, waardoor het ook nog eens minder ruimte in huis inneemt.

3.Televisie kijken via chromecast

De Google Chromecast is een klein apparaatje die je via de HDMI-ingang van je tv met je tv verbindt. Hiermee stream je vervolgens gemakkelijk live televisie via de app van je provider of vanaf streamingdiensten, zoals Netflix, naar je tv. De Chromecast kun je via je digitale device (laptop, telefoon of tablet) bedienen. In slechts 5 minuten heb je de Chromecast al aangesloten door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Verbindt de Chromecast met je tv door hem in de HDMI-ingang in te pluggen. 
  2. Zorg dat je Chromecast stroom krijgt via een usb of een stopcontact. 
  3. Selecteer met je afstandsbediening de juiste HDMI-ingang. 
  4. Download vervolgens de Google Home app op het device van je keuze. 
  5. Verbind daarna in de app jouw device met de zojuist aangesloten Chromecast. 
  6. Nu kun elke app waarin je het Chromecast icoontje voorbij ziet komen streamen naar je tv! 

Meer weten? Lees dan ook wat de 3 voordelen zijn van tv-kijken zonder schotel, kabel of internet of hoe de nieuwe Google Chromecast werkt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here