Home Televisie Tips om tv te kijken via internet

Tips om tv te kijken via internet

2404
0
DELEN
Tips om tv te kijken via internet

Steeds minder mensen kijken naar lineaire televisie, dat wil zeggen: volgens de programmering van televisiezenders. Televisie kijken is een stuk flexibeler geworden door de mogelijkheid om via internet televisie te kijken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Een belangrijke voorwaarde voor televisie kijken via internet is natuurlijk wel dat je goed internet thuis hebt, met een downloadsnelheid die afdoende is.

Nederlandse televisie apps

Als je Nederlandse televisieprogramma’s wilt kunnen zien zonder een televisie abonnement af te sluiten, kun je gebruikmaken van de apps NPO Start en Kijk. Die eerste app bevat alle content van de publieke omroepen, die vaak binnen een half uur na de eerste uitzending terug te vinden zijn. Soms is dat voor een beperkte periode, dus wacht niet te lang. Veel content blijft wel voor langere tijd staan, wat ervoor zorgt dat je eindeloos televisieprogramma’s kunt kijken zonder te betalen. De app RTL XL biedt een aantal programma’s van RTL die je kunt terugkijken. Kijk is een app waarin je programma’s van SBS6, Net5, Veronica en SBS9 kunt terugkijken. In veel gevallen kun je niet live naar een uitzending kijken, hoewel je met de NOS app en op de NOS website wel eens live uitzendingen kunt bekijken.

Smart TV

Wil je met de bovenstaande apps op je tv kijken? Dat kan als je een Smart TV hebt. Hier staan apps op geïnstalleerd die dat mogelijk maken. Daar kun je zelf mogelijk nog andere apps aan toevoegen. Je bedient de app dan op de televisie zelf, wat wel een stukje minder praktisch is dan op een mobiel apparaat. Toch biedt een Smart TV wel de minst omslachtige optie om content uit apps op je televisie te bekijken.

Smart TV

Google Chromecast

Heb je geen Smart TV? Niet getreurd. Als jij een HDMI-ingang op je televisie, kun je gebruikmaken van de Google Chromecast. Dit is een apparaat dat communiceert met je smartphone of tablet. Zo kun je vanuit de app met de content die je op je televisie wilt toveren verbinding maken met de Chromecast. Je klikt dan vervolgens de content aan die je wilt gaan bekijken. Jouw Chromecast, die je bij de installatie verbindt met je wifi, , maakt verbinding met het internet en zorgt ervoor dat de content op je televisie vertoond wordt. Erg handig en niet eens zo duur!

App van televisieaanbieder

Heb je wel een televisie abonnement maar wil je graag op je tablet of smartphone live televisie kunnen kijken? Dan kun je bij verschillende aanbieders van televisie abonnementen gebruiken van hun eigen app. Je moet dan inloggen met jouw inloggegevens voor je account bij de aanbieder in kwestie, en dan kun je vanuit hun app live televisie kijken. Deze apps staan doorgaans niet standaard geïnstalleerd op een Smart TV, hoewel je dit met enige moeite wel zelf kan proberen te doen. Veelal kunnen dergelijke apps wel verbinden met een Google Chromecast, waardoor je er ook op andere televisies  tv kunt kijken.

Verder kun je natuurlijk series en films kijken met Netflix, Videoland, Amazon Prime en HBO als je daar een abonnement voor hebt. Ook YouTube biedt een wereld aan content. Al deze apps zijn ook te gebruiken met een Chromecast en op en Smart TV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here